Jump to content
RAPTURE-

Trai decent in Romania ?

Recommended Posts

Posted

Eu vad Romania ca pe O GROAPA DE GUNOI vai de mama ei in care sunt 2 feluri de oameni.Cei saraci care nu au dp ce bea apa si cei bogati care traiesc dupa urma saracilor.Cati bogatasi credeti k au muncit pentru ce au acum?NICIUNU!! Imi e rusine k traiask in tara asta vai de ea si cu prima ocazia am sa plec de aici si n-am sa ma uit inapoi.M-am saturat de ea e buna de aruncat in aer.

Punct.

Posted

si de n`ar uita multi de unde au plecat....dar multi uita de unde au plecat, si cand fereasca D`zeu o sa revina unde au plecat, tare mie ca au sa clacheze :(

pai depinde de caracterul fiecaruia si eu nu pot sa cred ca cei care s-au imbogatit peste noapte au o anumita demnitate in ei incat sa isi aminteasca de unde au plecat.. putini sunt cei care isi aduc aminte ce erau inainte

Posted

Mie Romania imi pare o tara in care se poate trai. Nu zic, ar putea fi mai bine cu salariile dar din punctul meu de vedere e ok. Mentalitatea e putin ciudata (cum se zicea de masini de lux), dar banuiesc ca e un efect al tranzitiei. In timp am incredere ca vom reveni pe cursul normal.

Posted

Eu vad Romania ca pe O GROAPA DE GUNOI vai de mama ei in care sunt 2 feluri de oameni.Cei saraci care nu au dp ce bea apa si cei bogati care traiesc dupa urma saracilor.Cati bogatasi credeti k au muncit pentru ce au acum?NICIUNU!! Imi e rusine k traiask in tara asta vai de ea si cu prima ocazia am sa plec de aici si n-am sa ma uit inapoi.M-am saturat de ea e buna de aruncat in aer.

Punct.

spui asta acu dar sunt sigur ca daca ai sta mai mult de un an in strainatate tot te apuca un dor de tara si nu o spun pe un ton nationalist, o spun pentru ca asa se intampla...

Posted

Punct.

pai daca asa vezi tu tara, ce mai stai in ea?ce nu faci ca majoritatea copiilor de varsta ta si sa`si caute norocul in afara?si tin sa te contrazic, cunosc multi care au ajuns unde au ajuns prin sudoarea fruntii lor si care nu`si uita prietenii si pe cei cu care au stat in scara blocului...dar sry bro, varsta vorbeste, eu, ca si altii, am mai apucat sa ne bucuram de copilarie, pe cand cei de varsta ta, s`au trezit direct cu calculatorul in brate

Posted

Mie Romania imi pare o tara in care se poate trai. Nu zic, ar putea fi mai bine cu salariile dar din punctul meu de vedere e ok. Mentalitatea e putin ciudata (cum se zicea de masini de lux), dar banuiesc ca e un efect al tranzitiei. In timp am incredere ca vom reveni pe cursul normal.

E o tara in care pot trai decent cei care fura si fac smecheri asta e clar, dar daca esti o persoana cinstita nu cred ca ai putea sa iti permiti sa traiesti cat de cat decent. Tranzitia asta de care zici dureaza cam de 18 ani nu crezi ca e cam mult? Eu sunt mai sceptic si nu cred ca vom reveni pe cursul normal....

pai daca asa vezi tu tara, ce mai stai in ea?ce nu faci ca majoritatea copiilor de varsta ta si sa`si caute norocul in afara?si tin sa te contrazic, cunosc multi care au ajuns unde au ajuns prin sudoarea fruntii lor si care nu`si uita prietenii si pe cei cu care au stat in scara blocului...dar sry bro, varsta vorbeste, eu, ca si altii, am mai apucat sa ne bucuram de copilarie, pe cand cei de varsta ta, s`au trezit direct cu calculatorul in brate

asa e multi copii spun ca o duc rau dar nu faci nimic decat sa spuna ca e mai bine sa plece in strainatate si acolo ei cred ca vor fi asteptati cu paine si sare! Ajungand acolo vor fi luati peste picior si vor veni inapoi in tara cu coada intre picioare..

Posted (edited)

Disfunctiile apar..deoarece preturile sunt aruncate in aer de puterea mare de cumparare a celor putini si smecheri..comparativ cu puterea minuscula de cumparare a celor multi si si fraieri..

Cat despre clasa de mijloc..e invizibila..

Pinned :P

Edited by Lancelot
Posted

Disfunctiile apar..deoarece preturile sunt aruncate in aer de puterea mare de cumparare a celor putini si smecheri..comparativ cu puterea minuscula de cumparare a celor multi si si fraieri..

Cat despre clasa de mijloc..e invizibila..

Clasa de mijloc nu e invizibila e aproape majoritara

Posted

E o tara in care pot trai decent cei care fura si fac smecheri asta e clar, dar daca esti o persoana cinstita nu cred ca ai putea sa iti permiti sa traiesti cat de cat decent. Tranzitia asta de care zici dureaza cam de 18 ani nu crezi ca e cam mult? Eu sunt mai sceptic si nu cred ca vom reveni pe cursul normal....

asa e multi copii spun ca o duc rau dar nu faci nimic decat sa spuna ca e mai bine sa plece in strainatate si acolo ei cred ca vor fi asteptati cu paine si sare! Ajungand acolo vor fi luati peste picior si vor veni inapoi in tara cu coada intre picioare..

Aici iti dau dreptate.

Eu as zice sa facem comparatie intre Bucuresti (capitala Romaniei) si Budabesta (capitala Ungariei), doua tari comuniste, sa vedem in ce mod s-a dezvoltat fiecare ... Spre deosebire de Bucuresti, care din auzite este sub orice critica, capitala Ungarieri, sub conducerea unui primar capabil, a reusit sa trasforme orasul in una din cele mai frumoase capitale europene. >> Daca nu ai un conducator bun, poti sa faci si tumbe ca tot nu se intapla nimic.

Alta chestie pe care nu pot sa o pricep: cum in tari mult mai dezvoltate decat noi (Germania) preturile produselor sunt mult mai mici decat la noi, in timp ce salariile sunt mult mai mari (scuzati exprimare pe-deandoaselea dar mie greu sa reformulez)? Eu cred ca tre sa fi putin cam retardat (ma refer la cei care be conduc) sa accepti asa ceva.

Si inca ceva - dupa mine Romania pe plan international = 0 - de exemplu daca maine vin un "mare smecher" si SUA sau mai stiu eu de unde si zice sa dam foc la padure ca ne de 2 lei, sa fiu al naiba daca nu dam.

Posted

Aici iti dau dreptate.

Eu as zice sa facem comparatie intre Bucuresti (capitala Romaniei) si Budabesta (capitala Ungariei), doua tari comuniste, sa vedem in ce mod s-a dezvoltat fiecare ... Spre deosebire de Bucuresti, care din auzite este sub orice critica, capitala Ungarieri, sub conducerea unui primar ca capabil, a reusit sa trasforme orasul in una din cele mai frumoase capitale europene. >> Daca nu ai un conducator bun, poti sa faci si tumbe ca tot nu se intapla nimic.

Alta chestie pe care nu pot sa o pricep: cum in tari mult mai dezvoltate decat noi (Germania) preturile produselor sunt mult mai mici decat la noi, in timp ce salariile sunt mult mai mari (scuzati exprimare pe-deandoaselea dar mie greu sa reformulez)? Eu cred ca tre sa fi putin cam retardat (ma refer la cei care be conduc) sa accepti asa ceva.

Si inca ceva - dupa mine Romania pe plan international = 0 - de exemplu daca maine vin un "mare smecher" si SUA sau mai stiu eu de unde si zice sa dam foc la padure ca ne de 2 lei, sa fiu al naiba daca nu dam.

In primul rand e vorba de mentalitatea oamenilor si dorinta lor de schimbare! e vorba si de oameni nu neaparat de conducator chiar daca conducatorul are un rol esential insa cum am mai spus totul se rezuma la mentalitatea oamenilor! Daca ea nu se va schimba nu se va schimba nici nivelul de trai! In privinta preturilor ele cresc deoarece cei care sunt responsabili cu cresterea lor accepta prea usor ce spun cei din afara! E si vina lor dar si a celor care le impun anumite reguli...

Posted

Averea celor mai bogati 10 romani inseamna aproximativ 11% din PIB-ul Romaniei. Dinu Patriciu a preluat conducerea in topul celor mai bogati romani. Cu o avere estimata de revista Capital la 3,1 - 3,3 miliarde de dolari, omul de afaceri l-a detronat din varful clasamentului pe Iosif Constantin Dragan, cel care a detinut doi ani la rand titlul de cel mai bogat roman.

Clasamentul din acest an intocmit de revista Capital, "Top 300. Cei mai bogati romani" este nou-nout. Dupa ce a vandut 75 la suta din actiunile Rompetrol, Dinu Patriciu a devenit cel mai bogat roman. In topul de anul trecut, petrolistul ocupa abia locul al optulea, cu o avere estimata la 500 - 600 de miliaone de dolari.

Ion Tiriac a pierdut pozitia a doua in acest clasament, fiind inlocuit de Gigi Becali, a carui avere este estimata in acest an, la 2,8-3 miliarde dolari. Fostul tenismen a coborat pe locul 3 cu o avere crescuta la 2,2-2,4 miliarde dolari.

Locul al patrulea in acest an este ocupat de Sorin Ovidiu Vantu , care si-a pastrat pozitia din 2006. Averea sa a crescut, insa, de la 850 - 900 de milioane de dolari la 2,1-2,3 miliarde dolari.

Pe pozitia a cincea se situeaza fratii Micula, care au urcat o pozitie in acest an, iar locul 6, in coborare cu o treapta, revine familiei Paunescu, cu o avere dublata fata de 2006.

In cadere libera se afla ocupantul locului intai din editiile anterioare.

Cu o avere estimata 1,5-1,6 miliarde dolari, Iosif Constantin Dragan ocupa in topul lansat astazi locul 7. Pe pozitia a 10-a figureaza familia Voiculescu, cu o avere estimata la 0,9-1 miliard dolari.

Averile celor mai bogati 300 romani insumeaza 33 miliarde de dolari, cu 50% mai mult comparativ cu anul trecut. Primii zece clasati detin averi care totalizeaza 18 miliarde de dolari, valoare ce depaseste suma cumulata pentru ceilalti 290 prezenti in top.

Posted

bine..hai sa lasam un pic aspectul asta si sa vedem coruptia...ca de n`ar fi ea, ar fi mult mai bine...si cine incurajeaza coruptia, daca nu tot noi?cine ar putea sa faca ceva daca nu tot noi?si de ce nu facem?pentru ca suntem prea putini care vrem sa facem ceva, si decat sa ne facem auzita parerea, preferam sa ne complacem...

si acu, ca o paranteza, azi mi`am ;luat 30% warn ca nu i`a convenit unui mod`s ce zic eu, desi poate eu stiu ce zic si poate am si dovezi la ceea ce zic

Posted

- cum puteti sa spuneti ca romania este o tara saraca (virgula) cand la fiecare colt este un passat , un ford , un mercedes , si nu ma refer la modelele care te lasa cu gura cascata dar nici la ale mai proaste

- cum puteti sa spuneti ca romania este saraca atunci cand la BMW lista de asteptate pt masini la ro este cea mai mare

- cum puteti sa spuneti ca romania este saraca atunci cand toti aveti calculatoare , telefoane , si mai stiu eu ce mai aveti (si nu cred ca aveti nokia 1100 si pentium 1)

- cum puteti sa spuneti ca romania este o tara imputita cand a fost clasata ca fiind a 4 a tara DIN LUME , ca frumusete si catalogata drept loc bun sa traiesti dupa ce te pensionezi

- si exemplele continua

p.s. : multi spun romania este o tara moarta , si ca toti vor sa plece , ca in ro nu ai cum sa reusesti . astea sunt vrajeli ieftine ieftine . daca vrei , ai ambitie , te duce capu , inveti studiezi , te informezi reusesti ORIUNDE

p.s. 2 : stiu de ce ziceti ca ro este o tara saraca , pt ca toti cand se duc sa cumpere ceva vor mai mult decat le permite bugetu : vreti sa cumparati o masina ? va avantati la aia cu piele si lcd si asa faceti datorii . vreti sa cumparato un telefon mobil ? va avantati la ala cu camera de 5 mega-pixeli si iar faceti datorii . si dupa ce va satisfaceti toate aceste moravuri si va ingropati in datorii spuneti : Romania este o tara saraca , aici nu ai viitor ...

ganditi-va !

Posted

Oameni buni , eu nu inteleg cum puteti zice ca clasa de mijloc exista in Romania. Eu vad clasa de mijloc ca pe niste oameni care au o casa a lor , 2 masini ( nu de lux ) , care nu duc grija zilei de maine , care isi permit sa iasa la un restaurant macar de 2/3 ori pe saptamana si care chiar au bani sa mearga in concediu toata familia. Sunt ft curios cat de multi sunt cei care pot fi inclusi in categoria asta.

p.s eu nu consider ca fac parte din clasa de mijloc , desi totusi nu duc grija zilei de maine si imi permit sa ies destul de des , asa ca sunt curios pe ce va bazati.

Posted

Imi place sa compar Romania cu India , caci si aici ca si acolo exista doar 2 paturi sociale : cei ft bogati si cei saraci sau ft saraci. Daca acolo cartierele sunt bine despartite ( la periferie stand doar saracii in colibe :D ) , la noi in tara asta minunata locuim impreuna :D . Astfel destul de multi oameni pot vedea din Q7le nou cumparat , semeni de ai lor cautand prin gunoaie sau cersind pe langa geamurile limuzinelor lor :). Totusi multora de pe la noi le place sa zica " fac parte din clasa de mijloc" clasa de mijloc din pacate inexistenta.

de acord cu money , in Romania sunt 2 clase sociale cei foarte bogati , si cei foarte saraci :)

Posted

In romania de obicei saracul se uita la cel bogat si face "Uite cati bani are ala ...dc nu imi da si mie ?"(nu ma refer la cei care au zis aici ca sunt saraci )

cei foarte saraci nu isi dau seama cat muncesc si cat stres au zi de zi bogatii...stau mult timp plecati de acasa...nu se duc la serbarile copiilor.

Eu ma consider in clasa de mijloc.Asta insemnand...ca parintii mei au avut banii sa imi cumpere si mie si lu fratemiu apartament si pana la batranete sa termine si casa.

App...sper sa vina desteptu ala sa-mi zica ca ma incred din nou...

Posted

cei foarte saraci nu isi dau seama cat muncesc si cat stres au zi de zi bogatii...stau mult timp plecati de acasa...nu se duc la serbarile copiilor.

Si acuma vrei sa le plangem de mila?tu ai idee cati copii saraci nu se duc la serbare pentru ca nu au bani sa'i cumpere un buchet de flori invatatoarei?cunosc destule cazuri de copii foarte inteligenti dar care din pacate nu au prea multe sanse datorita situatiei materiale precare.

Referitor la clasa de mijloc,as fi curios cati pot afirma ca fac parte din acceasta clasa,"afara" cei din clasa de mijloc isi permit concedii in locuri pe care cei de la noi nici nu le viseaza,daca sunt 3-4 membri majori intr'o familie au fiecare masina lui(la noi daca o familie are 2-3 masini nu cred ca va fi catalogata ca fiind de "clasa mijlocie")

Daca ar fi sa exemplific ne'am intinde la nesfarsit,pot sa va spun doar ca eu ,cu un venit mediu net de cca. 3000-3200 ron nu ma pot considera ca fiind intr'o asazisa "clasa mijlocie",sunt multe lucruri

pe care nu pot sa mi le permit asa ca ...

Din punctul meu de vedere(si aici sunt de acord cu ce a spus money)suntem 2 paturi sociale:bogati si saraci.

Posted

- cum puteti sa spuneti ca romania este o tara saraca (virgula) cand la fiecare colt este un passat , un ford , un mercedes , si nu ma refer la modelele care te lasa cu gura cascata dar nici la ale mai proaste

- cum puteti sa spuneti ca romania este saraca atunci cand la BMW lista de asteptate pt masini la ro este cea mai mare

- cum puteti sa spuneti ca romania este saraca atunci cand toti aveti calculatoare , telefoane , si mai stiu eu ce mai aveti (si nu cred ca aveti nokia 1100 si pentium 1)

- cum puteti sa spuneti ca romania este o tara imputita cand a fost clasata ca fiind a 4 a tara DIN LUME , ca frumusete si catalogata drept loc bun sa traiesti dupa ce te pensionezi

- si exemplele continua

p.s. : multi spun romania este o tara moarta , si ca toti vor sa plece , ca in ro nu ai cum sa reusesti . astea sunt vrajeli ieftine ieftine . daca vrei , ai ambitie , te duce capu , inveti studiezi , te informezi reusesti ORIUNDE

p.s. 2 : stiu de ce ziceti ca ro este o tara saraca , pt ca toti cand se duc sa cumpere ceva vor mai mult decat le permite bugetu : vreti sa cumparati o masina ? va avantati la aia cu piele si lcd si asa faceti datorii . vreti sa cumparato un telefon mobil ? va avantati la ala cu camera de 5 mega-pixeli si iar faceti datorii . si dupa ce va satisfaceti toate aceste moravuri si va ingropati in datorii spuneti : Romania este o tara saraca , aici nu ai viitor ...

ganditi-va !

1. Ford nu este o masina scumpa. Si prin viata decenta eu nu refer la faptul ca am ce sa pun maine pe masa ci, la faptul ca, europeni fiind, sa ne permitem o casa, o masinuta (nici pasatul nu cred ca se incadreaza la masini de lux pt un om care isi munceste banul si este platit bine) si sa ne permitem sa meargem cu familia o data, de doua ori pe an in vacante !

2. Calculatorul si telefonul au ajuns in ziua de azi sa fie unele din cele mai folosite/folositoare "aparate" si pt cineva care considera ca traieste in secolul XXI este necesar sa le aiba.

3. Romania pe locul 4 in lume?! unde, cand, cum ?!

Nu contest ca in Romania nu avem nenumarate "locuri mirifice", dar prea putin sunt cei care au ajuns acolo si in acelasi timp sunt foarte putin exploate. La formele de relief pe care le are Romania, turimul ar fi o sursa buna de venit daca cuiva i-ar pasa.

Referitor la clima si la soluri, iar putem spune ca suntem binecuvantati dar degeaba, degeaba daca agricultura = 0, si statul nu face nimic.

4. Daca Romanica nu e o tara moarta, explica-mi de ce de la olimpici pana la cei care culeg capsuni (nu vreau sa jicnesc pe nimeni, din contra - bravo lor ca au reusit sa-si faca viata mai usoara) aleg sa plece in strainatate sa-si castige paine si poate sa ramana acolo ?

Si referitor la ce am spus mai sus ma intreb:- Oare statul cand vede ca milioane de romani pleca il doare in cot? D

5. E adevarat ca romanul are obiceiul sa se avante de obicei la ce nu-si permite dar, decat sa-ti iei o dacie si sa trebuiasca sa o bagi in servis dupa 2 luni de cand ai cumparat-o, mai bine mai strangi cureaua (te imprumuti) si iei un opel ...

Nu cred ca se va schimba ceva prea curand sub conducerea actuala care are capul bagat 2m sub pamant. Poate generatia tanara care va urma, cu o minte mai deschisa va putea face ceva sa ne fie mai bine ...

Posted

eu cred ca incurcati traiu decent cu saracia , si asta doare

cum puteti sa spuneti ca a traii decent inseamna sa ai 2 case 2 masini 4 televizoare , 7 telefoane mobile , bani de excursii in fiecare sezon (mare munte) si mai stiu eu ce ? ASTA ESTE LUX PRIETENILOR

decent inseamna sa ai 1 casa , 1 masina sa nu prea te gandesti ca maine mori de foame dar nici sa te gandesti : hmmm masina mea ar avea nevoie de un now sub-woofer sau : calculatoru meu e prost ii cumpar o placa video de 20 de mil .

PUN PARIU ca toti care ati postat aici duceti un trai de 10 ori mai bun decat "decent"

Posted

cum puteti sa spuneti ca a traii decent inseamna sa ai 2 case 2 masini 4 televizoare , 7 telefoane mobile , bani de excursii in fiecare sezon (mare munte) si mai stiu eu ce ? ASTA ESTE LUX PRIETENILOR

pt. Romania asta este lux,pt alte tari cei care au toate astea reprezinta "clasa mijlocie",poti sa intelegi asta?nu te raporta la media salariului din Romania ,te induce in eroare.

Daca dorim sa comparam cu ceva nivelul de trai atunci hai sa o facem cu cel al tarilor care intr'adevar au un adevarat nivel de trai.

Sa mergi in excursii este un lux/sa ai 2 masini este un lux/poate pentru noi,am fost obisnuiti prea multa vreme cu un trai submediocru,nu poti sa vii sa'mi spui tu mie toate astea cand eu muncesc mai mult ca un "occidental"(in meseria mea ma refer)si castig de 5-6 ori mai putin ca el+ca daca tinem cont ca firma la care lucrez are filiale in mai toata lumea si la noi sunt printre cele mai mici salarii,atunci vin eu si te intreb pe tine:UNDE E NIVELUL DETRAI???cel care lucreaza la filiala din Germania isi permite sa'si faca vacanta in Bahamas pe cand eu nu cred ca voi ajunge vreodata pe acolo.

Asa ca te rog sa nu vii sa'mi tii prelegeri despre nivelul de trai cand poate tu habar nu ai cu ce se mananca asta.

Posted

de acord cu money , in Romania sunt 2 clase sociale cei foarte bogati , si cei foarte saraci :)

Si tu din ce categorie faci parte? #-o

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...