RAPTURE- Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Ma gandeam de mult sa deschid un topic legat de traiul din "Romanica", dar ... Inspirat insa de emisiunea lui Robert Turcescu si avand in vedere scumpirile care se anunta, va intreb: dc este atat de greu sa traiesti aici ?Eu nu stiu cum ne lasam condusi de toti prostii care nu mai stiu din ce afaceri sa scoata bani si stau si ma intreb daca in tara asta exista cineva care poate schimba ceva. Ma uit la televizor si pe toate programele vad fel de fel de analisti (sau cum se numesc) care dezbat intr-una problemele "noastre" si totusi nu se face nimic - vorbe, vorbe ...Dupa mine nimic nu se poate schimba intr-o tara ca a noastra, unde nimeni nu se intreaba - "DC?". O tara in care fiecare este cu ochii dupa furat, o tara in care poporul nu are niciun cuvant de spus.O sa continuam sa jucam dupa cum canta cei din frunte, sau lucrurile se vor intoarce la 180 de grade si vom trece si noi in randul oamenilor normali ?
Stalk3r Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Romania e o tzara foarte bogata , dar din pacate lumea e prea chioara ca sa observe asta , si nah .. asta e :)Am fost in Ungaria de curand , si Austria , in ungaria nu vedeai masini luxoase , ei prefera doar chstii simple si foarte eficiente , sunt foarte curati si calculati ,.. se respecta pe ei , in schimb in romania vezi la tot pasul masini luxoase si case care mai de care , dar cat despre exteriorul casei lor si asa mai departe .. incepe sa se vada jegul .. Parlamentul si poporul e foarte aiurea la noi , nu tzara!
CDP Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 este greu sa traiesti in Romania pentru ca este condusa de corupti si coruptie, nu am scapat inca de mentalitatea comunista, lumea este asa cum este...referitor la scumpiri nu ai ce face, ca nu cred ca s`ar gasi o masa asa mare de oameni care sa zica: gata, de azi nu mai merg cu masina, sau gata, de azi nu mai fac aia si aia, ca un fel de greva, daca pot sa ma exprim asa, ci ne complacem in situatie, protestam sa ne creasca salariile, ne duc cu zaharelul si ne spun ca nu se poate, ca n`au de unde, ca ne maresc cu atata si mai incolo n`il maresc mai mult...sa luam exemplu camionagii si pescarii din Anglia...ei n`au cedat asa usor la lupta contra pretului motorinei, si acum sa fim seriosi, nivelul lor de trai e cu mult peste al nostru, si conform unui studiu efectuat pe pietele din Europa, Romania are cam cele mai mari preturi la alimente, la combustibili, la gaze si la energie...la noi de ce nu se protesteaza? de ce e lumea proasta, si daca suntem amenintati sa mergem la munca, ca de nu de maine ne da afara nu luptam cu sistemul in continuare si ne intoarcem cu coada intre picioare? de ce nu mai este unitate?
Guest Bogdan Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Nu scriu multe pentru ca nu isi au rostul prea multe cuvinte. Dedic doar o melodie pentru acest subiect: Sistem - NEVER !
gaboi Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Era o vorba:Romania este o tara saraca cu foarte multi oameni Bogati
Cheloo Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Romania e o tzara foarte bogata , dar din pacate lumea e prea chioara ca sa observe asta , si nah .. asta e :)Am fost in Ungaria de curand , si Austria , in ungaria nu vedeai masini luxoase , ei prefera doar chstii simple si foarte eficiente , sunt foarte curati si calculati ,.. se respecta pe ei , in schimb in romania vezi la tot pasul masini luxoase si case care mai de care , dar cat despre exteriorul casei lor si asa mai departe .. incepe sa se vada jegul .. Parlamentul si poporul e foarte aiurea la noi , nu tzara!sunt foarte curios in ce tara traiesti tu? Daca ti se pare ca Romania e o tara bogata ma faci sa cred ca traiesti in straintate altfel nu imi explic. Vorbesti despre masini luxoase dar tu crezi ca masinile alea le au astia care cauta in gunoi mancarea?
Heini Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 dupa parerea mea traiul in Romania este de nivel mediu .... ... oameni ai strazi sunt si in alte tari nu suntem unicati .... :huh: ... este o tara partial bogata :) .
Cheloo Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 dupa parerea mea traiul in Romania este de nivel mediu .... ... oameni ai strazi sunt si in alte tari nu suntem unicati .... :huh: ... este o tara partial bogata :) . bogata cu duhul poate
CDP Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 sunt foarte curios in ce tara traiesti tu? Daca ti se pare ca Romania e o tara bogata ma faci sa cred ca traiesti in straintate altfel nu imi explic. Vorbesti despre masini luxoase dar tu crezi ca masinile alea le au astia care cauta in gunoi mancarea?bro omul stie ce zice...Campia Romana e intesata de petrol, dar nu este exploatat, avem nenumarate zone turistice lasate in paragina si neexploatate, si in care nu`si da nimeni interesul sa le scoata la lumina, avem munti cu bogatii in ele, dar mineritul este bagat la fund....si sa`ti zic ca cei ce cauta prin gunoaie, au un venit de minim 700 ron pe luna?si de ce?pentru k ei duc si vand tot ce gasesc pe acolo, incepand cu pet-urile, si terminand cu cartoanele si fierul, si mai ales cei ce isi duc veacul chiar la groapa de gunoi, au venit mai mare de atat...bine, aci intervine si faptul ca sanatatea lor.....
Heini Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 bogata cu duhul poate dc sa fie bogata cu duhul .... doar nu vezi din 100 de oameni ... 90 din ei sa traiesca dp o zi pe alta ... desi ce'i 10 ramasi poate patesc asta dar na ...
Cheloo Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 bro omul stie ce zice...Campia Romana e intesata de petrol, dar nu este exploatat, avem nenumarate zone turistice lasate in paragina si neexploatate, si in care nu`si da nimeni interesul sa le scoata la lumina, avem munti cu bogatii in ele, dar mineritul este bagat la fund....si sa`ti zic ca cei ce cauta prin gunoaie, au un venit de minim 700 ron pe luna?si de ce?pentru k ei duc si vand tot ce gasesc pe acolo, incepand cu pet-urile, si terminand cu cartoanele si fierul, si mai ales cei ce isi duc veacul chiar la groapa de gunoi, au venit mai mare de atat...bine, aci intervine si faptul ca sanatatea lor.....avem resurse nu am spus asta dar o ducem cum o ducem si din cauza mentalitatii noastre, am fost calcati in picioare de la daci si pana acu... nu am putut sa ne impotrivim sistemul jeogs din care facem parte din pacate
CDP Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 avem resurse nu am spus asta dar o ducem cum o ducem si din cauza mentalitatii noastre, am fost calcati in picioare de la daci si pana acu... nu am putut sa ne impotrivim sistemul jeogs din care facem parte din pacatecorect...si cine e de vina ca ne lasam calcati in picioare???daca ne lasam calcati in picioare, nu inseamna ca suntem saraci :nanana:
iNm Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Imi place sa compar Romania cu India , caci si aici ca si acolo exista doar 2 paturi sociale : cei ft bogati si cei saraci sau ft saraci. Daca acolo cartierele sunt bine despartite ( la periferie stand doar saracii in colibe :D ) , la noi in tara asta minunata locuim impreuna :D . Astfel destul de multi oameni pot vedea din Q7le nou cumparat , semeni de ai lor cautand prin gunoaie sau cersind pe langa geamurile limuzinelor lor :). Totusi multora de pe la noi le place sa zica " fac parte din clasa de mijloc" clasa de mijloc din pacate inexistenta.
CDP Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Imi place sa compar Romania cu India , caci si aici ca si acolo exista doar 2 paturi sociale : cei ft bogati si cei saraci sau ft saraci. Daca acolo cartierele sunt bine despartite ( la periferie stand doar saracii in colibe :D ) , la noi in tara asta minunata locuim impreuna :D . Astfel destul de multi oameni pot vedea din Q7le nou cumparat , semeni de ai lor cautand prin gunoaie sau cersind pe langa geamurile limuzinelor lor :). Totusi multora de pe la noi le place sa zica " fac parte din clasa de mijloc" clasa de mijloc din pacate inexistenta.clasa de mijloc este...dar depinde ce intelege fiecare prin clasa de mijloc...depinde cum vede si cum interpreteaza fiecare lucrurile
Cheloo Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Imi place sa compar Romania cu India , caci si aici ca si acolo exista doar 2 paturi sociale : cei ft bogati si cei saraci sau ft saraci. Daca acolo cartierele sunt bine despartite ( la periferie stand doar saracii in colibe :D ) , la noi in tara asta minunata locuim impreuna :D . Astfel destul de multi oameni pot vedea din Q7le nou cumparat , semeni de ai lor cautand prin gunoaie sau cersind pe langa geamurile limuzinelor lor :). Totusi multora de pe la noi le place sa zica " fac parte din clasa de mijloc" clasa de mijloc din pacate inexistenta.Eu as compara Romania cu o tara comunista spre exemplu China pentru ca democratia care este la noi e un comunism mai bland un sistem corupt in care cei mari fac jocurile si poporul nu face alceva decat sa asculte de ei
a1urea Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Ne situam pe penultimul loc in Uniunea Europeana in clasamentul privind PIB-ul pe cap de locuitor calculat la paritatea puterii de cumparare.
CDP Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Eu as compara Romania cu o tara comunista spre exemplu China pentru ca democratia care este la noi e un comunism mai bland un sistem corupt in care cei mari fac jocurile si poporul nu face alceva decat sa asculte de eiaici ai dreptate...dar sa se fereasca Dumnezeu cand ne`om satura si ne`om trezi din somnul si complacerea asta :whistle:
Cheloo Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 clasa de mijloc este...dar depinde ce intelege fiecare prin clasa de mijloc...depinde cum vede si cum interpreteaza fiecare lucrurileclasa de mijloc reprezinta acei oameni care nu au nici limuzine nici carute si care muncesc de dimineata pana seara pentru un salar de 700 de lei si care doresc ceva mai bun dar cu siguranta nu vor avea parte pentru ca nu fac nimic in privinta astaaici ai dreptate...dar sa se fereasca Dumnezeu cand ne`om satura si ne`om trezi din somnul si complacerea asta :whistle:Nu ne vom trezi prea curand istoria a dovedit acest lucru :)
Cioby Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 la noi e cam asa:multi saraci destepti si multi bogati prosti.Noi ne deosebim de celelalte state din UE prin faptul k acolo majoritatea populatiei sta in chirie pe cand la noi majoritatea au apartamente.
frankie Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 hai cu inca o revolutieeeeee..si inca una ... si inca una..si inca una... pana cand o sa le fie rusine sa fure si 10 RON si o sa avem bugete pt invatamant sanatate etc de 10 ori mai mari ca acum !! ole oleeeeeeeeeeee SA SE AUDA PUSTILEEE.. eu i-as impusca pe toti :D
MiXalic Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Sa fim seriosi. La noi in tara nu prea exista oameni bogati, decat astia din politica, care fura de sparg + VIP-urile. Din astia de care ziceti voi ca se plimba cu Q7, majoritatea sunt snobi. Am cunoscut oameni care erau ingropati in datorii, n-aveau ce manca, dar faceau credite sa-si cumpere ultimul model de audi, bmw.
Guest DonCicio Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 SUnt oameni bogati in romania sunt si saraci sunt si de clasa medie. Dar chestia ca saraciea prea e lucie !
frankie Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Sa fim seriosi. La noi in tara nu prea exista oameni bogati, decat astia din politica, care fura de sparg + VIP-urile. Din astia de care ziceti voi ca se plimba cu Q7, majoritatea sunt snobi. Am cunoscut oameni care erau ingropati in datorii, n-aveau ce manca, dar faceau credite sa-si cumpere ultimul model de audi, bmw.habar n-ai cati oameni de rand (care nu's politicieni) au foarte multi bani si invart multe chestii . cel mai bogat om din romania nu e politician sau vip, sau mai bine zis top 3 nu este format numai din politicieni + vipuri. ce invart politicienii, e o nimica toata pe langa ce scot altii...
Cheloo Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 habar n-ai cati oameni de rand (care nu's politicieni) au foarte multi bani si invart multe chestii . cel mai bogat om din romania nu e politician sau vip, sau mai bine zis top 3 nu este format numai din politicieni + vipuri. ce invart politicienii, e o nimica toata pe langa ce scot altii...exact ai dreptate nu politicienii sau vipurile sunt cei care invart marile afaceri sunt altii pe care noi nu ii cunoastem care sunt mult mai bogati
CDP Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 exact ai dreptate nu politicienii sau vipurile sunt cei care invart marile afaceri sunt altii pe care noi nu ii cunoastem care sunt mult mai bogatisi de n`ar uita multi de unde au plecat....dar multi uita de unde au plecat, si cand fereasca D`zeu o sa revina unde au plecat, tare mie ca au sa clacheze :(