Luci Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Bill Gates se retrage de la conducerea Microsoft pe 27 iunie, când va fi înlocuit de Steve Ballmer şi în condiţiile în care compania pe care a fondat-o, considerată mult timp liderul inovaţiei, face demersuri pentru a-şi diversifica activitatea pe piaţa publicităţii online.Gates părăseşte Microsoft la 33 de ani după ce a înfiinţat compania şi, aşa cum a anunţat încă din iunie 2006, va rămâne preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, însă îşi va dedica majoritatea timpului activităţilor fundaţiei umanitare pe care a înfiinţat-o împreună cu soţia sa. El va abandona complet conducerea Microsoft, care va fi preluată de prietenul său Steve Ballmer, pe care îl cunoaşte încă de când era student la Harvard şi care este preşedinte executiv al grupului începând din 2000.Retragerea lui Bill Gatesare loc într-un moment delicat pentru Microsoft, al cărei model de afacere - programele cu plată - este fragil. Compania a încercat, fără succes, să achiziţioneze Yahoo!, numărul doi mondial pe piaţa publicităţiionline, şi trebuie să găsească noi modalităţi de a se dezvolta în acest sector.Diversificarea activităţilor este crucială pentru Microsoft,deoarece viitorul este nesigur pentru principalele două surse de venit ale sale, sistemul de operare Windows, în baza căruia funcţionează 90% dintre computerele din lume, şi suita de programe Office (care include Word, Excel şi Powerpoint).Aceste produse sunt cele care generează profiturile operaţionale ale companiei.În ceea ce priveşte Windows, cea mai recentă versiune, Vista, lansată la finele anului 2006, a generat o serie de critici şi progresează foarte lent, Microsoft vânzând până acum doar 150 de milioane de licenţe, majoritatea utilizatorilor sistemului de operare preferând să păstreze versiunea XP. Vista nu a câştigat teren în raport cu XP şi din cauza incompatibilităţii noii platforme cu numeroase programe şi periferice. Astfel, Microsoft a fost obligată să accepte să furnizeze în continuare pieţei Windows XP, însă nu va mai face acest lucru începând cu 30 iunie.În acelaşi timp, computerele MacIntosh de la Apple, singurul fabricant de computere care nu utilizează soft-uri Microsoft, au înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor în ultimul an, cota de piaţă a Apple crescând cu 5%.Un alt generator de venituri pentru Microsoft este suita de programe Office, care se confruntă cu o competiţie din ce în ce mai mare din partea produselor gratuite, cum ar fi programele online ale Google, cele gratuite de tipul Star Office ori Open Office sau Lotus Symphony al IBM. IBM susţine că o companie cu 20.000 de salariaţi ar economisi circa opt milioane de dolari pe an din licenţele plătite către Microsoft dacă ar folosi Lotus Symphony.La preluarea conducerii Microsoft, Steve Ballmer se află sub o serie de presiuni, în special după ultimele trei luni, în care a avut loc tentativa de preluare a Yahoo!. Ballmer a spus că, în cazul deciziilor importante, "îl voi consulta pe Bill Gates, prietenul şi colegul meu", precizând că acesta reprezintă "o resursă extraordinară".Bill Gates a devenit o legendă a informaticii la vârsta de 30 de ani şi are o avere evaluată în prezent la 58 de miliarde de dolari, fiind al treilea cel mai bogat om din lume, după Warren Buffet şi Carlos Slim. Până în 2006, Gates s-a plasat pe prima poziţie a clasamentului celor mai bogaţi oameni din lume realizat de revista Forbes pentru 13 ani consecutiv.mediafax
m4x Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Desi nu cred ca o sa se retraga de tot, o sa mai "conduca" din umbra..oricum si-a facut treaba, a facut niste banuti, si-a facut un nume in toata lumea..ce vrei mai mult ? :)
zetulescu Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 33 ani e varsta foarte buna...de acum incolo are timp sa-si "cheltuie" banii ...bravo lui...ii ajunge..... :)
RayzaH Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 un om adevarat :D daca nu era el nu ajungeam noi aici. jos palaria.
Mehico Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 33 ani e varsta foarte buna...de acum incolo are timp sa-si "cheltuie" banii ...bravo lui...ii ajunge..... :)Ai inteles gresit: 33 de ani de la infiintarea companiei Microsoft (1975), el are 52 de ani (53 in oct).
Sabotor78 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Veche stirea, a anuntat inca din 2006 ca se retrage.
galklyfe Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 un om adevarat :D daca nu era el nu ajungeam noi aici. jos palaria.Asta e putin cam exagerat mai sunt si alte OS-uri ON:Ce usurare pentru Bill eu in locul lui as fi facut asta de mult.
[T]Ruler Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 ON:Ce usurare pentru Bill eu in locul lui as fi facut asta de mult.intr`adevar , nu e prea usor sa tii un imperiu sub control, mai ales atat de vanat cum e domeniul IT . desi unii spun ca atunci cand esti sef e usor , ca ai asistenti , sau eu mai stiu ce alt personal, ca fac ei toata treaba ptr tine ... e destul de greu . respect , un adevarat bussiness-man , a reusit sa mentina un gigant pe piata atata timp
Narcisa Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 este un om caruia banii multi nu i'au luat mintile si omeniaci dimpotriva...a ramas un om cu o minte justa.
_Deza Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 a mai anuntat k se retrage de vreo 3 ori pana acum.chiar daca se va retrage,banuiesc k tot el va lua deciziile "din umbra"
Stef Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 a mai anuntat k se retrage de vreo 3 ori pana acum.chiar daca se va retrage,banuiesc k tot el va lua deciziile "din umbra"tot el va avea microsoftu cred dar nu se va mai implica pune oameni sa faca lucrurile de birou etc.... dar tot la el vin bani. :blink:
Heini Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Ii vin bani pe banda rulanta .... ce sa mai ... :blink: PS: are destui, acu ii trebuiesc 20 , 25 de ani sa ii cheltuie .... :tiphat:
huSt Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 heineken crezi ca o sa stea 25 de ani sa ii cheltuie pe toti? crezi ca nu lasa ceva mostenire rudelor? nici nu cred ca are pe ce sa dea atatia bani...
FujiPa Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 o viata intreaga stai sa cheltuiesti banii aia...oricum, din cate am inteles, copiilor le va lasa doar cate 10 milioane pt fiecare..si cum au spus mai sus, e veche stirea
huSt Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 SonyX te-ai auzit cand ai spus " Doar 10 milioane " ? unora le trebuie 20 de vieti sa faca atatia bani si voi ziceti " doar " ... m-ai lasat fara cuvinte
Sabotor78 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Ii vin bani pe banda rulanta .... ce sa mai ... :blink: PS: are destui, acu ii trebuiesc 20 , 25 de ani sa ii cheltuie .... :tiphat: O data a avut mai mult (~100 de miliarde)
iLoveCalifornia Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 O data a avut mai mult (~100 de miliarde)Chiar sunt curios , ne spui si noua cum a reusit sa-si vanda produsele , care au fost principali clienti. Un mic istoric ( la modul cel mai serios :) )
Diabolik_01 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Datorita sistemului de operare Windows. Si la ei NU se pirata :)
gaboi Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Veche stirea, a anuntat inca din 2006 ca se retrage.De atunci tot se retrage ... :) A facut el multe ...a ajutat da nu sa rupt cu ajutatul ... cate placinte in fata si.a luat ... cata lume il uraste ... A cheltuit mai multi bani pe chestii scumpe si rare nu stiu unde am auzit ... cartii de.ale lu` Davinci ...
Luci Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 De atunci tot se retrage ... :) A facut el multe ...a ajutat da nu sa rupt cu ajutatul ... cate placinte in fata si.a luat ... cata lume il uraste ... A cheltuit mai multi bani pe chestii scumpe si rare nu stiu unde am auzit ... cartii de.ale lu` Davinci ...Tu zici ca a cheltuit multi bani pe chestii scumpe si rare...pana la urma face ce vrea cu banii lui,i-a castigat pe munca.Cati bani a dat la saraci ...a dat cat a vrut...nu era cu nimic obligat .
nevermind Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Datorita sistemului de operare Windows. Si la ei NU se pirata :)Degeaba faci un sistem de operare daca nu il promovezi cum trebuie si mai ales nu indeplienste cerintele majoritatii. Faptul ca a luptat mult pt sistemul de licentiere a softurilor l-a adus in pozitia de acum.
iLoveCalifornia Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Datorita sistemului de operare Windows. Si la ei NU se pirata :) thx dude , stiam , vroiam ceva detaliat.
Sabotor78 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Chiar sunt curios , ne spui si noua cum a reusit sa-si vanda produsele , care au fost principali clienti. Un mic istoric ( la modul cel mai serios :) ) IBM avea nevoie de un sistem de operare suficient de simplu - destinat home-userilor - pentru PC-urile lor. Cica erau in tratative cu unu' cam excentric iar afacerea ar fi cazut pentru ca individu' era intr-un zbor de agrement pe deasupra casei lui cand au venit reprezentantii IBM la el. N-a vrut sa intrerupa zborul pentru ei, astia s-au suparat si afacerea a cazut. Dar din cauza ca cheltuise multi bani (era sigur de afacerea cu IBM-ul) trebuia sa faca rost de bani urgent. Aici a intervenit Gates, a promis IBM-ului ca le da el un sistem de operare, iar intre timp s-a dus la ala si a cumparat sistemul lui de operare, schimbandu-i numele. Nu stiu cat e de adevarata povestea, dar cert e ca sistemul de operare al lui Gates a fost dezvoltat pentru PC-urile IBM-ului, si datorita faptului IBM a avut alta strategie fata de Apple de exemplu - au permis altor companii sa creeze clone dupa PC-ul lor - aceste calculatoare au devenit foarte raspandite (practic acum cand spui PC se intelege automat IBM-PC), si odata cu ele si sistemul de operare - celebrul MS-DOS. Existau niste alternative la MS-DOS, dezvoltate de alte companii, dar costau mai mult si de aceea nu au avut succes. Apoi, cu 95% din piata cucerita nu a mai fost o problema sa-si impuna urmatoarele sisteme de operare. Simplu, nu? De atunci tot se retrage ... :) A facut el multe ...a ajutat da nu sa rupt cu ajutatul ... cate placinte in fata si.a luat ... cata lume il uraste ... A cheltuit mai multi bani pe chestii scumpe si rare nu stiu unde am auzit ... cartii de.ale lu` Davinci ... Nu, in 2006 a anuntat ca se va retrage in 2008.