jeki Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 in martie anul viitor am 18 ani .. pot sa dau mai devreme pentru carnet si sa il primesc atunci cand am 18?:D ...si mai am o intrebare .. este greu? .. cate puncte este minimul ca sa trec? ... stiu ca un coleg deal meu a luat 12 puncte si a picat ..
iLoveCalifornia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 12 puncte :lol: :rofl1: ) minim 22 si nu poti da examenu inainte de 18 ani.
uzzylicious_ Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 din cate stiu si am auzit eu cu 3 luni inainte poti nu stiu sigur... si nu'i asa greu, daca citesti ceva ,faci chestionare si te duce capu ii usor, btw 12 puncte fac io 100%
Guest Bogdan Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 12 puncte .... awhahhaha .... prietenu tau e orb si a pus cerculete la nimereala ? :) cu 3 luni inainte sa faci 18 ani ai voie sa te apuci de cursurile teoretice .... care ... teoretic dureaza o saptamana ... si apoi ai voie sa intri pe traseu...ca sa iti faci orele de condus, dar examenul poti sa il dai doar dupa ce ai implinit 18 ani ... greu ... nu e ... dar trebuie sa citesti cartea de vreo 2 ori si sa faci intrebarile ... daca muncesti putin il iei foarte usor... si deocamdata trebuie sa faci 22 de puncte ca sa treci din 26 , dar parca se va schimba..se trece pe calculator...si vor fi mai multe intrebari dar nu stiu sigur.
john™ Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 nu e necesar sa citesti toata legistlastia de 2 ori ...o citesti odata toata sa ai habar si pe urma te apuci de chestionare si unde vezi ca gresesti te apuci si citesti capitolu ala ...
Zeal Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 eu unul maine am examen, pot spune ca ma simt destul de pregatit. am citit cartea 1 singura data si in rest am facut vreo 100 de chestionare. la inceput faceam 15-18, acum ajung sa fac de cele mai multe ori peste 24/26. examenul scris nu e greu daca inveti putin. m-am obisnuit sa fac 4-5 chestionare pe zi si este de ajuns. Mai multa frica am de cel de la oras, cu toate ca zic eu, conduc destul de bine. sunt greseli care poti sa le faci din neatentie, graba sau din emotie, care pot sa te coste tot examenul.daca vrei sa te apuci de scoala, este asa cum ti-a zis bogdan, scoala poti sa o faci inainte, examenul il dai dupa ce ai 18 impliniti.hai succes!
Lancelot Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Well..eu l-am luat din a 2-a incercare...dupa ce prima oara m-am dus fara sa citesc decat o data cartea aia nenorocita :DDe atunci..l-am mai pierdut cu diferite ocazii..conform dorintei stimabililor militieni :D@Examenul, mai ales in conditiile in care s-a intamplat ce s-a intamplat in Arges..cred ca va fi mai greu
un1q Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Cand am dat eu, acum 3 ani, din punct de vedere legal nu aveai voie sa iesi pe traseu daca nu aveai 18 ani impliniti. Bineinteles ca daca stiai pe cine trebuie puteai sa faci ore de condus si inainte sa devii major. Acum nu mai stiu exact cum e. In legatura cu examenul, dupa cum a zis si Lance, cred ca o sa fie mult mai greu, acum depinde si ce examinator nimeresti.
Iulian1990 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 zsnadu radea de ala ca o facut 12 pct ... da ce zici de altu care ia carnetu a 11-a oara eu cunosc si cazuri din astea ... probabil o facut atatea puncte ca nu a citit deloc ... ca toti cred k se ia carnetul fluierand si batand din palme ... examenul de conducere e cel mai serios examen dupa parerea mea .. daca il iei la misto .. e posibil sa faci vreun accident si sa iei viata cuiva nevinovat
Alex86 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 @Examenul, mai ales in conditiile in care s-a intamplat ce s-a intamplat in Arges..cred ca va fi mai greunu cred ca are legatura,acolo se "cumparau" permise fara sa dai nici un fel de examen si fara sa faci scoala,cica erau unii care nici nu stiau sa scrie si aveau permis
MonK Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 In ziua in care am dat eu proba scrisa,a picat unu din sala cu 3 din 26. Deci ala cu 12 e copil de mingi.
Iulian1990 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 In ziua in care am dat eu proba scrisa,a picat unu din sala cu 3 din 26. Deci ala cu 12 e copil de mingi. 3 din 26 ... pai scuzama da ala chiar nu are o treaba cu soferia .. nici nu stiu ce cauta el acolo :blink:
1/2 Man 1/2 Amazing Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 TREI?!? fara sa citesti nimic ar trebui sa faci 14-16 din prima ...Acum am inteles ca se da si un ex pt intrarea in scoala, pt a putea incepe apoi orele de condus. Trebuie sa faci parca 16 din 20 (daca nu am insel)
jeki Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 3 din 26 LOOOOOL .. .am citit azi putin din cartea aia groasa .. si am incercat sa fac niste teste din ce stiu deja .. si a cam mers:) ..
jeki Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 un test in plus? .. wa .. la fiecare examen am ghinion .. nu cred k va fi greu :)
CryNow Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 un test in plus? .. wa .. la fiecare examen am ghinion .. nu cred k va fi greu :) eu iti spun cum am procedat, in loc sa citesti o carte deloc folositoare, adica legi si contraventii, mai bine te apuci frumos, iei de la autorstart 25 de teste si le lucrezi. eu miercuri seara am facut 10 teste, am luat la toate punctaj intre 16 si 21 [22 e minim] iar joi am avut examen si l-am luat. deci din punctul meu de vedere sunt mult mai folositoare testele daca stie sa le interpretezi, pentru ca realizezi singur unde ai gresit si iti intra in cap legat de cum va fi examenul, am inteles ca acum e computerizat, si anume ai aproximativ 70 secunde pentru o intrebare sa dai raspunsul iar daca nu ai reusit sa-l dai, nu mai ai cale de intoarcere. si legat de implinirea varstei de 18 ani, poti sa te apuci de scoala de soferi cu 3 luni inaintea implinirii varstei, dar trebuiesc o gramada de acorduri si semnaturi de la parinti succes
bunny Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Eh, eu l-am luat a doua oara. Am luat 22 la sala prima oara, si m-a picat la traseu. Am facut o mica gafa, de-mi vine sa rad si-acum cand imi aduc aminte, dar se pare ca a fost "fatala". :) A doua oara am luat 23 si-asta a fost. :) Succes celor ce-au de gand sa dea de carnet.
never Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Sala e cea mai mica grija dintre toate, daca faci teste multe si mai participi la ceva ore degislatie (asta in caz ca se face asaceva la scoala unde te-ai inscris) scoti lejer 23 de puncte.Problema e la oras, sunt niste penalizari destul de semnificative si la 21 pct. penalizare, esti eliminat. Numai nesemnalizarea unde este cazul te costa 6 pct, dar daca trebuie sa intervina instructorul pt a impiedica un pericol iminent, 21 de puncte si sunt vreo 2 - 3 astfel de sanctiuni.
n4pst3r Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Alternativ, poti sa faci singur practica (recomand parcarea la Carrefour, sau de la Mall Baneasa :) )
T-rex Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 L-am luat din prima facand 30 chestionare si mergand cele 2 sapt de curs zilnic :P Am facut 23 pcte :P Ca si intamplari hazlii well ce am auzit de pe la mine in oras: un tip la traseu se urca smecher in masina si ii spune politistului "puneti-va centura ca ne pregatim de decolare" la care bineinteles a fost poftit afara din masina smecherasu :D alta: tot unu smecheras intra in masina, vine politistu, se urca in masina, la care smecherasu incepe sa isi aranjeze freza in oglinda
IceMan Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Ai voie sa incepi orele de condus cu 2 luni inainte sa implinesti 18 ani pt categolria A, B, si 3 luni inainte pt C, dar examenul il poti da doar in ziua in care implinesti 18 ani. Daca mergi o saptamana - doua la cursuri la legislatie e de-ajuns cat sa iei sala. La oras chiar nu-i greu deloc.Va sfatuiesc sa faceti chestionarele astea, sunt cele mai apropiate de ceea ce se da la examen.
Ayana Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 De greu nu e asa greu, problema e ca trebuie curaj. Eu nu am curaj sa o fac... in afara de asta oricum sunt prea multe masini si poluarea e prea intensa. Pentru cineva care sta in oras mic si are deplasare numai servici-acasa si eventual ceva iesire seara mi se pare un lux ne-necesar.
Guest fZr Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 in ziua de azi dak nu ai pusi de o parte 150euro pt traseu e greu sa il iei din primele 5-6incercari... pt ca tu chiar dak mergi perfect te face el sa gresesti si te da jos :)...."traim in romania si asta ne ocupa tot timpul"
zetulescu Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 In momentul de fata fac scoala de soferi...de ce intervin...in cazul spagilor la traseu...imi par foarte aiurea...aici e simplu ori sti sa conduci ori nu....iti poti pune viata in pericol si nu numai a ta si a celorlalti...ai dat banu' ,ai luat carnetul.....bun..si dupa?? ne vedem la stirile de la ora 17??
never Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 in ziua de azi dak nu ai pusi de o parte 150euro pt traseu e greu sa il iei din primele 5-6incercari... pt ca tu chiar dak mergi perfect te face el sa gresesti si te da jos :) ...."traim in romania si asta ne ocupa tot timpul"--- eu l-am luat din prima, fara spaga. Desigur depinde si de luna in care dai examenul, vremea de afara; cele mai mari sanse le ai in noiembrie-decembrie (daca a mai si nins recent, e in avantajul tau). ps: ce naiba intelegeti pe site-ul ala?