IceMan Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Formule fizice, valenţe chimice, date istorice, trigonometrie, drept civil sau contabilitate. Câtă vreme au petrecut copiii de-a lungul timpului să le înveţe şi cât de stupid li se va părea acest lucru puştilor de peste vreo 30 de ani. Aceştia vor putea descărca orice informaţie, printr-un sistem wireless, direct pe creier. Şi dintr-o dată se vor trezi mult mai bune pregătiţi pentru teze. Nu este o fabulaţie, ci anunţul - sub altă formă - făcut de Chris Parry, preşedintele Consiliului Şcolilor Independente din Marea Britanie. O tehnologie wireless şi o conexiune electrică la creier este tot ce trebuie pentru ca un astfel de sistem să devină realitate. Şi va deveni, în maxim 30 de ani, susţine acelaşi Chris Parry. sursa
Domino628 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 poate asa o sa pot invata si eu formulele la mate lol prea suna a dosarele X ps:ce rost ar mai avea scoala daca peste noapte stim tot?
HipnotykBoy Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 are dreptate silent,.... dupa aceea o sa fim toti destepti...pe ce criteriu se vor distribuii locurile de munca?
bunny Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Lol, mi se pare...imposibil. Daca cineva vrea sa stie TOT, imagineaza-ti ca profesorul care i-ar preda la scoala, ar fi inferior elevului. o_O
Domino628 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Lol, mi se pare...imposibil. Daca cineva vrea sa stie TOT, imagineaza-ti ca profesorul care i-ar preda la scoala, ar fi inferior elevului. o_Oma crezi ca stiu vreo 5-6 profi care stiu mai putin decat unii elevi?poate chiar mult mai putin,sa nu exagerez #-o
bunny Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Cunosc specimene dintr-astea, aveam si eu un profesor de mate prin liceu, si nu stia sa rezolve un sistem parca (ma rog pe-atunci mi se parea complicat si mie, acum nu, evident, cu cat cresti cu atat capeti experienta), in fine, respectivul exercitiu l-a facut un coleg, mai smartass. Va dati seama ca respectivul profesor a cazut de prost in fata intregii clase.
Narcisa Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 poate asa o sa pot invata si eu formulele la mate lol prea suna a dosarele X ps:ce rost ar mai avea scoala daca peste noapte stim tot? i agree
Velasquez Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Nu prea imi vine a crede , pai daca este intradevar adevarata chestiunea pai toti vom sta acasa la PC ne conectam de 2x la curent si stim toate teoremele lui kirchhoff si al resturilor de fizicieni . Atunci ce rost ar mai avea scoala sau unde ar mai fi rolul profesorilor intr-o scoala ?:P
frankie Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 nu mi se pare fabulos, cine stie, peste 30 de ani poate nici de hrana nu vom mai avea nevoie...
PoC Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 nu mi se pare fabulos, cine stie, peste 30 de ani poate nici de hrana nu vom mai avea nevoie... nimeni nu o sa stie ce o sa fie in 30 de ani, se pot schimba multe, oricum faza cu invatatul asta ... nush, iti downloadezi in creier 1000 de informatii, dar cat din astea o sa le tii minte ? nu toti au capacitati extraordinare, nu toti au iq-ul de 200 .... si acum sunt unii care tocesc unele chestii, le tin minte pe derost dar nu prea mult, creierul nu este un hard-disk sa scrii informatia si sa ramana acolo, mi se pare aproape imposibil
Razvan Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 nu ca mi se pare ceva nu benefic, ci dimpotriva chiar mi se pare mai mult decat inutil, poate cuvantul potrivit e "nociv".. degeaba asimilezi informatiile daca nu le intelegi.. poti sa inveti tu toate culegerea de matematica word by word, dar daca nu le-ai inteles degeaba.. asadar am zis ca mi se pare nociv din urmatoarele motive:-cei cu "mai putin creier" (daca totul va fi automatizat pana atunci) nu s-ar putea diferentia.. cei care au `darul` de a memora foarte usor (ma refer aici la lingvisti) ar fi `sugrumati` .. nu stiu ce alta expresie sa folosesc-oamenii vor crede ca prin aceste dispozitive vor cumpara inteligenta (ma refer la masa populatiei.. sunt absolut sigur ca asa ar fi) si ideea exersarii ar disparea-daca ar fi posibila crearea unor astfel de dispozitive, inseamnca ca in viitorul apropiat ar fi posibila crearea unor dispozitive ce iti citesc mintea.. ceea ce ar cam distruge intimitatea personala.. oamenia ar fi altceva.. nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva..-parerea mea este ca ar fi un prim pas spre distrugerea personalitatii.. daca toti suntem la fel => (...)cred ca "evolutia" asta ne distruge atat de mult.. poate ca ar fi fost bine sa fi ramas doar la un anumit nivel de cunoastere.. poate ca e mai frumos sa privesti o floare si sa nu stii nimic despre ea, decat sa privesti aceeasi floare si sa stii ca are 5petale grupate in corola, si 5 sepale grupate in caliciu, si un ginoceu superior format din carpene, si un androceu format din stamine, si simetrie actinomorfa, si ca e unisexuata monoica samd..
iLoveCalifornia Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Stiu de asa ceva :) Defapt a fost acuma 2 ani un experiment , un om a reusit sa navigheze pe internet doar cu ajutoru creierului , fara sa miste mouseul , dublu click etc.
Guest bomboana Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 vise...stiti cum se zice: ce-i mult strica. asa e si cu asta, daca descarci echivalentul al unei carti in creierul unui om in cateva ore, ori moare imediat ori moare incet si in dureri foarte mari. Practic omul e prea prost ca sa poata fi folosita aceasta inventie de populatia generala.
[IlluSioN] Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 in 30 de ani .. cine stie ce se poate intampla pana trec anii parca in 2012 vine asteroidu de ne termina
john™ Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 vrajeala nu ai cum decat daca iti faci implanturi pC in creier am vazut si eu duma asta la TV si le punea ceva in creier si descarca dupaia de pe net :-j mai trece inca 400000 de ani pana sa se intample asa ceva Tine minte noi folosim doar 5% din capacitatea creierului nostru restu de 95% unknow ... 5% in 2000 de ani pana ajungi la suta la suta mai trec multi ani
n4pst3r Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 parca in 2012 vine asteroidu de ne termina Gresit.Asteroidul va trece pe langa Planeta pe 8 august 2027, si un posibil impact in 2038
Cristi58 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Gresit.Asteroidul va trece pe langa Planeta pe 8 august 2027, si un posibil impact in 2038 Ce aveti ma? lasa ca ma fac eu astronaut si va salvez pe toti :D :beer:
iNm Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Presupun ca nu se v-a putea asimila prea multa informatie pt a scuti creierul de un eventual soc si oricum difera de la om la om capacitatea de stocare a informatiei asa ca nu cred ca ar fi o problema distribuirea locurilor de munca :)
Dropkillerz Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Gresit.Asteroidul va trece pe langa Planeta pe 8 august 2027, si un posibil impact in 2038 Asa ca nu mai fumati copii sa vedeti asteroidul :lol: @Prea mult S.F
zarin Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Gresit.Asteroidul va trece pe langa Planeta pe 8 august 2027, si un posibil impact in 2038 Pana atunci fac astia un remake la Armageddon si nu cred ca trebuie sa ne facem griji :-j On : astea is prostii :blink:
Luci Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 In 30 de ani...se poate sa nu mai existam ,pana atunci mai vedem noi...prefer sa raman mai prost deoarece sunt mai relaxat...