Razvan Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Candva a fost viata pe Marte.. altfel cum explici ca in anumite locuri pe Marte inca exista atractie gravitationala ? Cu mult timp in urma a fost viata pe Marte, a existat si atmosfera etc.. doar ca, cu timpul, nucleul a inghetat etc.. am vazut chestiile astea intr-un documentar pe Discovery mai demult..scuza-ma.. inca incearca sa se demonstreze ca a fost candva viata pe marte.. dupa cum am mai zis mai sus avand in vedere ca marte este mai aproape de soare decat terra, `martienii` (daca au existat vreodata) ar avea un organism diferit fata de cel al nostru (si nu ma refer ca au 2maini si 2picioare, ci ca poate pentru ei aerul nu e vital, subliniez poate- adica era doar un exemplu banal ca altul nu mi-a trecut prin minte).. si sincer nu stiu cat de plauzibil e, sau cat de multe prostii am spus prin asta, insa am vazut intr-un documentar despre NASA aceasta teorie.. ei bine ei vor sa demonstreze ca nu suntem singurele vietuitoare din univers.. (adica vor sa demonstreze faptul ca mai exista, sau au mai existat si alte forme de viata)..din cate imi amintesc eu marte nu are magnetosfera.. ceea ce inseamna ca radiatiile solare ajung direct pe sol (daca il pot numi asa).. deci daca a existat vreodata vreo `populatie`, aceasta ar fi putut parasi planeta (dupa nimeni nu e credibil), ar fi putut muri (cel mai plauzibil) sau cica s-ar fi ascuns (nu stiu prea multe detalii asa ca nu incerc sa adancesc -> si nu cred ca poate fi asa)..Deja Vatican-ul a luat o mica masura de sigurantasi eu sunt curiosparerea mea: universul e mare si nu o sa-l strabatem niciodata, insa daca noi nu stim si doar ne dam cu presupusul nu inseamna ca mai exista sau nu viata, in alta parte in afara de terra desigur..Depinde de densitatea acesteia. Poate fi mare ca Pamantul si sa orbiteze in jurul unei planete mici ca Luna. Insa nu exista un exemplu in sistemul solar al nostru.densitate=masa/volum.. asadar nu cred ca poate exista vreo astra mai mare care sa orbiteze in jurul uneia mai mici.. te rog atunci cand comentezi sa te gandesti de 2ori..
Guest StrickeN Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Nu-ti dai seama de impact Deja Vatican-ul a luat o mica masura de siguranta ;) ce masura ? :dooh:
Valek Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 densitate=masa/volum.. asadar nu cred ca poate exista vreo astra mai mare care sa orbiteze in jurul uneia mai mici.. te rog atunci cand comentezi sa te gandesti de 2ori..Iti dau un exemplu banal?O planeta din metal, cu diametrul de 1000km, si o planeta din lemn cu diametrul de 2500km. Planeta de lemn va orbita in jurul celei de fier, daca are o viteza sub a ceea numita 'escape velocity'.Marte nu pare a fi fost gradina vietii, din moment ce se afla langa campul de asteroizi.
Razvan Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Iti dau un exemplu banal?O planeta din metal, cu diametrul de 1000km, si o planeta din lemn cu diametrul de 2500km. Planeta de lemn va orbita in jurul celei de fier, daca are o viteza sub a ceea numita 'escape velocity'.Marte nu pare a fi fost gradina vietii, din moment ce se afla langa campul de asteroizi.scuza-ma.. dar eu ma refeream la ceva realist.. lemnul nu este un element, asa ca nu e valid ceea ce ai zis..credeam ca ai sa zici de o planeta prodominant din siliciu, fata de o planeta predominant din plumb (sau alt metal cu densitate mare), insa nici acesta nu e un caz realistic.. bine.. nu iti prea pot aduce argumente pentru ca zic din `ceea ce am citit eu` si nu sunt chiar date exacte, insa atunci cand imi vei da un exemplu concret ca exista o planeta (nu astru ci planeta) care orbiteaza in jurul altei planete iti voi da crezare..http://www.tmt.ugal.ro/specializari/ime/mediu/dens.htmledit: fara nicio ofensa dar.. Ziua de nastere 30 Noiembrie 1910 Locatia Arad Preocupari Я люблю спеть на моей гитаре, идущ снаружи при друзья, играя спорты, что-нибыдь, котор nerd делает. tradu-mi si mie.. si te rog zi si data nasterii.. nu am vrut sa arat lipsa de respect (if ur more older than me), si daca e asa imi cer scuze..
Valek Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 scuza-ma.. dar eu ma refeream la ceva realist.. lemnul nu este un element, asa ca nu e valid ceea ce ai zis..credeam ca ai sa zici de o planeta prodominant din siliciu, fata de o planeta predominant din plumb (sau alt metal cu densitate mare), insa nici acesta nu e un caz realistic.. bine.. nu iti prea pot aduce argumente pentru ca zic din `ceea ce am citit eu` si nu sunt chiar date exacte, insa atunci cand imi vei da un exemplu concret ca exista o planeta (nu astru ci planeta) care orbiteaza in jurul altei planete iti voi da crezare..http://www.tmt.ugal.ro/specializari/ime/mediu/dens.htmledit: fara nicio ofensa dar..Cum am spus, ti-am dat un exemplu banal. Nu s-au studiat asa multe planete din alt sistem solar si compozitia lor ca sa-ti dau o dovada. Dar teoretic e corect si logic.Acum cativa ani si gaurile negre erau teorie, daca o luam asa.
tasedano Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Doi cercetatori ai NASA sustin ca s-au descoperit urme de viata pe Planeta Rosie. Afirmatia celor doi a fost facuta intr-un cerc privat, saptamana trecuta, si nu va deveni publica pana in luna mai a acestui an, anunta site-ul "Space News". Cei doi se afla in avangarda celor care au crezut ca ar putea exista viata pe Marte. Cei doi oameni de stiinta nu au facut publica informatia pana acum pentru ca inca nu a fost confirmata si de alti membri ai comunitatii stiintifice. Carol Stroker si Larry Lemke, de la Ames Research Center al NASA din Silicon Valley, au recunoscut intr-un cerc privat ca informatiile pe care le au indica indubitabil existenta vietii pe Marte. Cei doi isi bazeaza afirmatiile pe asa numitele "semnaturi de metan", cum le numesc cercetatorii, care reprezinta urmele lasate de microorganisme vii. Observatii similare au fost facute si in pesterile de mare adancime existente pe Pamant. Conform unor surse prezente la intalnire, cei doi cercetatori au declarat ca aceste urme de metan ar putea indica existenta unei biosfere care s-a dezvoltat sub scoarta. "Sunt foarte nerabdatori sa afle ce produce aceste urme de metan. Singura solutie pe care o au la indemana este sa sape in solul martian", a declarat o persoana care a participat la aceasta intalnire. Stroker si alti oameni de stiinta au speculat inca de acum doi ani, inainte ca robotii NASA, Spirit si Oportunity, sa ajunga pe solul Planetei Rosii, ca Marte ar putea gazdui organisme biologice sub scoarta, forme de viata care s-au adaptat conditiilor extreme de pe planeta. Carol Stroker a descoperit microorganisme care traiesc in conditii asemanatoare cu cele de pe Marte intr-un rau din Spania, Rio Tinto. "Descoperirile pe care le-am facut in Rio Tinto sunt foarte asemanatoare cu ceea ce am putea gasi pe Marte" , declara omul de stiinta in 2003.Sursa: Libertatea