Stalk3r Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 O echipă de reporteri japonezi a reuşit să surprindă cu camera imagini unice în lume. Ei au înregistrat cel mai lung zbor al unui peşte.Peştele a stat în aer nu mai puţin de 45 de secunde. Singurele momente în care a atins apa au fost cele în care şi-a luat avânt pentru a zbura mai departe.Peştele a însoţit prin aer un feribot care mergea cu aproximativ 30 de kilometri pe oră. Peştii zburătorii se găsesc în mai multe zone ale lumii, în regiunile cu ape calde. Ei zboară pentru a se proteja de prădătorii din apă.Nu se ştie dacă peştele zburător ar putea rezista în aer şi mai mult de atât, dar cu siguranţă nu există o captură de imagine care să depăşească recordul înregistrat de japonezi.sursa + film + poze.. :crazy: ..
Firestarter Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Interesant... mie imi pare mai mult pasare decat peste.. who gives a f**k..
Stalk3r Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 si mie la fel , da daca ei zic ca e adevarat .. , ps eu nici nu stiam k exista asa specii de pesti
Velasquez Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 si mie la fel , da daca ei zic ca e adevarat .. , ps eu nici nu stiam k exista asa specii de pesti Nici eu Interesanta treaba ...
RayzaH Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 al drecu peste stiam de specia asta de pesti zburatori, dar nu stiam ca pot atinge asemenea performante
iLoveCalifornia Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 veche stirea de 2 zile :)anw record , e ceva peste pasare ^_^
spriTewus Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Stiam de specia asta de peste. Dar credeam ca mai mult de 4-5 sec nu pot zbura.:)
spa®ky Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 se spune ca mai de mult cu milioane de ani in urma au fost niste pesti care se puteau deplasa pe uscat si erau adaptati si la mediul terestru. au fost gasite niste fosile prin prima jumatate a sec20. am uitat denumirea ca sigur gaseam niste photos pe google
Guest n00bletzel Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Nu stiam ca pesti zboara, orcum e foarte interesant
xIcarus Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Interesant, nu stiam nici eu ca exista asemenea specii. Stiam de cei care zboara si planeaza, dar nu stiam ca pot zbura atat de 'stabil'.
Razvan Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 eu stiam ca un peste zburator poate sta in aer in jur de 20 de secunde.. si sincer nu imi imaginam ca poate inainta cu 30km/h..ps: chiar e peste, daca v-ati fi uitat la coada..
Stef Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 "...ei zboara pentru a se apara de pradatori..." pradatori erau in timpul mesei de a zburat asa mult :>:>
Andrei_MG Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 ce peste :blink: semana mai mult cu o pasare sau un avion de jucarie ) peste care merge cu 30km/h :blink: sincer nu prea imi vine sa cred...
Luci Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 frumos :)Ce stire tare :blink: SilenR ...Eu nu ii vad coadaMie mi se pare avion de jucarie..la fel ca lu andrei..
Nagasaky Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Studiati atent filmul... are aripi . Pestii zburatori defapt NU sunt pesti zburatori . Doar sar ca tampitii din apa cate 2-3 metri (gen delifini) . Nu va imaginati ca incep sa faca precum Peter Pan prin aer . E fake oricum... e doar o tampenie . Totusi ar fi tare sa mergi linistit cu avionul la 8.000 de metri altitudine si sa ti se lipeasca un peste de geam . P.S: Uite ce fac si eu la ora 2:45 in loc sa dorm...
Razvan Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 sa stii ca aici gresesti: nu e fake.. uite asa arata un peste zburator, si daca te uiti atent la film poti observa ca au coada, specifica pestilor.. , http://en.wikipedia.org/wiki/Flyingfish ->info cat despre delfini, acestea sunt mamifere.. animalele acvatice care sar se numesc altfel.. am un lapsus acum, dar am sa revin cu un edit.. Totusi ar fi tare sa mergi linistit cu avionul la 8.000 de metri altitudine si sa ti se lipeasca un peste de geam . ar fi ceva