Stalk3r Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Avioanele cu defecţiuni se vor putea repara automat, chiar şi în timpul zborurilor, prin mimarea proceselor de vindecare din natură. O metodă simplă ar fi aceea prin care o răşină se împăştie prin spărturi la cerere. Fibre încărcate cu o răşină specială şi cu un întăritor vor îmbrăca întreg avionul şi vor "curge" în momentul în care există o spărtură, funcţionând precum crusta unei răni. Cercetătorii lucrează în acest moment la această răşină, ce trebuie să nu se întărească până nu ajunge la spărtură, dar nici să nu dureze prea mult acest proces, pentru a reuşi să "vindece" avionul cât mai este în aer. Un asemenea succes nu ar duce numai la avioane mai sigure, ci şi la avioane mai uşoare, ce folosesc mai puţin combustibil, au costuri mai mici şi reduc gazele cu efect de seră. sursa n`ar fii rau .. sa se sparga in timpul zborului o parte din aripa .. si tu sa stai flex pegeam sa privesti cum se repara
Stef Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 ion: Gheo... vezi ca sa ropt o aripaGheorge:Stai flex ma Ioane ca se rapara sangura....Ion:Ma gheo amu so rupt si coadaGheorghe:Stai flex ca se repara singuraIon:Ma gheo da pe noi cine ne repara....
Flake Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 eeii .. abureala ca sa faca zboruri mai multe . nu repararea in sine ar fi grea, ci detectarea stricaciunii
Avzar Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 gg STEFF !! daca se fac avioane deastea...asta ar fi primu banc despre ele )
Stalk3r Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 nu ar fii greu de aflat locu unde e stricat , ce doar ca ar fii foarte expensive .. , ar trebuii senzori foarte multi in tot materialu avionului .. sau .. hell knows oricum :) .. , ce nu fac chinezii pana la urma..
Andrei_MG Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 ion: Gheo... vezi ca sa ropt o aripa Gheorge:Stai flex ma Ioane ca se rapara sangura.... Ion:Ma gheo amu so rupt si coada Gheorghe:Stai flex ca se repara singura Ion:Ma gheo da pe noi cine ne repara.... LOL poi e greu ...dar pana la urma se va realiza zic eu .. :) cum zice si Stalk3r ce nu fac chinezii
Luci Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 ion: Gheo... vezi ca sa ropt o aripaGheorge:Stai flex ma Ioane ca se rapara sangura....Ion:Ma gheo amu so rupt si coadaGheorghe:Stai flex ca se repara singuraIon:Ma gheo da pe noi cine ne repara....Super bancu.Realizabil in 10-20 de ani :)
Nagasaky Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Ati inteles putin gresit . E vorba de crapaturi minore nu de ruperea in jumatate a avionului . Ei pun problema pentru o fisura in aripa sau lucruri de genul . Va dati si voi seama ca in urma unui atac cu o racheta daca aripa se rupe in 2 nu mai poate sa se refaca . Nu cred ca incepe rasina aia sa se prelinga in aer si sa creeze o aripa noua . Se refera numai de fisuri cu o suprafata mica .
Stef Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 cam asa dar bancul l-am scos ca trebuia :> ex: la 1 gaura in fuselaj de 2 cm atrage sprea ea un om.
K0nTrolL Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 gg STEFF !! daca se fac avioane deastea...asta ar fi primu banc despre ele ) Mie nu mi se pare nimic amuzant Ps: E si asta un pas inainte.
spriTewus Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Ar fi ceva daca s-ar realiza aceste avioane. Insa pana nu vad nu cred :D.
[DezZza] Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 interesantla cum evolueaza tehnologia totul e posibil