Firestarter Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 DE UNDE VIN PROBLEME ADOLESCENTILOR? ŞI CARE SUNT ACESTEA? DE CE SE SINUCID? Generatia 12-17 ani nu apare nicaieri. Am realizat de curand ca si ei exista - insa pentru asta a fost nevoie sa se sinucida o adolescenta. De ce se intampla astfel de lucruri? Am aflat cu totii ca ei au si un nume: generatia Emo. Adica generatia deprimatilor, generatia celor care si-au propus sa nu zambeasca. De ce? Cine stie raspunsul la aceasta intrebare? Mass-media traditionala care le ofera numai crime la ora 5 si show-uri folcloristice cu manelisti? Daca e sa existe o vina pentru ca nimeni nu stie ce gandesc si ce isi doresc ei de la viata si de la societate, atunci adultii ar trebui sa si-o asume. Daca au acest curaj. Pentru ca ei sint cei care decid ce intra pe televizor. Intrebarea esentiala este insa: de unde sa stim ce confuzii are generatia 12-17 ani in viata, cat timp nimeni nu are timp de problemele acesteia? Sau pentru televizunea traditionala este mai important Marian Vanghelie ori dl. Bolcas de la PRM decat tanara care s-a aruncat de la etajul 10, oferind pe tava, cinic si simplu, solutia finala si altor zeci de mii de tineri debusolati?! "Evenimentul Zilei" si www.happyfish.ro/ continua proiectul I AM HERO cu un nou episod original despre viata liceenilor si despre controversa "De ce se sinucid liceenii?". I AM HERO este vocea varstei care nu apare la televizor. Astfel ca, in premiera pentru Romania, doua entitati media au oferit generatiei Emo ocazia de a se exprima sincer. Va reamintim filmele din acest proiect online unic in tara noastra sint scrise si regizate chiar de ei, GENERATIA EMO! Ei insisi si-au identificat problemele si si le-au pus pe hartie, apoi in film. Happyfish.ro si "Evenimentul Zilei" le-au oferit tehnica si oamenii care sa le puna in film efectiv ideile si incertitudinile, intrebarile si dilemele. De ce nu a facut vreun minister de la noi acest lucru? Vorbeste aceasta despre lipsa de interes a societatii in ceea ce-i priveste? Mai mult ca sigur. Si atunci, de ce ne miram ca se arunca in cap de la etajul 10? Nu e evident ca nu se simt bine primiti intr-o societate complet dezinteresata s! i, probabil, mai autista chiar decat ei?! Avem stiri cu crime, avem patroni de fotbal care cara bani cu sacosa - unde sa se regaseasca ei intre acestia?! In episodul de astazi vom vedea ce gandesc patru tineri romani adolescenti despre problemele lor. Filmul se intituleaza "Imnuri/Controverse ale varstei de 17 ani" si are ca inteles urmatoarea explicatie: nu exista probleme, adolescentii si le fac singuri - heroina, sarcini precoce la 15 ani ori sex lipsit de iubire. De ce? Pentru ca nu au cu cine vorbi despre toate aceste probleme: droguri, singuratate, sex. Cu cine sa vorbeasca? Cu Piedone de la sectorul 4?! Sa fim seriosi! Intr-un proiect online comun, "Evenimentul Zilei" si Happyfish.ro le-au oferit tinerilor vocea si sprijinul tehnic profesionist pentru a comunica ce au de spus. Daca veti fi atenti, veti realiza ca ceea au ei de spus sint de fapt INTREBARI. Dar nimeni nu-i asculta, nimeni nu le raspunde. In episod mai apare un tanar fotograf, care nu se drogheaza, nu mananca nesanatos, nu are relatii sexuale intamplatoare. Este ADOLESCENTUL PERFECT. Din pacate, el nu exista - aceasta este concluzia filmului. Dus mai departe, intelesul este urmatorul: nu exista adolescenti perfecti, pentru ca ei sint o generatie in formare. Numai ca nu are cine sa-i formeze, pentru ca nimeni nu se uita la ei - si de aceea se ajunge la aberatii si tragedii in viata lor. De aceasta data, cu sprijinul "Evenimentului Zilei" si al www.happyfish.ro/, se pot exprima. Cine ii asculta? Nu cumva avem si Guvern platit sa se ocupe de problemele lor? Sau si ministrii se uita doar la televizor, sa vada cum se arunca adolescentii de pe blocuri? Generatia Emo vrea sa va vorbeasca: droguri, sex, depresie. Cine ii ajuta? sursa : Evenimentul Zilei Parerea mea este ca acesti tineri ar fi bine sa-si concentreze atentia asupra invatatului, pregatirea pentru adevarata competitie si anume VIATZA.. Televiziuni pentru cine ? pentru ce ? ce au ei de spus ? pe cine intereseaza si ce exemplu dau ? Guvernul e prea ocupat cu propriile afaceri , nu sunt ei pe post de asistenti sociali. Sa fie infiintat un minister al dezechilibratilor mintali, labili psihici pt. acesti mucosi care se scrijela cu lama si nu au nici-o intiativa pozitiva. Sunt deprimati ? si eu sunt deprimat cand vad ca abia ma descurc cu banii dar ce sa fac.. sa ma arunc in cap ? ce rezolv ??? asa ca dragi emo-isti, puneti mana pe carte , invatati si iar invatati ca sa deveniti oameni si fii de nadejde ai patriei, nu renegati si scursuri ale societatii ca in felul asta veti pierii la fel de repede cum ati aparut.. PS : M-am referit si la cei depresivi si la cei care au adoptat acest stil doar fiindca e la moda ...Daca se simte cineva ofensat nu imi pare rau, asta e parerea mea si nu mi-o poate schimba nimeni.
DarkBringer Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Daca nu au fost educati si parintii nu au grija de ei e si normal sa sfarseasca prin cazi si sa isi dea cu grebla in cap. Cea mai mare parte a vinei o poarta parintii. Ce generatie sa iasa dintr-una de ratati? Tot una ratata. Viitorul suna bine.
Domino628 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Ai 17 zambeste :) "De ce se sinucid?" pentru ca sunt niste distrusi,carora li se pare "cool" sati tai venele si sa te machiezi
n4pst3r Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Eu stiam de emo de ani de zile, cu blink 182 si chestii :-?
RaifalM3n Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 o varsta buna la care trebuie sa te distrezi ;)emo gay fucks .
Andrei_MG Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 o varsta buna la care trebuie sa te distrezi ;)emo gay fucks .poi trebuie sa te distrezi nu sa te arunci de pe bloc :P oameni dusi cu capu :crazy: altceva nu stiu ce sa zic
Stef Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 candva mi se parea "cool" sa ma "crestez" :lol: de ce se sinucid: tot pentru ca e "misto "cool" "si ca astfel esti bagat in seama" chiar daca nu iti vei mai da seama de asta :lol:
gaboi Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Eu stiam de emo de ani de zile, cu blink 182 si chestiiSi eu stiu de mult de faza cu Emo ... da' de curand a inceput sa se faca zarva pe subiectul asta ... .... si sa fim seriori in romania nu cred ca sunt Emo autentici doar niste copchi cu paru` mare
[IlluSioN] Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 se sinucid de prosti ce sunt #-o ei cred ca realizeaza ceva prin asta ...
Whiplash Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Si o sa se ajunga tare departe pe pista asta cu emo din moment ce ei reprezinta o majoritate in randul adolescentilor.
alecs Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 daca stationezi mai mult de 15 minute la universitate in fata la TNB deja esti considerat emo , ar trebui dinamitata zona aia si se face curatenie.
WhiteWolf Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 daca stationezi mai mult de 15 minute la universitate in fata la TNB deja esti considerat emo , ar trebui dinamitata zona aia si se face curatenie.Mama da cat ai gandit-o? Ce ai zice sa-ti dinamitez eu casa si sa fac curatenie?
Firestarter Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Mama da cat ai gandit-o? Ce ai zice sa-ti dinamitez eu casa si sa fac curatenie?Esti emo de te ataci?
Deadman007 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 copii ai caror parinti nu sunt responsabili...in primul rand parintele e de vina ca nu stie ce face copilul sau eu am 16 ani si recunosc is mai tacut si nu ma prea implic in viata sociala...dar nu devin depresiv si nu incep sa ma crestez sau sa sar de la balcon(desi stau la parter ) doar ca sa fiu in centrul atentiei... cei mai multi dintre cei care se considera emo se iau dupa moda...mie nu imi pasa deloc de moda, i like old school :)
ScreaM91 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Frate .. eu am 17 ani . Preocupari : filme , cluburi , fetitze , muzica etc... Distractie din plin , viata trece prea repede pe langa tine ... trebuie sa profiti cat poti :)Pt un coptil de 17 ani.. astea cred ca ar trebuii sa fie preocuparile (sa zicem si scoala). nu aruncatul de pe bloc , nu taiatul venelor :Dviata merita traita oricum ar fi ea..asta nu inteleg ei. Este un dar .
WhiteWolf Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Esti emo de te ataci?Nu ma atac.Cand vad ca cineva poate sa scoata sa ceva din el nu ma pot abtine, indiferent ca este vorba despre emo/punkeri/etc.
alecs Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Mama da cat ai gandit-o? Ce ai zice sa-ti dinamitez eu casa si sa fac curatenie? auzi viteazule , ia vin-o tu in fata si zi-mi asta si sa vedem cine dinamiteaza primul , emoidule
WhiteWolf Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 auzi viteazule , ia vin-o tu in fata si zi-mi asta si sa vedem cine dinamiteaza primul , emoiduleAm facut comentariu asupra afirmatiei tale, nu asupra persoanei.Si n-ai grija, nu sunt nici pe aproape emo.
megastar64 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Frate .. eu am 17 ani . Preocupari : filme , cluburi , fetitze , muzica etc... Distractie din plin , viata trece prea repede pe langa tine ... trebuie sa profiti cat poti :)Pt un coptil de 17 ani.. astea cred ca ar trebuii sa fie preocuparile (sa zicem si scoala). nu aruncatul de pe bloc , nu taiatul venelor :Dviata merita traita oricum ar fi ea..asta nu inteleg ei. Este un dar .Ce repede va trece varsta asta.Oricum nu uitati scoala. :nanana:
Razvan Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Generatia 12-17 ani nu apare nicaieri. Am realizat de curand ca si ei exista - insa pentru asta a fost nevoie sa se sinucida o adolescenta. De ce se intampla astfel de lucruri? Am aflat cu totii ca ei au si un nume: generatia Emo. ala care a scris asa ceva nu ori are cap pe umeri ori a scris-o doar ca sa castige un banut.. auzi ma? ne tot dau pe la tv ca z elev de la y scoala au facut x prostii si cica nu apare nicaieri generatia asta.. apoi spune ca suntem generatia EMO.. doamnee!! in romania garantez eu ca emo-istii sunt cei mai putini.. se vede de la o posta ca stirea asta e doar o aberatie.. Ai 17 zambeste :) "De ce se sinucid?" pentru ca sunt niste distrusi,carora li se pare "cool" sati tai venele si sa te machiezi adevarat graiesti! "de ce sa te iei dupa ei?" ca esti un retard care nu se poate impune? invata sa fii respect prin ceva original.. Frate .. eu am 17 ani . Preocupari : filme , cluburi , fetitze , muzica etc... Distractie din plin , viata trece prea repede pe langa tine ... trebuie sa profiti cat poti :) Pt un coptil de 17 ani.. astea cred ca ar trebuii sa fie preocuparile (sa zicem si scoala). nu aruncatul de pe bloc , nu taiatul venelor :D viata merita traita oricum ar fi ea..asta nu inteleg ei. Este un dar . si eu cam la fel ma gandesc.. doar ca "Preocupari : filme , cluburi , fetitze , muzica etc" la mine e cam asa: pc game-uri, tenis de camp (si soon basket), o singura fata cu care prefer sa fiu, muzica, un gratar in weekend (nu prefer sa ies prin cluburi).. chiar asa: cand te simti bine in propria-ti piele `why shoul you kill yourself?`
ScreaM91 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Ce repede va trece varsta asta.Oricum nu uitati scoala. :nanana: bine maaa cum ma sa nu iesi prin cluburi :wub: , las knd o sa se termine relatia cu fata aia acolo o sa fii...in club. la pc game-uri..sincer si eu joc..dar nu des. Sunt alte chestii mult mai faine decat jocurile pe pc
Guest Blaidy Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Iar sunteti tarfe pe fata ?alecs, incearca sa nu mai faci posturi de manelar ... On-T : EMO-istii de la noi sunt doar de fatada, 95% din ei habar n-au ce e un emo, iar cei ce sunt emo intr-adevar nu se machiaza sau imbraca ca strutii.Prea mult se plang adolescentii din zilele noastre -_-
noghri Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 sincer nu ma pot abtine sa nu postez....chiar mi se pare aberant si ce citesc si ce cred unii. emo nu exista in romania. poate doar vestimentar, dar ca si atitudine sau curent nu exista, oricat ar da-o unii de garduri pe aici sau am mai intalnit eu cazuri face 2 face. toti care pretind ei ca sunt emo sunt doar niste adolescenti care pana la urma fac ce faceam toti, se distreaza intre ei. ies, beau, scoala, etc. ca au problemele existentiale pe care le-am avut si noi la un moment dat, da, e adevarat. dar chiar nu cred rahaturile astea bagate de presa cum ca avem parte de niste generatii triste si neintelese. e un mare bullshit. s-a sinucis un copil care avea probleme intr-adevar, nu neg, gata, avem val de sinucideri si de adolescenti in afara societatii - un fel de hai sa o zguduim putin ca nu avem de ce. toti pe care ii vad si ii intalnesc ca se dau drept emo, ii vad foarte plini de viata, ii vad pe terase, in baruri, in cluburi, si cu votca si cu jointu-n gura etc. cat despre afirmatia aia cu tnb-ul.e dusa la extrem. tnb a fost si va fi un punct in care o sa vezi aproape toate tipologiile de oameni, in special adolescenti. acolo se aduna punkeri, skateri,"struti","so called emos", pensionari, etc. si ocazional vezi vreo 3 zile pe saptamana asa pe dupa-amiaza o masa mare de oameni care intra in cladirea aia MARE de ii spune teatru. pe bune acum?emo in romania? ma uit si aici, majoritate adolescenti, care posteaza si se pare ca nu au nici o treaba cu emo. sigur se gaseau cativa daca era asa mare tristetea pe cat sugereaza porcaria aia de articol.