Jump to content
andy009

Dignitas, serviciul care te ajuta sa te sinucizi

Recommended Posts

Desi aceasta grupare controversata a fost infiintata in 1998, recent, Dignitas a lansat un nou serviciu, poreclit in mod sugestiv, “moartea pe roti”. Astfel, s-au organizat echipe, care se intalnesc cu persoanele dornice sa se sinucida, in locatia aleasa de ele.

La locul faptei, o asistenta medicala si un reprezentant oficial, ii inmaneaza sinucigasului o doza letala de substante chimice, ce poate fi administrata intravenos sau pe cale orala. Apoi suna la politie si anunta decesul.

“Moartea pe roti” a aparut dupa ce Dignitas a pierdut apartamentul din Zurich, acolo unde sute de oameni veneau pentru a muri. Rezidentii imobilului se plansesera de numarul mare de cadavre care erau transportate cu liftul de persoane si de armata de ambulante parcate in fata cladirii.

Link to comment

Morti filmate la "Agentia de sinucideri

O controversata agentie elvetiana non-profit care-i ajuta pe oameni sa se sinucida a decis sa filmeze ultimele ore ale clientilor sai pentru a evita astfel eventualele acuzatii ulterioare, relateaza in editia sa on-line cotidianul britanic "The Guardian". Agentia "Dignitas", cu sediul la Zürich, care a fost infiintata pentru a ajuta persoanele cu boli ireversibile "sa moara cu demnitate", a introdus aceasta metoda la sugestia avocatilor sai. Noua metoda de "lucru" a celor de la "Dignitas" a iesit la iveala dupa ce voluntarii de aici i-au precizat irlandezului Martin Barry, 30 de ani, ca moartea sa va fi inregistrata. Barry, care suferea de o forma extrem de avansata de scleroza multipla, boala ce ii provoca o suferinta imensa, a fost inregistrat in timp ce un medic de la "Dignitas" ii administra doza letala. Cazul lui Barry a fost intens mediatizat in Irlanda inca din luna octombrie a anului trecut cand acesta a anuntat in cadrul unei emisiuni radiofonice ca intentioneaza sa apeleze la ajutorul celor de la "Dignitas". "Scleroza multipla este o afectiune neurologica ce se manifesta in zece etape. Am parcurs primele sapte etape in numai cinci ani si nu am de gand sa astept cumplita moarte depinzand de morfina", declara Barry la vremea respectiva.

Abia saptamana trecuta, presa din marea Britanie a aflat ca starea sanatatii lui Barry incepuse sa se deterioreze rapid in urma cu aproximativ o luna, moment in care acesta a decis sa plece in Elvetia. Din cate se pare, nici familia si nici prietenii apropiati nu au aflat decat ulterior, dupa ce au primit caseta video de la Dignitas, ca bolnavul plecase in Elvetia, mai precizeaza presa britanica. Contactat in acest week-end, directorul Dignitas, Ludwig Minelli, a refuzat sa comenteze "noua metoda" de lucru a agentiei sale sau cazul Barry. Cu acesta din urma, numarul irlandezilor care au apelat la serviciile Dignitas a ajuns la cinci. Se crede ca in total 30 de cetateni britanici au murit la clinica lui Minelli, iar alte 700 de persoane din Marea Britanie s-au inregistrat in baza de date a agentiei. In trecut, Dignitas, care pretinde ca are 4500 de membri voluntari in toate colturile lumii, a facut obiectul unei investigatii in legatura cu moartea a trei straini (un cuplu britanic si un francez in varsta de 76 de ani). Sinuciderea asistata a fost legalizata in Elvetia, cu conditia ca persoana in cauza sa aiba o afectiune in faza terminala si sa-si poata da acordul pentru o astfel de moarte. Costurile unei sinucideri asistate se ridica la aproximativ 4000 de dolari de persoana, bani necesari pentru achitarea zborului, cazarii, incinerarii si notei de plata a doctorilor care-l asista pe muribund. (Camelia CIOBANU)

Link to comment

Morti filmate la "Agentia de sinucideri

Costurile unei sinucideri asistate se ridica la aproximativ 4000 de dolari de persoana, bani necesari pentru achitarea zborului, cazarii, incinerarii si notei de plata a doctorilor care-l asista pe muribund. (Camelia CIOBANU)

pai cred ca pt.jumatate din suma l"as aranja la domiciliu =)) =))

cum sa te coste 4 000 de dolari?nu mai e gratis nici sa te sinucizi :blink:

PS :scump doamna,scump-dincolo era mai ieftin =))

Link to comment

pai cred ca pt.jumatate din suma l"as aranja la domiciliu =)) =))

cum sa te coste 4 000 de dolari?nu mai e gratis nici sa te sinucizi :blink:

PS :scump doamna,scump-dincolo era mai ieftin =))

sa fii idiot sa ii platesti... mai bn ma sinucid singur

Link to comment
Guest Blaidy

sa fii idiot sa ii platesti... mai bn ma sinucid singur

Daca tot te sinucizi ce dracu' faci cu banii ? (ii bagi in c*r si le dai foc, altfel nu vad ce ai putea sa faci cu ei)

Erm... mostenire?rude care raman cu ceva?asigurare de viata?

No shit ... tu te sinucizi si vrei sa lasi mostenire ? =)) ROFL

Link to comment

Daca tot te sinucizi ce dracu' faci cu banii ? (ii bagi in c*r si le dai foc, altfel nu vad ce ai putea sa faci cu ei)

No shit ... tu te sinucizi si vrei sa lasi mostenire ? =)) ROFL

beau banii si ma sinucid...........mai bn decat sa-i dau la turbati

Link to comment

Daca ati citi tot ati descoperi ca e vb de bolnavi cu boli incurabile in faze terminale. De aceea a fost legalizata in Elvetia procedura. Sincer si eu as prefera sa mor cu demnitate, cu o injectie decat alte minuni. Ati vazut vreodata un om spanzurat? daca nu, nu mai vorbiti. nu stiti ce se intampla cand ti-o faci cu mana ta... prefer o moarte "curata" decat o viata in dureri cumplite si probabil si semi-constienta sau deloc constienta si o povara pentru rude. dar asta sunt doar eu...

Link to comment

Deh.. tare as vrea sa vad o poza sau filmulet cu gruparea, institutia sau ce-o fi.. e cea mai tampita si inutila chestie de care am auzit.. dar ce sa mai.. lumea o ia razna rau de tot..

Sinuciderea asistata este legala in Olanda cu mult inaintea Elvetiei...si pana la urma Serenity are dreptate: ai o boala terminala, te apropii de ultima faza si iti analizezi optiunile din disperare: traiesti inca 3 saptamani in chinuri ca un caine impuscat......sau apelezi la astfel de solutii? Quick death or painful, long death?

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...