Jump to content
Lancelot

Conflictul intre generatii

Recommended Posts

Posted

Vi s-a intamplat pana acum sa va luati la cearta cu cei in varsta doar din cauza unor fixatii antice de-ale lor?

Sa va simtit dati la o parte sau pur si simplu sa nu puteti progresa deoarece va loviti de asa numitii dinozauri? Cand si in ce conditii?:D

Posted

Da, de multe ori mi se intampla...mereu cei mai in varsta spun "cand era pe vremea mea...nu era asa" ...dar ei nu stiu ca s-au schimbat vremurile de demult. Nu prea ma cert cu parintii din cauza asta, cateodata de la bani ...ca mereu daca ies in oras cer bani si "cand eram eu de varsta ta..."

Sunt mai multe situatii, dar nu prea imi amintesc, cele mai multe is legate de TV/calculator/telefoane...

Posted

Cu mama ce ma mai cert cateodata, dar incerca sa-i explic ca s-au mai schimbat vremurile si mentalitatea tinerilor de azi este schimbata fata de generatia trecuta, si ma-ntelege :)

Oricum mai sunt inca oameni cu mentalitate daia "comunista" ( nu stiu daca e tocmai termenul corect) care nu vor sa accepte nimic nou ...

Posted

Da,se intampla...nu reactionez...Ii las in durerea lor,majoritatea au anumite idei fixate in cap ce nu pot fi schimbate (te lupti cu muntii.... #-o )

Posted

s-a intamplat si aici pe forum la faza cu 28/3*3..^^

de cele mai multe ori ma contrazic cu maikmea (psiholog), care nu imi da niciodata dreptate ca pana mea "eu cand eram de varsta ta nu stateam juma de zi la pc si juma la tenis, ci invatam".. ma rog.. a trecut si pe la scoala.. a vazut ce note am si nu prea a mai comentat in ultimul timp.. cel mai mult ma enerveaza cand ma cert cu taikmeu.. mereu ia o atitudine din aia "eu sunt parintele tau, consider ca sunt un om responsabil si chiar cand gresesc am dreptate.." .. mi s-a mai intamplat si cu o profesoara de psihologie de la inceputul anului, cu care m-am contrazis, si pana la urma i-am adus si o carte sa-i demonstrez ca am dreptate si nu m-a crezut.. fir-ar.. dar incerc si eu sa ies cat mai frumos din situatia aia si zic "aaa.. da.. aveti dreptate.. imi cer scuze"..

cu banii nu am probleme adica atunci cand ies afara ma intreba de fiecare data "ai bani?".. iara daca ii cer nu imi zice nimic..

o faza nasoala mi s-a intamplat cu o profa de fizica, acum cativa ani la un concurs unde initial era pe locul 2, dar s-au depus contestatii si am cazut pe locul 3, si profa nu a vrut sa faca si ea contestatie si n-am mai mers la nationala.. dar asta-i viata..

Posted

Eh, yea :( Cu taicamiu cel mai des, care crede ca toti copii din scoala sunt ingerasi si ca eu sunt capul rautatilor mereu, din cauza TV-ului, PC, mobil etc astea sunt chestiuni de cearta in general. Mai ales la maicamea, ii ramane un copil in minte de cand avea 7 ani cand era ingeras si ca lua numai note mari, acum i-a numai note de 6-7 si ma face sa ma compar cu el, ca cica sunt mai slab.

Totusi, as vrea sa mai dispara din conflictele astea, nu prea imi place sa ma cert cu ai mei pe teme din astea stupide :).

Posted

Cand eram mai mic aveam conflicte cu batraneii de pe strada, ca de ce tot zbieram, de ce batem mingea, de ce ascultam muzica mai tare etc.. in fiecare zi era acelasi lucru.. pana au ajuns cei batrani sa se obisnuiasca cu noi.

Posted

Hmmm chestia e ca ma cert ft des cu taicameu pe teme gen "de ce mergi in club?" , "de ce pierzi noptile?" , "de ce nu poti sa iti gasesti doar o fata si sa stai cu ea" etc. ideea e ca astea sunt doar reprosuri , iar ceea ce conteaza e ca nu imi pune piedici. Totusi interesant e ca maicamea e de aceeasi varsta cu el si nu imi zice nimic din toate astea ( poate doar faza cu fetele :D ). In rest in viata de zi cu zi , de multe ori am patit sa am cate un schimb de replici cu persoane mai in varsta pe diverse teme.

Posted

si eu ma mai cert cateodata cu parintii, adica cu tatal meu care cand vede ca ma imbrac numai in negru zice ca is satanist si mai rar zice " cine te mai crezi acuma!?!" ... :P

Posted

da mi sa mai intamplat :) ... sunt care inteleg k sau schimbat vremurile si se schimba si ei ... dar sunt si altii care raman la ideile lor :crazy:

asa mici discutii cu parinti ...dar la parinti nu reactionez deloc ...tac si incerc sa inchei discutia mai rpd

SilenR daca o chestie legata de matematica ti se pare conflict intre generatii .... mai bn lasane :)) "olimpicule" 8-|

Posted

Tuturor li se intampla sa aibe discutii/certuri mai mult sau mai putin frecvente cu persoane mai varstnice. Si eu ma mai ciondanesc cu parintii si desigur, nu se poate sa nu zica "pe vremea mea...". Temele sunt diverse: scoala, bani, obiecte mai moderne (telefoane, PC-uri, etc.). De la o varsta la alta viata are mai multe unghiuri de vedere (ca sa zic asa...) iar unghiul nostru nu corespunde cu cel al lor.

Posted

GG gwazi...1000 post :> ... :wub: my little spammer

On:Exact cum zice gwazi...la o varsta incepi sa vezi altfel viata ,lucrurile...

Posted

pfffff... si inca cate =))

Mama ma bate la cap cu calculatorul...si invatatul..

Dar s@ku .. omg :( "Iar iesi afara?" "Iar in club?" "Iar bani?" "Unde-i Dani?" "Ai grija pe unde umblii!" "Sa nu vi lemn acasa!"

aaa si era sa uit "Iar ti-ai facut freza asta?" "Knd mergi sa te tunzi?" pfff ... :))

si replica cea mai dura "Pe vremea noastra nu era asa ..."

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...