Jump to content
IceMan

«Dracula Expres», pe ruta Brasov-Întorsura Buzaului

Recommended Posts

Imagine IPB

Trenul de epoca ?Dracula Expres”, inaugurat luna trecuta, a facut sâmbata prima cursa pe ruta Brasov-Întorsura Buzaului. Acesta a stationat în gara Întorsura Buzaului aproape doua ore, timp în care a putut fi vizitat de localnicii interesati. ?Dracula Expres” are trei vagoane cu câte 80 de locuri, care sunt tractate de doua locomotive cu abur foarte vechi. Una a fost fabricata în anul 1922, în Germania, ca unicat european, iar a doua în 1934, la uzinele Malaxa din Bucuresti. De asemenea, fiecare dintre cele trei vagoane din componenta trenului turistic are istoria sa. Primul, fabricat în 1934 pentru regele Carol al-II-lea la uzina Astra din Arad, era folosit ca vagon-salon pentru calatoriile regelui, iar al doilea a fost fabricat la Milano, în Italia, în anul 1924. Ultimul a functionat în garnitura celebrului tren Orient Express care a circulat în perioada interbelica. Restaurarea vagoanelor si a locomotivelor a costat 600 de milioane de lei.

Gardianul.ro

Link to comment

De ce te enerveaza la culme, e chiar frumoasa legenda cu dracula, e interesanta povestea. Mai ales ca strainii nu ne cunosc decat prin dracula ... si mai ales castelul bran >:).

Daca le zici de romania dau din umeri ... daca le zici de contele dracula si transilvania, isi aduc aminte ca mai traim si noi :)

Link to comment

Dracula si Hagi

imaginea romaniei :D

mai exista si altele poate si mai semnificative, da mai trebuie sa mai citesti ca sa afli despre ele..

De ce te enerveaza la culme, e chiar frumoasa legenda cu dracula, e interesanta povestea. Mai ales ca strainii nu ne cunosc decat prin dracula ... si mai ales castelul bran .

Daca le zici de romania dau din umeri ... daca le zici de contele dracula si transilvania, isi aduc aminte ca mai traim si noi

da vezi? asta ziceam si eu.. sunt foarte putine chestii care le stiu oamenii despre noi.. chiar si in southpark romania este caracterizata ca o tara saraca, in care se cultiva arta si gimnastica si in care traiesc femei frumoase.. oamenii nu stiu despre romania (in afara de lucrurile enuntate mai sus) decat de o cladire, niste gimnasti, cativa fotbalisti, cativa cercetatori, un poet si un profesor universitar.. si ma rog.. prin italia.. spania astia ne stiu ca hoti, tigani, samd..

nu stiu.. dar cand ii vad ca tot comercializeaza imaginea lui vlad tepes ca fiind dracula, pur si simplu vad cum iau in ras istoria noastra.. de asta ma enerveaza.. daca ar fi stiut macar asa putin cine a fost el cu adevarat probabil nu ar mai fi facut asta.. doar pentru bani.. insa poate ca ma insel amarnic.. si poate ca am putin mai mult respect decat altii pentru aia care au aparat tara.. si poate ca gresesc, insa asa gandesc..

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...