cIoLaN Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Am calculator de ceva timp de vro 4-5 ani...si cam de 2 ani internet inainte nu stateam chiar tare mult la pc...numai la inceput cand la-m cumparat...dar acuma am si net si consum multe ore din timpul meu liber navingand pe net jucand jocuri on-line,downloadand filme etc... De ceva timp au inceput sa apara probleme cu vederea si am ochi incetosati dim cand ma trezesc si ma dor cateodata... din cauza ca stau prea mult timp cred...sau poate din cauza monitorului e vechi e 4 ani si nu e din ala LCD... Exista medicamente sau sau picaturi din alea care ar putea sa imi refaca vederea??sau operati care sa te vindece(imi imaginez ca ar costa cateva mii de euro) PS: Nu vreau sa port ochelari! Cei care aveti aceasi problema sau at-i aut-o pls postati aici...
bunny Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Tocmai ce-am vazut o reclama gen "pirateria dauneaza grav sanatatii". :lol: Normal ca dauneaza, e o alta lume.Sugestie: schimba-ti monitorul.
never Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Cauta-ti o ocupatie (job) si vei reusi sa renunti la pc.ps: dute la un control oftalmologic, sa nu fie altceva mai grav, cauzat de ceva ce nu are legatura cu monitorul
Potyike Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 eu nu am probleme, dar dauneaza! :) daca nu ai bani de monitor nou, ia chestie de aceea protectoare
bunny Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 eu nu am probleme, dar dauneaza! :) daca nu ai bani de monitor nou, ia chestie de aceea protectoareAm eu la pc-ul meu, si e o porcarie, sincer. Mai bine reglezi brightness-ul catre minimum, ca e acelasi drac. -_-
Norbert Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 eu am lentile Zeiss cu solutie Uropal. Iti dau un citat ce am gasit pe un forum.Citat : Uropal 1.6 este o lentila simpla cu o nuanta de filtru maro deschis care este potrivita pentru purtat in interiorul casei cat si in aer liber.Lentilele Uropal 1.6 pentru interior, asigura o vedere confortabila cu minimum de oboseala atenuand lumina puternica produsa de lumina artificiala. Absorbtia puternica din gama de spectre albastra, rezulta intr-o crestere usoara a contrastului culorii.Nuanta usoara a lentilelor Uropal 1.6 este data prin adaugarea seleniului in amestecul de sticla. Culoarea obtinuta este aceea a tenului putin inchis si este atractiva in mod special pentru cei care au tenul mai inchis.Pentru ca lentilele Uropal 1.6 sunt puternic nuantate, nu mai este posibila o nuanta uniforma pentru prescriptiile mari. La lentilele cu puteri minus ridicate, nuanta este mai deschisa in centru decat la periferie, iar pentru lentilele cu puteri plus mai ridicate nuanta este mai intunecoasa in centru. Daca lumina este redusa cu mai mult de 25% in centrul lentilei, lentila nu este potrivita pentru a conduce noaptea in ceata sau seara. Un filtru cu invelis AR este recomandat in locul unei lentile puternic nuantate pentru a obtine o nuanta maro deschis pentru prescriptiile ridicate.Vedere confortabila cu oboseala minima a ochilor la lumina artificiala. Marimea contrastului culorii prin nuanta maro deschisa. Folosirea pentru interior si exterior. Lentile subtiri:pana la 20 % mai subtiri decat lentilele Punktal 1.6. Vedere de calitate superioara.Cu un indice refractiv de 1.604, lentilele Uropal 1.6 ofera toate avantajele de la lentilele Punktal 1.6.Gama de putere recomandata: de la miopie scazuta pana la cea medie sph 1.0 D pana la sph 5.0 D. Hiperopia scazuta de la sph + 1.0 D pana la sph + 3.0 DPentru prescriptii mai mari un invelis AR cu filtru este recomandat in locul unor lentile cu nuanta tare puternica. Super ET super efect! Cu invelis curat pentru ingrijirea usoara a lentilei. Cu cat este mai mica rama selectata cu atat este mai scazuta grosimea marginii de la lentilele minus cu atat sunt mai usori ochelarii terminati.Cu cat este mai mic diametrul comandat (diametrele optimizate si Optima pot fi posibile! ) cu atat devin mai subtiri lentilele plus si cu atat sunt mai usori ochelarii terminati.Si un monitor LCD nu ar strica.Eu sincer de cand folosesc ochelarii , pot sa stau si 15 ore / zi la pc.Iti urez bafta.L.E.: Analizele , ceva solutie + ochelarii in total a fost 4,5 mil.
cIoLaN Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 eu am lentile Zeiss cu solutie Uropal. Iti dau un citat ce am gasit pe un forum.Si un monitor LCD nu ar strica.Eu sincer de cand folosesc ochelarii , pot sa stau si 15 ore / zi la pc.Iti urez bafta.L.E.: Analizele , ceva solutie + ochelarii in total a fost 4,5 mil.lentile?hmmm ar fi ceva cam in cat ajunge o pereche?
Norbert Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 lentile?hmmm ar fi ceva cam in cat ajunge o pereche?Stii vorba "gusturile nu se discuta" . Cam asa e si aici. Daca vrei o rama anume , te costa.lentilele sunt acceptabil de ieftine.in jur de 1.5 mil + rama ajungi cam pe la 300 ron.Sau chiar si mai eftin.Dupa cum ti-am spus.Depinde ce vrei :crazy: Nu lasa ochii.Du-te cat mai repede la un test.Sa vezi totusi daca nu ai probleme mai mari.Si intrebi pe medic ce lentile iti recomanda.II spui ca stai 16 ore/zi in fata calculatorului si o sa faca (Waaaiii doamne...).
n4pst3r Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Nu e bun CRT-ul, schimba-l imediat, ca are flicker si iti da ameteli daca stai ore intregi.Eu am folosit Crt din 95' pana in 2003", cand mi-am luat primul LCD de 15", dupa-aia prin 2006 al 2-lea LCD de 17", si o sa-mi iau unul de 22" in curand :D
cIoLaN Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Si daca stai f mult timp pe zi devi si obez :Ddap...findca nu faci miscare da eu fac si miscare merg la scoala mai alerg mai una alta nu se pune problema de asta...
spriTewus Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Si daca stai f mult timp pe zi devi si obez :D Nu devii nimic...cel putin la mine nu functioneaza .. Dauneaza sanatatii...asta spune toata lumea. Mai ales cand gasesti un joc gen mu si esti la inceput si stai ca disperatu cu ochii in pc zi/noapte... #-o
qwertyz0r Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Neah .. LCD la 75 Hz sau CRT la 120 Hz (minim 85 la CRT) Usor cu volumul la castiIa o pauza de 10 minute la fiecare 50 minute la calc Deschide fereastra in timpul pauzeiSi nu o sa ai nimic.
galklyfe Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Eu vreau sa am un servici in domeniul IT :readthis: mi se pare o munca usoara din punct de vedere fizic si bine platita.OT:Nu o sa fii chiar asa de dependent daca nu joci jocuri sau sa il folosesti drept cinema , si eu stateam mult prima data cand mi-am luat PC si apoi dupa ce am descoperit WoW.In prezent m-am cam lasat de gaming din cauza faptului ca eram cam n00b si nu am nici un PC atat de bun cat sa joc jocurile care m-ar satisface(ma refer la crysis bioshock nfs pro street etc.).
Stalk3r Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 nu distruge chiar in halu ala ochii , doar ii oboseste tare , .. daca tot stai asa mult ,de ce nu iti iei si tu un LCD ? .. e mult mai bun ;) , eu unu in fata unui LCD pot sta si 10 ore in shir si nu imi simt ochii obositi ! .. dar parerea mea e sa mergi neaparat la oftalmolog sa aflii care e problema
Andrei_MG Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 la mn deocandata nu dauneaza :) stau destul de mult la pc ... acu depinde :) eu cand cred k sunt obosit de atata stat la pc ...ies pe afara sau un pui de somn si imi trece ;) ...un sfat redu orele de stat la pc .. cat mai mult... si cred k o sa se remedieze problema ta ;) (e un sfat nu pot sa zic sigur k functioneaza :) dar merita incercat ... )
Adi Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 E 6 milioane un LCD nou de 19", gasesti second hand lcd la 19" cu 3 mil :)
RAPTURE- Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 De vreo 2 ani stau cam 4-5 ore in cursul saptamanii si mai mult poate in weekend si vacante; Cu toate astea am fost de curand la un control oftalmologic si, desi nici eu nu ma asteptam,vederea mea nu a avut de suferit ... Decat sa dai in altele, mai bine porti o perioada ochelari, macar in fata monitorului ...
xIcarus Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Mda, si mie mi-au spus chestia asta cand mi-am pus ochelari. Imi tot cantau mie ca e de la monitor, eu spun ca am lcd, cica nu conteaza. Stau la o distanta de 1.2m de calculator. Sincer eu nu cred, pentru ca simptomele s-ar fi manifestat cand aveam crt. Stratul acela protector din lentila se numeste antireflex. Protejeaza de lumina artificiala, cam ceea ce a zis si capsuni_verzi. Iti recomand sa porti ochelari, pentru ca ai sansa sa se corecteze. Daca este miopie, mai greu, mie mi-au crescut putin dioptriile dar s-au echilibrat.Du-te la un control si afla daca ai miopie, hipermetropie sau altceva. Pe scurt: nu vezi la apropiere sau nu vezi la distanta?
Th3B0SS Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Acum vreo 4 ani stateam si eu o gramada de timp la calculator.. neavand monitor LCD. Acum am miopie -1,50. Port ochelari.. si stau tot cam la fel de mult la calc :-<
cIoLaN Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Mda, si mie mi-au spus chestia asta cand mi-am pus ochelari. Imi tot cantau mie ca e de la monitor, eu spun ca am lcd, cica nu conteaza. Stau la o distanta de 1.2m de calculator. Sincer eu nu cred, pentru ca simptomele s-ar fi manifestat cand aveam crt. Stratul acela protector din lentila se numeste antireflex. Protejeaza de lumina artificiala, cam ceea ce a zis si capsuni_verzi. Iti recomand sa porti ochelari, pentru ca ai sansa sa se corecteze. Daca este miopie, mai greu, mie mi-au crescut putin dioptriile dar s-au echilibrat.Du-te la un control si afla daca ai miopie, hipermetropie sau altceva. Pe scurt: nu vezi la apropiere sau nu vezi la distanta?nu vad de la distanta...Acum vreo 4 ani stateam si eu o gramada de timp la calculator.. neavand monitor LCD. Acum am miopie -1,50. Port ochelari.. si stau tot cam la fel de mult la calc :-<miopie adica????
Luci Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 nu vad de la distanta...Deci esti miop :D Scurteaza orele de calculator,iesi m`ai mult timp p`afar si poarta ochelarii un timp sau macar atunci cand stai in fata calculatorului
cIoLaN Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Deci esti miop :D Scurteaza orele de calculator,iesi m`ai mult timp p`afar si poarta ochelarii un timp sau macar atunci cand stai in fata calculatorului :-? este vro sansa sa imi corectez vederea dak port ochelari un timp??si ma iau dupa indicatile tale?
Dr.Oetker Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Am calculator de ceva timp de vro 4-5 ani...si cam de 2 ani internet inainte nu stateam chiar tare mult la pc...numai la inceput cand la-m cumparat...dar acuma am si net si consum multe ore din timpul meu liber navingand pe net jucand jocuri on-line,downloadand filme etc... De ceva timp au inceput sa apara probleme cu vederea si am ochi incetosati dim cand ma trezesc si ma dor cateodata... din cauza ca stau prea mult timp cred...sau poate din cauza monitorului e vechi e 4 ani si nu e din ala LCD... Exista medicamente sau sau picaturi din alea care ar putea sa imi refaca vederea??sau operati care sa te vindece(imi imaginez ca ar costa cateva mii de euro) PS: Nu vreau sa port ochelari! Cei care aveti aceasi problema sau at-i aut-o pls postati aici... Am aceasi problema defapt la mn nu e problema ca iam dat de cap am monitor LCD de cam 1 an si stau ff mult la pc cam 5-6 ore pe zi dar nu chiar in fiecare zi.De cateva luni a inceput sa mi slabeasca vederea deci uite ce iti recomand 1.Iati un LCD 2.Control oftarmologic pentru ca iti poate da ceva picaturi care iti ajuta ochi dar sa nu crezi ca o sa iti repare vederea pentru ca asa ceva inca nu este posibil 3.Daca vrei sa nu te doara Dimineata poarta ochelari cand esti la pc si rezisti 4-5 ORE NON-STOP fara sa te doara deloc spun si propria experienta EDIT:NU O SA ITI RECUPEREZI VEDEREA!Adica nu o sa fie cum a mai fost poate mai spre bine daca o sa reduci orele de pc si o sa porti ochelari dar cel mai important in problema ta este OCHELARI iati o pereche cand te uiti la pc si no sa mai ai probleme