Diabolik_01 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Doar o parte din generatia de acum a ramas in spate.
k3nt Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 nu parintii sunt singurii vinovati in cele mai multe cazuri sunt copii si in special anturajul lor profesorii majoritatea incearca sa faca totul pentru a`i aduce pe calea cea buna dar nu reusesc iar unii nici nu incearca sustin ca ambele parti sunt vinovate
Agr3siv Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 am 18 ani .. implinesc 19 pe la sf anului .. dar de fiecare data raman uimit de prostia romaneasca .. cand mai dau pe hi5 .. toti cu tricouri roz , verde ; frizuri emo`style si asa mai departe .. de fete nici nu mai zic in ce stil pozeaza .. mai rau ca playboy .. cand eram in Romania , nu era zii sa nu ma intalnesc cu cineva sa nu ma intrebe daca am auzit de x joc pe calculator sau playstation .. Calculatorul face furori in ziua de azi Asa este. Tehnologia care pe romani o domina( PC, PS, etc.), pe copii in special, in strainatate a fost adaptata corect vietii omului. Parintii au stiut sa-si educe copii chiar daca in calea lor a stat acest obstacol. Fac parte din generatia mentionata si cu toate ca sunt constient de cata dependenta ne provoaca aceste masinarii, cred ca ne vom obisnui si nu peste mult timp, nu le vom mai da asa multa importanta... Cel putin asa sper si imi doresc...
M0rtix Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Asa este. Tehnologia care pe romani o domina( PC, PS, etc.), pe copii in special, in strainatate a fost adaptata corect vietii omului. Parintii au stiut sa-si educe copii chiar daca in calea lor a stat acest obstacol. Fac parte din generatia mentionata si cu toate ca sunt constient de cata dependenta ne provoaca aceste masinarii, cred ca ne vom obisnui si nu peste mult timp, nu le vom mai da asa multa importanta... Cel putin asa sper si imi doresc...zici tu ca in strainatate e altceva, dar am intalnit pe blizzard familie de 3 pers ( mama tata fiu ) care jucau wow ca disperatii toti 3 :)
4 Real Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Multe pareri si prea putine capete. Cine n-a inteles ce-am vrut sa spun ar face mai bine sa nu incerce sa citeasca mai departe.Cauzele sunt mult mai diverse si mai complexe decat anii de comunism sau jocurile pe calculator. anii de comunism au legatura cu problema in discutie doar in masura in care privim urmarile lor: imediat dupa '89, romanii au inceput sa importe tot ce vedeau in Occident. Bun, prost, stupid, de prost-gust, n-a contat. Important era ca nu era romanesc. Era facut dupa un model strain. Deci, nu putea fi decat bun.S-au tras multe tepe statului roman si cetatenilor... urmarea: multi indivizi care s-au imbogatit peste noapte au ajuns vedete. Sincer, eu m-am cam saturat sa-l vad pe Gigi Becali debitandu-si prostiile (parerile) pe posturile de televiziune, la ore de maxima audienta. Sau pe Giovani Becali tunand "Tu puti, bai Cartianule! Eu miros a Calvin Klein, tu mirosi a transpiratie!".Cultul banului s-a impamantenit, fiind urmat de cultul prostiei. Cu cat esti mai cretin, cu atat esti mai popular.Interlocutor 1: Cine a fost Lenin?Interlocutor 2: Nu stiu, coaie, ce plm ma intrebi pe mine?Interlocutor 3: Da, coaie, ce-l intrebi pe el? Pe mine ma doare-n p*** de cine a fost Lenin.In mod evident, nu ajunge sa fii prost. Trebuie sa si afisezi aceasta insusire si sa fii mandru de ea. Si, daca apare posibiltiatea sa afli ceva nou, fugi cat te tin picioarele. Tendintele acestea s-au manifestat si printre reprezentantii generatiei mele. Dar noi tot mai puneam mana pe o carte, mai vedeam un documentar si ne mai dadeam seama ca prostia nu este ceva de care sa fii mandru. Inca exista influenta generatiilor trecute. In prezent s-a creat un abis intre pustani si cei mai mari.Internetul n-a facut decat sa raspandeasca niste atitudini care deja existau. Si, fireste, sa le duca la un alt nivel.Nu voi mai scrie despre disparitia lenta a vietii sociale sau despre generatia emo. Mi-am exprimat parerea in alte topicuri. A, de ce nu scot varfurile capul? Pentru ca persista o alta problema, veche de cand lumea: teama de a fi diferit. Ca sa nu mai vorbim despre influenta turmei, care incearca, volutnar sau involuntar, sa te traga in jos.As putea scrie o carte pe tema asta, dar n-am de gand s-o fac. Oricum, discutiile de pe LM si putinele pareri cu un fundament real nu vor schimba nimic. Sa recunoastem: prostia (cu tot ce implica ea) se afla la putere.
Glau Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 zici tu ca in strainatate e altceva, dar am intalnit pe blizzard familie de 3 pers ( mama tata fiu ) care jucau wow ca disperatii toti 3 :)OMG,asta deja mi se pare exagerat... :blink:
Guest B33tsvelocity Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 E chiar grav ce s a spus, dar totusi eu stiam ca numai un procent din romani au pc, mai ales internet. Am mai vazut topic de genul asta pe alt forum si ma intreb... poate sunt prost informat pentru ca vad ca ia amploare. Poate se dezbate intre un anumit procent, sa zicem 1 mill romani au internet... 2000 dintre ei fac posturi/topicuri si generalizeazaChiar sunt copiii mici care se joaca in spatele blocului: cu creta, mingea, tobe ;)Populatia tari: 23 de milioane
Linky Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Am 21 de ani si ma uit cu nostalgie la verii mei si toti cei din generatia urmatoare care nu mai stiu ce inseamna socializarea. Chiar ma uitam la unul din verii mei care pe mess vorbea de toate cu toti...iar in momentul in care a iesit in oras impins de la spate de mine nu a mai stiut ce sa vorbeasca cu prietenii lui. Pe langa faptul ca devin pe zi ce trece mai inculti au uitat si ce e ala respect, exemplu : un grup de 5 pushtani de clasa a 8-a fumau in scara in care stau, iar eu ca un cetatean model :D si de curand nefumator, i-am rugat respectuos sa paraseasca scara, moment in care ei au inceput : "da ce p**a mea vrei tu mah? vrei sa-mi bag p**a in gura ta ? cine p***a m**i eshti tu sa ne dai pe noi afara ?" Dupa aceste cuvinte nu am mai stat pe ganduri si l-am luat de o mana si l-am dat cu capu de 3 ori de perete dupa care a iesit singur din scara urmat si de "gashca" lui.
BomB777 Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Am 14 ani, si probabil, ce ziceti de cei de varsta cu mine: generatia hi5, em0, etc . Nu va mai luati de noi, nu noi suntem generatia aia dusa de rau, nu ne-am nascut cu "mess" cu mobile in mana. Generatia urmatoare o sa fiu cel mai rau. Cand eram mic(pana in 12 ani) nu exista zi in care sa nu ies afara cel putin 6-7 ore pe zi. Acuma programul nu imi mai permite, dar ies in week-end cu prietenii in parc, la o plimbare, la un fotbal. Cand eram mici, eram ca voi, nu mancam dulciuri toata ziua, nu beam cine stie ce suc, si nici acuma multi dintre noi nu au parte, deci nu va mai luati de generatie mea, ca nu noi suntem cei mai rai, sunt pe "vine" aia rai.
m4x Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Chiar dimpotriva BomB, fara suparare ..dar eu nu stiam ce-i ala calculator/telefon/messenger pana la varsta de 12-13 ani..si acu vad copii de 5-6 ani care au deja mobil, beau numai sucuri naturale ca vai doamne se imbolnaveste copilul. Acu la 12 ani deja toti "pustii" au mess/calculator si in fata calculatorului toti sunt "personaje" ale internet-ului. Nu te supara, dar asa e.Acu nu mai vad nici un copil pe afara sa se joace cu mingea, sa colectioneze nu stiu ce albume, sa joace de v-ati ascunselea, lapte gros..ei vorbesc doar de fifa/nfs/gta/mess si alt ceva legate strict de calculator.Dar au trecut vremurile alea, in care toti ne intelegeam..acu toata lumea e "matura", injura...se bat. Mie unul chiar imi lipsesc.LE : nu am zis de tine, am zis in general eu :P ...
Luci Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Am 14 ani, si probabil, ce ziceti de cei de varsta cu mine: generatia hi5, em0, etc . Nu va mai luati de noi, nu noi suntem generatia aia dusa de rau, nu ne-am nascut cu "mess" cu mobile in mana. Generatia urmatoare o sa fiu cel mai rau. Cand eram mic(pana in 12 ani) nu exista zi in care sa nu ies afara cel putin 6-7 ore pe zi. Acuma programul nu imi mai permite, dar ies in week-end cu prietenii in parc, la o plimbare, la un fotbal. Cand eram mici, eram ca voi, nu mancam dulciuri toata ziua, nu beam cine stie ce suc, si nici acuma multi dintre noi nu au parte, deci nu va mai luati de generatie mea, ca nu noi suntem cei mai rai, sunt pe "vine" aia rai. Exact... si eu am 14 ani, am internet de mult...dar tata nu mi-a dat voie pana la varsta de 10-11 ani. Insa fratele meu ...din timpul in care mi-a dat mie voie i-a dat si si lui ..el avea 6 ani juma -7...precizez ca acum are 11 ani si a terminat toate printurile(prince of persia) intr-o sapt... Nush...mie mi se pare ca e prea precoce...Eu am prins vremurile alea cand stateam toata ziua afara...la fotbal ,la sortron si alte chesti ... Cei desprea care vorbtiti sunt acestia nu noi
BomB777 Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Chiar dimpotriva Bomb, fara suparare ..dar eu nu stiam ce-i ala calculator/telefon/messenger pana la varsta de 12-13 ani..si acu vad copii de 5-6 ani care au deja mobil, beau numai sucuri naturale ca vai doamne se imbolnaveste copilul. Acu la 12 ani deja toti "pustii" au mess/calculator si in fata calculatorului toti sunt "personaje" ale internet-ului. Nu te supara, dar asa e.Acu nu mai vad nici un copil pe afara sa se joace cu mingea, sa colectioneze nu stiu ce albume, sa joace de v-ati ascunselea, lapte gros..ei vorbesc doar de fifa/nfs/gta/mess si alt ceva legate strict de calculator.Dar au trecut vremurile alea, in care toti ne intelegeam..acu toata lumea e "matura", injura...se bat. Mie unul chiar imi lipsesc.Acum asa este, chiar daca nu ne-am nascut cu calculator sunt multi, chiar foarte multi care stau toata ziua lipiti de ecran, fara sa iasa afara deloc. Mai patesc si eu asa cateodata, cand ploua, e urat afara, sau nu ma lasa ai mei sa ies afara. Si aia de 5-6 ani care beau sucuri naturale si au mobil, la copii aia e direct vina PARINTILOR!.Sunt prea multi care nu ar supravietui practic fara calculator. Pe un prieten l-au pedepsit o sapt din cauza notelor si se ruga sa vina la mine sa se joaca cs, wow, nfs etc. :( Trist, dar adevarat, eu insa nu sunt ca aia, nu am uitat si nici nu voi uita placerile de joc cu prietenii de afara si chiar daca ai mei m-ar pedepsi de la calculator nu as lua-o razna.A, primul meu calculator l-am primit la 12,5 ani si pana la inceputul lui a 7-a (anu asta) mai mult stateam cu prietenii prin sali daca era sa ma joc, ca si pana sa primesc calculatorul.ps: m4x: singurul lucru pt care m-as supara ar fi ca ai scris BomB cu al doilea B mic :( kidding. Ce ai spus tu acolo e un adevar si nu am de ce sa ma supar.
frankie Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 am 18 ani .. implinesc 19 pe la sf anului .. dar de fiecare data raman uimit de prostia romaneasca .. cand mai dau pe hi5 .. toti cu tricouri roz , verde ; frizuri emo`style si asa mai departe .. de fete nici nu mai zic in ce stil pozeaza .. mai rau ca playboy .. cand eram in Romania , nu era zii sa nu ma intalnesc cu cineva sa nu ma intrebe daca am auzit de x joc pe calculator sau playstation .. Calculatorul face furori in ziua de azi haha :D si eu simteam un sentiment de greata cand ma uitam pe hi5 la specimene din alea de care dai tu exemplu in postul tau, insa cu timpul am inceput sa ma amuz de ele.. de ce ? pt ca am vazut ca nu poti schimba lumea de unu singur...asa ca mai bine ii lasi in plata lor, ca ei se fac de ras nu tu @ asta ramane intre noi, but i like emo girls :wub: @ btw, aplicati frictiune asupra buhii mele... ms