Jump to content
LeX LuTHoR

Muschiul artificial care se vindeca singur si genereaza curent

Recommended Posts

Muschiul artificial care se vindeca singur si genereaza curent

Un grup de cercetatori din California a creat un muschi artificial care nu numai ca se poate auto-vindeca, dar poate genera si curent electric.

IPB Image

Cercetarea desfasurata la University of California din Los Angeles ar putea fi folosita pentru a crea roboti ce s-ar putea deplasa la fel cum o fac oamenii, pentru a realiza membre artificiale avansate sau chiar pentru a alimenta un device portabil.

“Am creat un muschi artificial, care, atunci cand ii aplici electricitate, se expandeaza cu mai mult de 200%,” a afirmat Qibing Pei, cercetator la UCLA si autor al studiului. “Miscarea si energia acestuia sunt similare cu cele ale muschilor umani”.

Muschii artificiali nu sunt o noutate, dar acestia erau pana acum realizati din electrozi din pelicule metalice, care nu erau insa rezistente la uzura.

In schimb, noul tip de muschi foloseste electrozi din nanotuburi de carbon care, pe langa o rezistenta sporita, au proprietatea de “auto-vindecare”, in sensul ca daca o portiune a acestora devine nefunctionala, regiunea din jurul sau se auto-izoleaza devenind ne-conducatoare de curent si prevenind astfel raspandirea defectului in jur.

Cercetatorii au testat fiabilitatea muschiului supunandu-l la diverse “evenimente”, mai exact inteparea acestuia cu ace. Muschiul a ramas functional, ceea ce nu s-ar fi intamplat cu alte tipuri de muschi artificiali.

Muschiul artifial astfel creat este si eficient din punct de vedere al consumului de energie, conservand aproape 70% din energia de intrare. In plus, pe masura ce materialul se contracta dupa o extensie, rearanjarea nanotuburilor de carbon genereaza un mic curent electric ce poate fi capturat si folosit pentru a alimenta un alt device sau poate fi stocat intr-o baterie.

Acelasi principiu este folosit de oamenii de stiinta din Japonia pentru a incarca baterii folosind valurile oceanului, iar alti oameni de stiinta cred ca tehnologia ar putea fi utilizata pentru captarea energiei eoliene.

sursa : infoportal.ro

Link to comment

huaaaaaaaaa, ganditi-va la toti onanistii din lumea asta, dand din mana genereaza curent electric care in schimb alimenteaza pc-ul ( sursa lor de porno )

ce minte bolnava am :|

:rofl1:

oau super,georgianu ala a inventat robotu cu inteligenta artificala si ce stie sa se frece,astia muschiu artificial ce genereaza curent.Cred ca or sa colaboreze intre ei,si uite asa Terminator devine realtitatea cruda in care urmasii nostri o sa traiasca

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...