Jump to content
POLAND

A fost descoperită o planetă "bebeluş"

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

O planetă embrion, aflată încă în primele stadii de formare, a fost descoperită închisă într-un "uter de gaz" în vecinătatea unei stele tinere, au anunţat astronomii britanici.

Protoplaneta, cunoscută sub numele de HL Tau b de la numele stelei-părinte, HL Tau, ar putea avea doar câteva sute de ani, fiind astfel cea mai tânără planetă observată vreodată. Este posibil să ajungă un gigant gazos, similar cu Jupiter şi Saturn, şi va oferi o nouă perspectivă asupra modului în care planetele formează cercuri de gaz şi praf în jurul stelelor.

Descoperirea a fost făcută în timp ce o echipă de cercetători studia steaua HL Tau, aflată în constelaţia Taurus, la o distanţă de 520 de ani lumină.

Sursa: TimesOnline

Guest Blaidy
Posted

aha... si pana acum de ce nu a fost descoperita ... astia nu stiu ce sa mai inventeze

Tu crezi ca te "benoclezi" in spatiu si gasesti tot ce a fost creat ? -_-

Posted

aha... si pana acum de ce nu a fost descoperita ... astia nu stiu ce sa mai inventeze :))

Greu e in ziua de azi sa gandesti #-o .Ce intelegi tu prin a descoperii ceva?Tu tocmai ai descoperit ca iti mai trebuie ceva neuroni.Este ca nu ai stiut pana acum?Asta inseamna a descoperii

Super descoperire,poate peste sutele de ani ce ii trebuie sa creasca mare ( :rofl1: ) o sa apara si viata pe ea

Posted

Wow, impresionant daca ei au putut sa o observe la atatia ani lumina :)

asta e treaba.. doar sa observe.. si cred ca multi ani vom putea ajunge acolo doar cu "mintea", adica vom ramane la stadiul de "a observa", dar nu vom putea pune un picior acolo..

Posted

asta e treaba.. doar sa observe.. si cred ca multi ani vom putea ajunge acolo doar cu "mintea", adica vom ramane la stadiul de "a observa", dar nu vom putea pune un picior acolo..

Sa observe ... este ceva imens, cel putin am ajuns aici,ne-am mai "despuiat" la minte :) ...nu cunoastem,invatam,observam,ne atingem scopul - cativa pasi

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...