Jump to content
LeX LuTHoR

Guvernul a prezentat formula de calcul a noii taxe auto

Recommended Posts

Guvernul a prezentat formula de calcul a noii taxe auto.Calculează-ţi singur taxa!

Ministerului Economiei şi Finanţelor a prezentat astăzi noua formula de calcul a taxei auto. A treia variantă a taxei de primă înmatriculare, rebotezată taxă de mediu, a fost dezbătută ieri, într-o primă lectură, în şedinţa guvernului.

A treia variantă a taxei auto aduce veşti bune pentru românii care au autoturisme mai puţin poluante. Pe măsură ce cotele de emisii de carbon cresc, taxa urcă şi ea.

Astfel, pentru un autoturism cu o vechime de mai mică de doi ani, de 1200 de centimetri cubi şi cu emisii de dioxid de carbon de peste 121 de grame, taxa ajunge la 147 de euro. Un nivel suportabil.

Pentru o maşină Euro 4, cu o vechime de peste doi ani şi cu o putere a motorului mai mare şi mai poluantă, taxa urcă până la 1500 de euro. Pentru Euro 3, valoarea este şi mai mare.

Dacă autoturismul are o vechime de până la 10 ani şi o cilindree de peste 1400, taxa ajunge la aproape 2500 de euro dacă emisiile depăşesc 270 de grame de CO2.

Potrivit declaraţiilor date de ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, faţă de prima variantă, taxa scade la jumătate pentru autovehiculele Euro 1 şi Euro 2 cu motoare de până la 2.000 de centimentri cubi.

Taxa rămâne însă mare pentru automobilele vechi din import.

Descarcă ordonanţa de urgenţă privind formula de calcul a taxei auto

sursa : www.tmctv.ro

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...