..:: TOBLE ::.. Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 eh, pt ca tot nu mai avem voie cu masinile prin toate zonele Bucurestiului zilele astea, o sa ne impiedicam si mai mult unii de altii... ca pietoni de data astae tipic pt noi sa traversam zebra fiecare p unde poate indiferent de directie, sa stam pe scara rulanta mai mult pe stanga decat pe dreapta...si tot asa.ce exemple aveti? cum credeti ca ne comportam, noi romanii, ca pietoni?
4 Real Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ca naiba. Cel mai bun exemplu: oamenii care traverseaza strada (pe trecerea de pietoni), abia se misca si le zambesc suav (si plini de satisfactie) soferilor.
Zym3r Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 in bucuresti nu stiu cum e, insa la mine in orasel nu au fost probleme cu pietonii deocamdata, eu unul trec pe unde apuc, asta daca nu vine vreo masina :Ple: da Mysterio ... dar aia din Irlanda au auzit de "bun simt" :D
Mysterio Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 stiu situatia din bucuresti .. am trecut de cateva ori pe acolo .. haos pot sa zic ca aici in Irlanda ai voie sa treci pe ce strada vrei tu. nu trebuie sa stai la semafoare.. poti sa treci si prin fata politiei ca nu`ti face nimic .. bine cu conditia sa ai grija cum treci :D + ca majoritatea soferilor te lasa sa treci
Whiplash Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Cel mai mult imi plac cei care ti se arunca in fata masinii exact cand ajungi la trecere. Bineinteles, daca ii intrebi de ce fac asta iti vor raspunde "E dreptul meu, doar n-o sa ma calce". E exasperant sa auzi in continuu aceeasi scuza debila.
Razvan Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 "stie pietonul roman sa mearga pe strada?" pietonii nu merg pe strada ei bine.. majoritatea vad trecerea la 2m si totusi nu traverseaza pe acolo, ci taie strada, ca sa consume mai putina "energie"^^.. adica majoritatea is tarani si nu stiu sa traverseze
m4x Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 "stie pietonul roman sa mearga pe strada?" pietonii nu merg pe strada ei bine.. majoritatea vad trecerea la 2m si totusi nu traverseaza pe acolo, ci taie strada, ca sa consume mai putina "energie"^^.. adica majoritatea is tarani si nu stiu sa traverseze SilenR nu ca is tarani dar cateodata se intampla sa te grabesti si din graba treci si cu 1-2 m langa trecere de pietoni, am patit si eu de multe ori si nu am primit nici o amenda, dar la Vaslui mai rar vezi un politist de la rutiera prin oras :) ...app multa lume asteapta la trecere de pietoni sa treaca toate masinile, dar dc ? ca daca ai pus piciorul pe "zebra" masinile trebuie sa opreasca ..n-am stat niciodata la o trecere de pietoni (care nu are semafor) sa astept sa treaca masinile apoi sa trec si eu, am pus piciorul am trecut..am fost claxonat de multe ori p.s. so SilenR nu a fost frumos sa faci "tarani" pe astia care trec un pic pe langa trecere
Stef Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 eu stiu sa trec strada dar daca tu nu stii intreaba-i pe alti
..:: TOBLE ::.. Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 "stie pietonul roman sa mearga pe strada?" pietonii nu merg pe strada ei bine.. majoritatea vad trecerea la 2m si totusi nu traverseaza pe acolo, ci taie strada, ca sa consume mai putina "energie"^^.. adica majoritatea is tarani si nu stiu sa traverseze hmmm chiar crezi k nu merg pe strada pietonii? atunci sa inteleg ca zebra e pusa pe trotuar? eu stiu sa trec strada dar daca tu nu stii intreaba-i pe alti dc am avut cumva in minte sa te intreb... sigur nu ma gandisem la IQ-ul tau si acum imi pare rau. pietonul nu trebuie sa stie doar sa traverseze (dc ai observat si cainii s-au adaptat si asteapta culoarea verde) , trebuie sa stie si cum sa o faca...daca se poate civilizat si fiecare in sensul d mers ar fi minunat.
Stef Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 topic degeaba sa stii ce IQ-ul meu e mai mare ca al tau word nu glumesc...
Burne Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 nu stiu la voi cum e dar in Baia Mare cred ca avem cei mai idioti si kamikaze pietoni de pe planeta ... astia vad trecerea de pietoni si se uita ata la celalalt trotuar nu tu stanga nu tu dreapta, nu de alta dar poate vine unu fara frane si face semne de disperat ca nu poate opri sau vine o masina de interventie ... ba mai mult sunt cativa idioti care si fug pe trecerea de pietoni tot asa fara sa se uite in stanga si in dreapta.in cazul in care esti spulberat pe trecere vina nu apartine in totalitate soferului, sunt situatii in care vina este a pietonului, asa ca .... grija mare
Tybork Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Iarasi este un subiect de discutie generala, care da dovada de lipsa de bun simt si de nepasarea romanilor.Lucrurile trebuiesc privite din 2 unghi:1. Cum privesc soferii pietonii, de cate ori ii acorda prioritate, de cate ori claxoneaza dupa ei, etc.?2. Cum sunt tratati soferii de catre pietoni, cu cat de mare nepasare, cat de mult neinteres etc.?Eh...nu vreau sa iau apararea nimanui(nici a soferilor, nici a pietonilor), dar adevaraul este ca in tara noastra nu exista soferi sau pietoni, exista doar oameni fara interes, si respect fata de celalalt.
Blasterr Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Acum la Summit Vor fi benzi de interzicere din copac in copac lasand liber doar in randul trecerii de pietoni.:D
Lancelot Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 eu stiu sa trec strada dar daca tu nu stii intreaba-i pe alti topic degeaba sa stii ce IQ-ul meu e mai mare ca al tau word nu glumesc... suspend 5 zile ptr jigniri si aberatii repetate PS si IQ ul tau e atat de impresionant incat simt nevoia sa iti dau o pauza sa nu ne mai umilesti constant pe forum:) On T ..din punct de vedere al soferilor pietonii din Bucuresti sunt un dezastru..mergand recent ca pieton prin alte orase eram singurul idiot care traversa pe rosu in timp ce restul lumii civilizate astepta la stop sa se faca verde chiar daca nu venea nimeni
Fury Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Nu , de asta se intampla multe accidente , si normal soferii sunt cei vinovati ca'ti sare un grabit in fata #-o
Guest Bogdan Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Ca si pieton ma enervez cand stau la trecere si nu opreste nimeni, dar de obicei incep sa trec. Dupa ce am facut scoala de soferi am inceput sa inteleg de ce nu opreste nimeni si de ce se enerveaza soferii. Cred ca la fiecare trecere ma "luam" de cate un pieton... ce pot sa zic in legatura cu subiectu e ca ar fi super tare sa fie ca si in Anglia...exista treceri pentru pietoni unde masinile trebuie sa opreasca dar in acelasi timp pietonul poate sa treaca pe propria lui raspundere pe unde vrea. Fara amenzi si avertismente de la toti terminatii de comunitari.
Razvan Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 SilenR nu ca is tarani dar cateodata se intampla sa te grabesti si din graba treci si cu 1-2 m langa trecere de pietoni, am patit si eu de multe ori si nu am primit nici o amenda, dar la Vaslui mai rar vezi un politist de la rutiera prin oras :) ...app multa lume asteapta la trecere de pietoni sa treaca toate masinile, dar dc ? ca daca ai pus piciorul pe "zebra" masinile trebuie sa opreasca ..n-am stat niciodata la o trecere de pietoni (care nu are semafor) sa astept sa treaca masinile apoi sa trec si eu, am pus piciorul am trecut..am fost claxonat de multe ori p.s. so SilenR nu a fost frumos sa faci "tarani" pe astia care trec un pic pe langa trecere poate ca ai dreptate, dar vino la mine in oras (stau in tecuci, jud galati) unde politistii stau pe toate strazi sa iti dea amenda.. sa mor eu.. de 3ori am mers cu rolele pe strada si de 2am luat amenda.. mai ales ca e oras mic si se cunosc oamenii.. daca ai pus tu piciorul pe trecere si nu a oprit (ma rog aici se exclud femeile -persoane gen maicamea adica- si copkiii aia care se dau in spectacol cu masina.. si iau `suspend`) poti sa ma injuri.. oricum eu mereu traversez pe trecere si niciodata nu astept la semafor.. nu am mai trecut prin vaslui de mult, dar din cate stiu eu e super nasol orasul.. dar e mai mare.. mai multe masini.. poate de asta.. e altfel cu traficul.. oricum daca te-ai simtit imi pare rau, insa nu faceam referinta la tine
Tsu_Xing Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Nu stie romanul :) Cel mai mult ma amuza cand vad o femeia cu copilul in carucior sau pana-n 14 ani ( cand poate sa gandeasca si el cum trb) si trec fara pb pe rosu, mai merg si de parca nu au nicio grija pe lume. Asta si batranii, aia-s criminali Ce au ei de pierdut? Asa ca se risca @steff -_- iq-ul tau debordant ne-a fost aratat in ambele replyuri, in primul ne-ai dovedit ca nu sti sa citesti, decat pe sarite( singura mea explicatie la ce ai scris tu acolo, ai fost total pe langa subiect) iar in ultimul tau reply cand creierasul tau nu a mai putut sa gaseasca un cuvant din limitata limba romana si a apelat la un cuvant din lb engleza. Pruteanu daca mai era te dadea cu capul de pereti -_- Esti liber, ai nota 2. Ne vedem in vara.
Razvan Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 hmmm chiar crezi k nu merg pe strada pietonii? :blink: deci la tine pieptonii merg pe strada.. hai sa iti zic ceva creieras: se intampla ca atunci cand parchezi masina sa o iei pe trotuar (se intampla des la mine la bloc), dar asta nu inseamna ca masinile circula pe trotuar.. ps: corect e: pietonii traverseaza strada, dar nu merg pe strada.. daca mergi pe strada iei amenda.. si nu ma contrazice ca ne contrazicem degeaba si presimt ca nimeni nu are sa renunte.. asa ca cel mai bine sa nu o continuam. [...]o femeia cu copilul in carucior sau pana-n 14 ani [...] trec fara pb pe rosu. Asta si batranii, aia-s criminali Ce au ei de pierdut? Asa ca se risca @steff -_- iq-ul tau debordant ne-a fost aratat in ambele replyuri, in primul ne-ai dovedit ca nu sti sa citesti, decat pe sarite [...] iar in ultimul tau reply cand creierasul tau nu a mai putut sa gaseasca un cuvant din limitata limba romana si a apelat la un cuvant din lb engleza. Pruteanu daca mai era te dadea cu capul de pereti -_- Esti liber, ai nota 2. Ne vedem in vara. nu sunt criminali.. sunt sinucigasi.. doar pentru ca sunt neglijenti nu inseamna ca nu au ce pierde.. nu mai spune tu despre steff.. poate ca nu are mereu rabdarea sa citeasca tot si il bufneste rasul si pune niste posturi asa penale, doar ca sa faca +1.. dar te asigur ca nu e unicul.. "o femeia", "Asta si batranii", "ca nu sti sa citesti" .. nu stiu cine e mai agramat dintre voi doi, dar cu siguranta nu el.. "ne-ai dovedit ca nu sti sa citesti, decat pe sarite" si tu ne-ai dovenit ca nu stii sa scrii.. si totusi daca nu-ti exprimai parerea despre steff nu se lua nimeni de tine "Pruteanu daca mai era te dadea cu capul de pereti", "Esti liber, ai nota 2. Ne vedem in vara.", "cand creierasul tau nu a mai putut sa gaseasca un cuvant din limitata limba romana si a apelat la un cuvant din lb engleza".. de ce trebuie neaparat sa jignesti? de ce nu te uiti intai la tine si apoi ii critici pe altii? treaba e macar sa fi zis ceva nasol de tine.. dar nu a zis..
DenY Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 @ nu ! Nu ma pun eu frate sa astept la semafor pana se face verde daca nu vine nici un autovehicul oO pierdere de timp :rofl1:
nimik Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 am intalnit si eu ff multi oameni care nu stiu cum sa stea pe o banda rulanta la metrou...dar sunt oameni de varsta a 2-ua care stiu acest lucru si il respecta...dar nu toti :D nu cred ca stim sa ne comportam exact cum trebuie
Silvinho Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Cel mai mult imi plac cei care ti se arunca in fata masinii exact cand ajungi la trecere. Bineinteles, daca ii intrebi de ce fac asta iti vor raspunde "E dreptul meu, doar n-o sa ma calce". E exasperant sa auzi in continuu aceeasi scuza debila. pai nu ar trebui sa incetinesti la trecerea de pietoni?
Whiplash Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 pai nu ar trebui sa incetinesti la trecerea de pietoni?Ce ziceam eu e spre binele pietonului. Tu te angajezi in trecere. Sa zicem ca eu incetinesc, pentru orice eventualitate. Data viitoare gasesti unul care nu o face (sunt destui).
WhiteWolf Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 nu mai spune tu despre steff.. poate ca nu are mereu rabdarea sa citeasca tot si il bufneste rasul si pune niste posturi asa penale, doar ca sa faca +1.. dar te asigur ca nu e unicul.. "o femeia", "Asta si batranii", "ca nu sti sa citesti" .. nu stiu cine e mai agramat dintre voi doi, dar cu siguranta nu el.."ne-ai dovedit ca nu sti sa citesti, decat pe sarite"si tu ne-ai dovenit ca nu stii sa scrii.. si totusi daca nu-ti exprimai parerea despre steff nu se lua nimeni de tine"Pruteanu daca mai era te dadea cu capul de pereti", "Esti liber, ai nota 2. Ne vedem in vara.", "cand creierasul tau nu a mai putut sa gaseasca un cuvant din limitata limba romana si a apelat la un cuvant din lb engleza".. de ce trebuie neaparat sa jignesti? de ce nu te uiti intai la tine si apoi ii critici pe altii? treaba e macar sa fi zis ceva nasol de tine.. dar nu a zis..Hai va rog sa terminam cu cearta inutila in topicul asta, ati deviat de la subiect.Purtati-va civilizat, e un forum...OT: Cel mai bun exemplu, azi in Timisoara o femeie a fost lovita in timp ce trecea pe trecere, deci nu prea conteaza pe unde treci.