Jump to content
Luci

Valcea: Bărbat ucis de incompetenţa medicilor

Recommended Posts

Posted

Un vâlcean care a căzut în baie a murit după ce doi medici l-au trimis acasă după citirea radiografiilor, spunându-i că are spondiloză cervicală. După mai bine de două săptămâni de tratament, timp în care durerile s-au accentuat, al treilea doctor a citit aceleaşi radiografii şi a văzut că, de fapt, bărbatul avea gâtul rupt.

Ion Dorin Eriţă, de 46 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a ajuns pe 3 februarie 2008 la Spitalul de Urgenţă din municipiu, după ce a căzut în baie. Acesta a alunecat pe gresie şi s-a lovit cu capul de maşina de spălat. Deoarece nu putea să îndrepte gâtul, bărbatul a mers, împreună cu soţia, Magda Eriţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului, pentru investigaţii medicale. ?I s-au făcut două radiografii la gât. Doctorii Nicolae Ţilivea şi Arina Băloiu le-au citit. Ţilivea a spus că din radiografii reiese că nu sunt leziuni traumatice, iar Băloiu a zis că e vorba de o spondiloză cervicală. Arina Băloiu ne-a prescris un tratament şi am mers acasă“, a povestit Magda Eriţă. Până pe 20 februarie, Ion Dorin Eriţă a urmat tratamentul, dar durerile pe care le avea în zona gâtului, în loc să se amelioreze, deveneau din ce în ce mai mari. ?Atunci am hotărât să mergem la Secţia de fizioterapie, considerând că nu e nimic grav, conform diagnosticului dat pe 3 februarie. Am ajuns la medicul de familie pentru trimitere. Doctorul s-a uitat pe diagnosticul pus în spital şi pe foaia de tratament şi mi-a spus că nu se poate să nu îi treacă durerile“, a precizat Magda. În aceeaşi zi, Magda Eriţă a mers cu cele două radiografii la Secţia de fizioterapie. De aici au trimis-o la radiologie, la medicul Valentin Predescu, să îi prescrie alt tratament după ce citeşte radiografiile. ?Doctorul Predescu a zis că este foarte grav, că soţul are gâtul rupt. Apoi, i s-au făcut alte două radiografii, diagnosticul fiind fractură de corp cervical C3-C4. Am fost trimişi la neurologul Marinoaica. Acesta, în urma unor investigaţii, a cerut să fie operat la Spitalul de Urgenţă «Bagdasar Arseni» din Bucureşti“, a povestit femeia.

Ajutaţi de o femeie de serviciu să se interneze

Magda Eriţă susţine că personalul de la internări s-a purtat foarte urât. ?Cadrele medicale de la «Bagdasar Arseni» şi-au bătut joc de noi. Ne-au ţinut la internări ore întregi, fără să ne bage în seamă. Un brancardier i-a luat soţului şi scaunul pe care stătea şi ne-a zis să ne aducem altul de acasă, dacă avem nevoie. Unei femei de serviciu i s-a făcut milă şi a mers cu noi prin spital să-l internez pe Dorin. Nici medicamente nu aveau. M-am milogit de o asistentă să îi facă o fiolă de miofilin, ca să mai scape de dureri“, a afirmat soţia. După mai multe analize, pe 22 februarie, unul dintre doctorii Secţiei de neurologie a Spitalului ?Bagdasar Arseni“ i-a spus Magdei Eriţă că soţul ei nu mai poate fi operat, dar va încerca să îi prindă capul cu nişte fiare şi să îl pună în ghips. ?La doar câteva ore după conversaţia avută cu medicul, soţul meu nu a mai rezistat şi a decedat din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii acute. La autopsie s-a văzut şi fractura de corp vertebral cervical C4“, a declarat Magda Eriţă.

Plângere la MSP, Spitalul ?Bagdasar Arseni“, SJU şi CM Vâlcea

După ce şi-a înmormântat soţul, Magda a depus plângere la conducerea Spitalului ?Bagdasar Arseni“, în care a povestit prostul tratament din partea cadrelor medicale şi aceeaşi sesizare a înaintat-o şi la Ministerul Sănătăţii Publice (MSP). Femeia a depus o plângere şi la conducerea SJU Vâlcea, în care spune că doctorii Ţilivea şi Băloiu nu au citit corect radiografiile făcute soţului ei pe 3 februarie şi a sesizat şi Colegiul Medicilor. ?Am sesizat conducerea Spitalului «Bagdasar Arseni», MSP, SJU Vâlcea şi CM. O să fac plângere şi la Procuratură şi, dacă nu se rezolvă nimic, îi dau în judecată pe medicii Ţilivea şi Băloiu, fiindcă nu au făcut o interpretare corectă a radiografiilor, iar doctorul Petrescu, pe aceleaşi radiografii, a citit adevărul. E o mare diferenţă între cele două interpretări. Pe 3 februarie s-a spus că nu are leziuni traumatice, iar pe 20 februarie - că are fractură cervicală C4. Indiferent că trăia sau murea, un doctor trebuie să dea un diagnostic corect, pentru a încerca toate variantele posibile“, a spus Magda Eriţă. Aceasta a povestit că a făcut mai multe drumuri la SJU Vâlcea, pentru a depune sesizare la managerul general. ?După o săptămână, sesizarea a fost preluată de directorul medical Holerga, ca să o discute în consiliul etic, iar plângerea va ajunge şi la jurişti. Directorul Holerga mi-a zis că se pot lua măsuri cu doctorii respectivi doar dacă nu vin la serviciu, întârzie ori nu fac radiografii, dar nu că au citit incorect clişeele. De la Biroul juridic al SJU Vâlcea mi s-a spus pe 19 martie că, săptămâna viitoare, voi primi acasă un răspuns“, a menţionat Magda. SJU Vâlcea nu are un purtător de cuvânt care să furnizeze informaţii cu privire la acest caz, iar managerul general Georgeta Sălişte a fost demis, miercuri, din funcţie de ministrul Eugen Nicolăescu şi a intrat în concediu medical. Laurenţiu Holerga, directorul medical al SJU, nu a fost de găsit nici la telefonul fix, nici la birou. Pe 20 martie, Magda Eriţă a depus o plângere şi la CM Vâlcea. ?Magda Eriţă a depus o sesizare la noi şi urmează să fie analizată în cadrul unei şedinţe a Biroului executiv al CM Vâlcea şi va ajunge la Comisia de disciplină. Ancheta va dura mult timp, pentru că nu e vorba doar de SJU Vâlcea, ci şi de Spitalul «Bagdasar Arseni» din Bucureşti“, a declarat juristul Adrian Buşu, purtătorul de cuvânt al CM Vâlcea.

Sursa :ziare.ro

Posted

Traim in Romania intr'o lume nepasatoare de soarta celui de langa el...daca noi intre romani suntem asa..o sa ne manance strainii..mi'e sila chiar <_< pe zi ce trece tot mai multe cazuri de genu...

Posted

ehhh pt cei din valcea nu e nimic nou... am un vecin care s-a dus cu ulcer si l-au operat de apendicita...

eu cand am avut mana rupta asistentele mi-au pus mana in gips ca doctorul s-a dus sa fumeze o tigara...jalnic

Posted

Sincer, nu ma mira nimik.Cu mici excepeti, doctorii valceni sunt foarte slabi.

Este un doctor, care la operatie de apendicita, nu te tine mai mult de 2 zile in spital.

Sunt si doctorii buni, dar mai putini.

Posted

pai numai cu spaga se rezolva ca tot oamenii de rand i`au ademenit cu asa ceva.. ca nimeni nu vrea sa stea la coada la o consultatie, la doctor sau prin spitale cand trebuie sa astepti o infirmiera sa vina la tine ..

RiP

Posted

Nu e nimic iesit din comun pt. noi ... au existat multe cazuri ... pana acum Dr.Ciomu' detine recordul ...

Da, dar a lasat un biet om (barbat) fara mandria sa. :-j

Posted

se intampla des in romania .. mai ales atunci cand nu dai o spaga la doctor. fara sa vii cu un pachet sau cu bani in plic nimeni nu are grija de tine .

Posted

dar e bine^^.. asa prinzi groaza de spital si ai mai mult grija de viata ta^^^.. glumeam.. oricum nici mie nu mi se pare ceva iesit din comun..

Guest Lamerboy
Posted

:| Poate v-ati plictisit de zicala asta,dar suntem in Romania...si doar atat tre' spus,nu mai ma mira nimic!

Naveti deloc dreptate ,peste tot in lume doctori mai fac greseli,in alte tari este si mai rau,

ca sa fi doctor trebe sa ai 2 calitati (1)nebun (2)destept

(oare stiti ce viseaza doctoru noaptea dupa ce taie atitia oameni si pe uni ii vindeca pe alti nu)

Posted

Naveti deloc dreptate ,peste tot in lume doctori mai fac greseli,in alte tari este si mai rau,

ca sa fi doctor trebe sa ai 2 calitati (1)nebun (2)destept

(oare stiti ce viseaza doctoru noaptea dupa ce taie atitia oameni si pe uni ii vindeca pe alti nu)

La noi se fac cam multe greseli :> nu ti se pare?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...