Jump to content
menace

Compania Ford a preluat Automobile Craiova

Recommended Posts

Posted

Veniră americanii la Craiova, semnară contractul de preluare a fabricii de automobile şi promiseră numai lucruri mari.

Primul autovehicul Ford "made in Romania" va ieşi de pe linia de fabricaţie anul viitor şi va fi unul de marfă. Abia în 2010 vom vedea şi un autoturism, model nou, fabricat exclusiv în ţara noastră. De la ceremonia de vineri nu au lipsit preşedintele şi premierul.

Americanii sunt hotărâţi ca anul viitor să fabrice primele 30.000 de autovehicule - deocamdată utilitare Ford Transit Conect. Abia în 2010 va intra în fabricaţie primul autoturism Ford. Acesta va fi dezvoltat din Fiesta şi va fi un concurent direct pentru Logan şi Sandero.

Până la sfârşitul lunii viitoare, uzina va mai produce 2.500 de autoturisme Matiz, după care linia va fi oprită. Toată linia de fabricaţie va fi complet modificată pentru a face loc noilor modele Ford. Se estimează că de aici vor ieşi anual în jur de 300.000 de unităţi.

Pentru asta, Ford aproape va dubla numărul locurilor de muncă până la aproximativ 9.000. Vechii salariaţi îşi fac deja socoteli. Şeful statului le-a sugerat să nu-i sperie pe americani chiar de la început cu revendicări.

Ford va investi 675 de milioane euro, dar la această sumă trebuie adăugate investiţiile furnizorilor.

Numai vestea că se caută un cumpărător pentru uzina de la Craiova a triplat anul trecut preţul terenurilor din zonă. La ieşirea dinspre Caracal, în apropiere de fabrică, metrul pătrat de pământ costă acum 100 de euro, deşi acum 6 luni era doar 30 de euro."

Uzina de la Craiova a fost construită în urmă cu 30 de ani, pentru a fabrica faimosul Oltcit, produs cu francezii de la Citroen. În 1995 a fost preluată de coreeni de la Daewoo, care au fabricat Cielo, Tico, Nubira şi Matiz.

Autorităţilor române le-au promis acum celor de la Ford că vor face investiţii serioase: un drum expres care să lege fabrica de aeroportul din Craiova, modernizarea drumului Craiova-Piteşti şi se gândesc să transforme Jiul în rău navigabil între Craiova şi Dunăre.

Imagine IPB

sursa: protv.ro

Posted

eu sper ca si mitsubishi o sa cumpere o uzina in romania^^^

oricum.. de ceva vreme au inceput oamenii sa investeasca si in tara noastra.. deci e de bine

Posted

Autorităţilor române le-au promis acum celor de la Ford că vor face investiţii serioase: un drum expres care să lege fabrica de aeroportul din Craiova, modernizarea drumului Craiova-Piteşti şi se gândesc să transforme Jiul în rău navigabil între Craiova şi Dunăre.

Nu stiu daca e o gresala gramaticala... "Autoritatilor romane le-au promis acum cei de la ford..." sau "Autoritatile romane le-au promis acum celor de la ford...", dar cert e ca imi vine sa rad de fiecare data cand vad promisiuni din partea romanilor pentru ca daca vor deveni realitate, va fi mult prea tarziu decat termenul dat initial, daca nu deloc...

Cat despre investitie... ne vom dezvolta doar pentru ca sunt, oarecum, taxele/salariile mai mici si isi scot profit mai mare si tind sa cred ca atunci(daca) cand tara se va moderniza, iar nivelul de trai se va ridica la cel european, investitorii vor pleca.

Posted

Bine ca au venit am auzit ca dubleaza salariatii si in + o sa aiba salarii mai mari ...btw cica o sa fabrice un nou model doar aici in Romania asa am inteles de pe la stiri...si sper sa scada si preturile la Ford :D

p.s. mi-a placut cum i-au primit pe astia de la Ford Tariceanu si Basescu ...gg lor, not :blink:

Posted

"poate asa mai aude si lumea de noi"

da.. poate asa nu mai spun americanii ca romania este un fel de mancare balcanica.. poate se gasesc ca ar fi un model de ford fabricat in europa^^

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...