Jump to content
LeX LuTHoR

Arthur C. Clarke, autorul unora dintre cele mai celebre romane SF, a murit

Recommended Posts

Arthur C. Clarke, autorul unora dintre cele mai celebre romane SF, a murit

IPB Image

Miercuri 19 martie 2008, 09:26

Arthur C. Clarke a încetat din viaţă noaptea trecută, la vârsta de 90 de ani. Problemele de sănătate l-au supărat pe scriitor încă din 1960, fiind nevoit în nenumărate rânduri să folosească un scaun cu rotile pentru a se deplasa. Potrivit consilierului său, acesta a murit după o serie de dificultăţi în respiraţie. Arthur C. Clarke s-a născut în Marea Britanie, dar în 1956 a emigrat în Sri Lanka, mânat de interesul său pentru viaţa subacvatică.

Din cele peste 100 de romane, unele au devenit baza unor filme science fiction extrem de apreciate. 2001: Odiseea Spaţială, cel mai cunoscut roman al său, a reprezentat punctul de plecare pentru filmul cu acelaşi nume apărut în 1968 şi regizat de Stanley Kubrick. Au urmat apoi Sfârşitul copilăriei şi Rendezvous cu Rama.

Arthur C. Clarke a fost nu numai un scriitor desăvârşit ci şi un vizionar în domeniul tehnologiei. El a vorbit pentru prima dată de sateliţii destinaţi comunicaţiilor, în 1945, cu mult înainte ca aceştia să devină realitate.

De atlfel orbitele care ţin sateliţii într-o poziţie fixă în raport cu Pământul se numesc orbite Clarke.

Sursa: Realitatea TV

RIP :(

Link to comment

Acuma sunt chiar curios cati dintre cei care au postat aici au auzit de el inainte sa citeasca primul post.Ca sa nu mai intreb cine a si citit una din creatiile lui.Decat sa ziceti RIP pentru un om de care acuma ati auzit, mai bine nu...

Om genial, pe langa numeroasele romane scrise a lansat si teoria satelitilor geostationari.Un om cu o imaginatie bolnav de bogata.Rest in peace.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...