Guest 卐 Ares88 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Organizatia Noua Dreapta din Timisoara a organizat astazi, in Piata Unirii, un miting de sustinere a Serbiei, dupa ce Kosovo si-a proclamat independenta.Inainte de a-si desfasura bannerele, tinerii de la Noua Dreapta, s-au prezentat la jandarmii care asigurau buna desfasurare a mitingului, pentru a le prezenta mesajele inscrise in limba sarba, cu intentia de a nu crea niciun fel de necaz. Marea problema a fost insa ca acei jandarmi nu cunosteau aceasta limba, cerandu-le, totodata, organizatorilor, traducerea in limba romana a textelor.Proclamarea independentei provinciei Kosovo este pentru Noua Dreapta ?un plan al arhitectilor noii ordini internationale.Au dorit sa ingenuncheze natiunea sarba si sa controleze un teritoriu strategic, un pod intre Europa si Asia, un teritoriu bogat in resurse naturale”, au declarat reprezentantii Noii Drepte, la portavoci.?E o pata de rusine pe obrazul fiecarui Guvern care nu se afla de partea Serbiei. Albanezii au furat o bucata de teritoriu care nu le apartine”, a continuat Goran Mrakitsch, liderul Noii Drepte din Timisoara.Nu au lipsit nici scandarile de sustinere a tarii vecine: ?Serbia” sau ?Kosovo e Serbia”.De ce acest miting, la saptamani bune distanta de proclamarea independentei Kosovo? Pentru ca Primaria Timisoara a amanat doua saptamani eliberarea unei autorizatii pentru acest miting, ne-au dezvaluit organizatorii.La mitingul din Piata Unirii au fost prezenti, ca invitati, Milan Filipovici, membru al Partidului Radical din Serbia si consilier local in Varset (Serbia), si Jan Copunec, vicepresedintele organizatiei Slovenska Pospolitos (Comunitatea Slovaca). De asemenea, la miting a mai fost present si timisoreanul Adrian Pascuta, consilier municipal. SURSA
4 Real Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Treaba asta este cat se poate de relativa.Sa vedem rationamentul. In Kosovo populatia este majoritar albaneza ("majoritar" este putin spus). Albanezii organizeaza un referendum in urma caruia isi proclama independenta. Rezulta ca "albanezii au furat o bucata de teritoriu care nu le apartine".Sa facem o paralela cu situatia Transilvaniei. A facut parte din Ungaria inca din secolul al XI-lea, daca nu ma insel. Au avut loc ceva schimbari de-a lungul timpului, dar istoria este istorie. Apoi, dupa Primul Razboi Mondial, Tratatul de la Versailles a plasat Transilvania sub suveranitatea Regatului Romaniei. Si stim cu totii cu cine a fost Romania aliata in razboi si de ce regim politic se "bucura" Ungaria in momentul respectiv. E adevarat ca Transilvania era plina de romani, dar, daca mergem pe rationamentul celor de la Noua Dreapta, noi am furat respectivul teritoriu, tot ajutati de puterile internationale.N-am chef sa se starneasca un scandal, desi sunt constient ca unui nationalist inversunat i-ar trece prin cap sa-mi ia gatul pentru ce-am scris. Dar m-am saturat de nebunia asta cu sustinerea Serbiei, care este cauzata doar de faptul ca precedentul creat cu aceasta ocazie ne-ar putea dauna si noua.