Jump to content
IceMan

Trei militari români, răniţi în Afganistan

Recommended Posts

Posted

Trei militari români din Batalionul 300 de Infanterie "Sfântul Andrei" au fost răniţi, miercuri dimineaţă, la sud de Qalat, în Afganistan, informează MAp.

Din rapoartele preliminare, caporalii Vasluianu Gheorghe Ionel şi Hamza Gheorghe Dan au suferit contuzii şi echimoze în zona feţei, iar plutonierul Sbughea Constantin Mihai a fost diagnosticat cu fractură de membru superior drept, precizează MApN.

Cei trei militari români din Batalionul 300 Infanterie "Sfântul Andrei", dislocat în Afganistan, au fost răniţi miercuri, la ora 5.00, la sud de Qalat.

Toţi trei sunt din Galaţi, iar batalionul din care făceau parte a plecat în decembrie în Afganistan, transferul făcându-l în luna ianuarie, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andreea Dumitru, purtător de cuvânt MAp.

Potrivit sursei citate, un grup de patru TAB-uri efectuau misiunea de patrulare. Militarii răniţi se aflau în primul TAB din coloană iar incidentul s-a produs în momentul în care transportorul a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În transportor se mai aflau alţi doi militari care nu au fost însă răniţi.

Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată, iar militarii răniţi au fost evacuaţi de urgenţă la spitalul din Kandahar, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată, urmând să fie transferaţi la spitalul de la Ramstein, Germania, în cazul în care starea lor se va înrăutăţi.

Familiile militarilor au fost informate în legătură cu incidentul produs, a mai spus Andreea Dumitru

Împrejurările producerii incidentului sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul batalionului.

mediafax.ro

Posted

majoritatea nu stiti despre ce vorbiti :)

Romanii servesc moarte la 80 de dolari pe zi ...super. Si asta din lacomie si ca sa dam bine in ochii fratelui mare :P

Posted

asta inseamna prostia celor de la conducere. cum apare unu mai mare si mai tare ... hop si noi cu pupatu-n c*r ... am fost, suntem si voi fi calcati in picioare de toti.

la ce doamne iarta-ma ne-a trebuit noua Afganistan, baze NATO in Romania nu stiu. ca nu ne-a ajutat nimeni cu nimic. dar vai ... ne-au ajutat : ne-au omorat pe trecerea de pietoni ( teo peter si altii ).

Posted

majoritatea nu stiti despre ce vorbiti :)

Romanii servesc moarte la 80 de dolari pe zi ...super. Si asta din lacomie si ca sa dam bine in ochii fratelui mare :P

80$/zi nici nu e mult ...

Posted

Mda...dar inmulteste cu 30-31 de zile ...vine in jur de 50-60 de mil:))...multa lume ar muri pt banii astia pe luna :P

Posted

Vine 2400 dolari curs bnr 1 Dolar SUA = 2.3830 Lei noi=> 5719.2 milioane(lei vechi) ... chiar nu m'as risca pentru banii astia .

erm da.. asa e.. taicameu e ofiter de marina la maersk si castiga cam.. dublu..

eu mi-as risca viata daca ar fi ceva serios fara a primi o recompensa (adica un razboi serios nu ca asta din orientul mijlociu- vor americanii sa le fure petrolul si cheama oameni din nato sa isi riste vietile de prisos)

dar am zs asta doar pentru ca nu am ales o cariera militara si nu traiesc din asa ceva.. si totusi.. in romania 6000Ron e ceva..

Posted

da ce frate ii aduna cu arcanu, hop in avion si shushu in Afghanistan ?

suna sinistru dar chiar nu ma intereseaza cine a mai crapat pe ce teatru de razboi al lumii; singuri au ales drumul asta nu ii mai compatimiti atat

Posted

si nu doar atat.. fiti siguri ca nu se spun toate chestiile care se intampla acolo.. Doamne fereste. nu as vrea sa ajung acolol.

Posted

Riscruile meseriei , nu i-a obligat nimeni sa devina militari sau sa mearga in irak , asa cum un electrician are riscul de a se curenta un militar are riscul de a fi ranit.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...