Jump to content
Lancelot

Piratii..

Recommended Posts

Posted

Fara indoiala multi dintre voi s-au aprins dupa filmul Pirates of Caraibes..si se viseaza in locul capitanului Jack..Romantism, miser, lupte pe mare, lupte pe uscat..ce s-ar putea cere mai mult?

Dar care este oare adevarul despre ei? Sunt oare ei cavalerii marilor sau doar cete de hoti sangerosi care atacau mostly corabii comerciale si nave izolate? :)

Posted

Piratii erau pirati si atat. Talhari ai marii.

Corsarii erau particulari aflati in slujba unui stat si care atacau navele aflate sub pavilion inamic.

E adevarat ca, la un moment dat, unii pirati au inceput sa pozeze in corsari. Pentru ca era mai bine sa fii urmarit de 2 puteri coloniale, de exemplu, decat de toate. Interesant este ca multi au continaut sa atace orice nava care le iesea in cale, inclusiv pe cele ale statului pentru care, teoretic, luptau.

Cred ca piratii sunt niste mari victime ale Hollywood-ului. In majoritatea filmelor adevarul istoric nu este respectat, ci romantat pana la aparitia unor personaje care n-au nimic in comun cu adevaratii pirati.

Posted

Din cate stiu multi oameni alegeau pirateria pt viata cu adevarat libera pe care le-o oferea ( viata cam scurta ce e drept ) dar stim cu totii ce vremuri pudice si restrictive erau acelea asa ca multi erau tentati sa aleaga o viata in care sa fure , sa petreaca si sa nu aiba prea multe responsabilitati.

p.s urmarisem un documentar relativ recent pe discovery legat de pirati si acolo zicea ceva in genul " pe vasele piratilor oamenii de culoare au ajuns pt prima data sa fie egali in drepturi cu ceilalti " asta cam da de gandit despre cum era viata pe un vas al piratilor :)

Posted

nu am trait pe vremea piratiilor

Nu stiu ce te face sa crezi ca nu mai exista pirati si in ziua de azi. De Corsica ai auzit?Dar de Sicillia?Poate Sardinia? Singura diferenta e ca in ziua de azi sabiile au fost inlocuite cu automate si nu se fura aur ci se fura transporturi :)

Cred ca piratii sunt niste mari victime ale Hollywood-ului. In majoritatea filmelor adevarul istoric nu este respectat, ci romantat pana la aparitia unor personaje care n-au nimic in comun cu adevaratii pirati.

Frumos spus. :tiphat:

Posted

Nu stiu ce te face sa crezi ca nu mai exista pirati si in ziua de azi. De Corsica ai auzit?Dar de Sicillia?Poate Sardinia? Singura diferenta e ca in ziua de azi sabiile au fost inlocuite cu automate si nu se fura aur ci se fura transporturi :)

ai dreptate ...Piratii...niste oameni cum spiritul liber, nascuti intr-o epoca gresita :dooh:

Posted

Mai cititi si voi o carte pe tema asta ... Prima care imi vine in minte e "Istoria Pirateriei" de Philip Gosse (daca bine imi aduc aminte). Au trecut vreo 20 de ani de cand am citit-o :).

Posted (edited)

Si se intituleaza pirati ? :blink:

am inteles ce vrei sa spui , dar pirati si mafia , e o mare diferenta... din ce-am vazut pirati luptau cu onoare , pe cand mafia well ...

Si unde ai avut tu ocazia sa-i vezi pe pirati luptandu-se?

Edited by Beethoven

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...