Jump to content
menace

Adio cabluri! Noi tehnologii înlocuiesc clasicele conexiuni la internet

Recommended Posts

Posted

Antena WIMAX adusă parcă din filme SF a ajuns acum şi în România.

Astăzi dacă vrei să ai TV, internet şi telefon acasă trebuie să suporţi sute de metri de cabluri prin pereţi. Promisiunea tehnologiei WIMAX este pe cât de simplă pe atât de eficientă. Renunţi la cabluri şi le înlocuieşti cu un astfel de aparat de la care obţii semnal pentru telefon, calculator şi televizor.

Sună simplu şi chiar aşa este. Semnalul emis de la o antenă WiMAX ajunge în câmp deschis până la 60 de kilometri distanţă şi în oraş până la cinci. Astfel utilizatorul fie că se află în vârful muntelui sau în Deltă are acces la informaţie şi divertisment exact ca cei conectaţi la reţea de cablu.

Primele licenţe WiMAX urmează să fie scoase la licitaţie. Statul ar vrea astfel să ducă internetul şi la ţară, unde acum numai câteva gospodării dintr-o sută sunt conectate.

Viitorul este al comunicaţiilor la mare viteză. Vom avea emisiune pe telefon filme şi muzică la viteză foarte mare. Noua tehnologie nu este doar rapidă, dar promite să fie şi ieftină. Costurile scad foarte mult pentru că nu mai sapă nimeni gropi, iar o antenă costă sub 100 de euro.

Imagine IPB

protv.ro

Posted

Astfel utilizatorul fie că se află în vârful muntelui sau în Deltă are acces la informaţie şi divertisment exact ca cei conectaţi la reţea de cablu.

Parerea mea e ca cei care se duc in Delta sau in creierii muntilor se duc tocmai ca sa se DECONECTEZE.

Vom avea emisiune pe telefon filme şi muzică la viteză foarte mare.

Nu inteleg de ce ii mai zice TELEFON... Si daca nu face oua ochiuri si sandvichuri calde tot degeaba.

Renunţi la cabluri şi le înlocuieşti cu un astfel de aparat de la care obţii semnal pentru telefon, calculator şi televizor.

Astept stirea cand se va renunta si la "un astfel de aparat" si or sa ne bage direct cipuri.

Posted

Astept stirea cand se va renunta si la "un astfel de aparat" si or sa ne bage direct cipuri.

vremea aia nu e departe :) am vazut cazuri in SUA in care oamenii deja sunt implantati cu cipuri :P oricum, pe mine unul ma dispera cablurile din casa si o sa fie o investitie buna de viitor pt mine asa antena :P

Posted

Huh,este interesanta cu netul la "tara" ,cand o sa apara si la noi o sa ma duc de buna voie.

Nu obligat fortat :crazy: =))

Nice job!

Posted

Astfel vor putea beneficia de internet si cei care stau mai departe de oras si cei de la sata.

Pt mine nu este nici o usurare, cu cablu sau fara, net sa fie :D

Posted

Internet la tara? =))

:rofl1:

da, internet la TARA ! si eu stau la TARA nu la ORAS si am net. tu crezi ca toti aia de la TARA traiesc in Evul Mediu ? fa pasi

Posted

Internet la tara? =))

:rofl1:

wow .. da o.O internet la tara .. ce uimit esti .. mai iesi si tu in lume sa afli ca la tara nu e cum crezi tu : doar cu vaca pe camp ;) .. mar orasean .. mare domne 8-|

Posted

Tehnologia wireless la putere -_- tot fibra optica ramane baza :>

asa cred si eu cica ajunge si internetu la tara

stati linistiti ca sunt destui tarani si in oras

Posted

pana o sa se inlocuiasca toate conexiunile de internet cu genu asta mai e...

parerea mea ca odata ce guvernu cumpara tehnologia asta si asa mai departe .. RDS va fii primul ISP din tzara care va trece la chestia asta :) .

Suna bine .. wireless oriunde , dar treaba e ca ... parca nu imi prea vine sa cred ca e la fel de puternic semnalu precum la cablu :|

Posted

parerea mea ca odata ce guvernu cumpara tehnologia asta si asa mai departe .. RDS va fii primul ISP din tzara care va trece la chestia asta :) .

Suna bine .. wireless oriunde , dar treaba e ca ... parca nu imi prea vine sa cred ca e la fel de puternic semnalu precum la cablu :|

Cunosc un vecin care are internet wireless de la RDS si nu sunt in stare sa faca o conexiune buna de la cutia de pe scara pana in apartamentul omului. Viteza ft scazuta si conexiune proasta...

Ar fi o idee sa fie semnal ca la telefoanele mobile setat pe o frecventa pentru internet. Poate vorbesc prostii dar eu chiar cred in tehnologia ce urmeaza sa apara.

Posted

ce sa faca RDS ?=))

cei de la RDS nu sunt in stare sa traga o conecsiune in mijlocul orasului Iasi si vrei sa fie primii ? =))

Posted

erm.. eu nu is chiar asa de incantat.. oricum is prea disperat de pc.. daca e sa ma duc in vacanta si sa stiu ca am net si acolo atunci nu se mai numeste vacanta.. apoi telefonu.. nu stiu.. mie mi se pare ca trebuie sa fie o chestie prin care comunici cu altii la distanta.. si in niciun caz un aparat foto, sau o camera.. sau un ipod^^.. adica.. prefer sa imi iau nikonu/ camera/ ipodu si telefonu (un telefon cu semnal bun si cu bateria care tine), decat sa iau un telefon cu toate facilitatile.. adica orice ati zice.. nimeni nu ma poate contrazice ca un phone poate scoate imaginea unui nikon, sau sunetul unui ipod/mp4

Guest GuneR-ME
Posted

Parerea mea e ca cei care se duc in Delta sau in creierii muntilor se duc tocmai ca sa se DECONECTEZE.

Nu inteleg de ce ii mai zice TELEFON... Si daca nu face oua ochiuri si sandvichuri calde tot degeaba.

unde sa ne bage cip-urile? Intrebare retorica :)

Tehnologia wireless la putere -_- tot fibra optica ramane baza :>

Impuscate.....Aceasta noua tehnologie e diferita de asa numitele "wireless-uri" de azi, tocmai prin faptul ca se poate transmite prin intermediul lor o cantitate de informatie mai mare decat prin cablu. In momentul in cae vom prinde de gust,ca e mai bn si mai usor, tu cu cablu tau n-ai decat sa te spanzuri in sura.

Posted

Nu stiu daca te joci jocuri online dar in ultimul timp nu se mai poate,varsta medie +5 te uiti la un chat iti vine rau ce se scrie pe acolo,mai ales daca se alatura si talentele ascunse prin munti ma apuc de solitaire.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...