IceMan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Pentru mulţi părinţi, creşterea unui copil este un exerciţiu de tehnică a negocierii. Pe lângă discuţiile clasice despre notele de la şcoală, felul de a se îmbrăca şi cât de târziu poate veni adolescentul acasă, se pare că unii dintre copii sunt mai predispuşi la ceartă decât alţii, informează Gândul.De foarte mult timp se încearcă să se explice ştiinţific care este cauza conflictului părinte-copil. Se pare că s-a descoperit că o zonă din centrul creierului adolescenţilor este sursa acestui conflict.Deja se ştia că această zonă a creierului este implicată în răspunsurile emoţionale. Însă, cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au mers mai departe cu cercetările şi au descoperit că mărimea acestei zone este direct responsabilă de conflictul adolescent-părinte. mediafax
Zym3r Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 se pare ca la mine zona aia e mica rau :D foarte rar ma cert cu parintii :P
Domino628 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 mai intai intrebativa de ce "unii" (ca toti sunt asa) politicieni sunt corupti si demagogi?nu poti cere tineretului sa fie mai bun cand suntem condusi de molii
galklyfe Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Sunt de acord cu aceasta ipoteza , dar inainte nu prea existau conflicte intre parintii si copii deaorece primiau bataie si nu se uita la TV cu orele , nu ascultau muzica pe telefon la scoala etc. In concluzie teama e cel mai bun dresor :violent: Si eu sunt victima unui astfel de sistem , qulesc sunt rockar etc
Guest Blaidy Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Sunt de acord cu aceasta ipoteza , dar inainte nu prea existau conflicte intre parintii si copii deaorece primiau bataie si nu se uita la TV cu orele , nu ascultau muzica pe telefon la scoala etc.In concluzie teama e cel mai bun dresor Si eu sunt victima unui astfel de sistem , qulesc sunt rockar etc jeez ... tu chiar crezi ce spui ? Pe lângă discuţiile clasice despre notele de la şcoală, felul de a se îmbrăca şi cât de târziu poate veni adolescentul acasăCerturile dintre copii si parinti au fost mereu. Galklyfe, sa iti "dresezi" copilul e prea mult spus. Teama aia functioneaza pana la un anumit punct, dar daca ti-ai pierdut copilul din "mana" pentru putin timp, in cele mai multe cazuri l-ai pierdut de tot.Pe de alta parte ... conteaza foarte mult si caracterul copilului.
galklyfe Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Certurile dintre copii si parinti au fost mereu. Galklyfe, sa iti "dresezi" copilul e prea mult spus. Teama aia functioneaza pana la un anumit punct, dar daca ti-ai pierdut copilul din "mana" pentru putin timp, in cele mai multe cazuri l-ai pierdut de tot.Pe de alta parte ... conteaza foarte mult si caracterul copilului. Da sar putea sa ai dreptate , sunt cam confunz
CryNow Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 se pare ca la mine zona aia e mica rau :D foarte rar ma cert cu parintii :Pconsidera-te norocos ...daca e adevarat legat de proportionalitate .. e grav pentru mine :(
Guest kida Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 eu ma cert extrem de des cu mama si tatal vitreg....oricum stiu ca daca mai cresc vor trece toate...
Mysterio Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 ma declar ff multumit . intre mine si tata exista tot timpul comunicare despre orice :wub:
HipnotykBoy Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 cei 7 ani de acasa conteaza foarte mult ...eu nu am astfel de conflicte pt ca parintii mei sunt foarte intelegatori :D
iNm Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Tineri violenti si certuri parinti-copii au fost mereu , doar ca acum sunt hyper mediatizate.Totul depinde de caracterul fiecaruia ( si nu de educatie cum ar fi multi tentati sa spuna ) si cum a zis Blaidy mai sus chestia cu "tinutul din scurt" tine pana la o limita , iar atunci cand copilul da putin de "libertate" nu mai este cale de intoarcere.
bloody_ Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 rasfatzatzi ...parintzii le fac toate poftele s-au saturat de bine asta e...emo kids
Bo!eK Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 depinde de parinti anturaj.....si in primul rand de persoana respectiva..poti sa te controlezi nu poti....
menace Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 depinde anturaj.....Faza cu anturajul dupa parerea mea e doar o scuza, a celor care nu recunosc ca nu ei sunt de vina. :tiphat:
Bo!eK Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 pai da am zis mai mult sunt de vine ei insi...daca vrei te controlezi nu imi zice mie ca nu te poti controla
iLoveCalifornia Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Adolescenti rebeli si violenti sunt manelisiti prosti , tigani sparti care nu incap de mandrie si defapt mor de foame in casa.Acuma a aparut si sindromu asta Emo !
Domino628 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Acuma a aparut si sindromu asta Emo ! word! emo-istii astia de pe la noi nu inteleg ce inseamna emo...ei cred ca daca poarta niste blugi mulati de p...a,se vopsesc toti in negru si mai lasa pleata pana in gura atunci sunt emo...defapt emo au aparut pe la americani,niste distrusi care asculta muzica pe ipod si plang :crybaby:
de7con Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 defapt emo au aparut pe la americani,niste distrusi care asculta muzica pe ipod si plang :crybaby:Sa citez pe cineva de mai sus "jeez, tu chiar crezi ce spui?"Nu ai cum sa judeci un grup de persoane pana ce nu te numeri printre ele. De multe ori cei emo plang datorita unor motive mult mai presus decat existenta zilnica etc. Si daca ar fi sa aleg ce sa fiu, intre cocalar si emo, cu toata sinceritatea, as alege sa fiu emo :)
Tybork Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 De ce unii adolescenţi sunt rebeli şi violenţi? Deoarece asta e la moda la ora actuala!
RaifalM3n Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 "De multe ori cei emo plang datorita unor motive mult mai presus decat existenta zilnica etc."si care ar fi alea ?
Animosity Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Sunt de acord cu aceasta ipoteza , dar inainte nu prea existau conflicte intre parintii si copii deaorece primiau bataie si nu se uita la TV cu orele , nu ascultau muzica pe telefon la scoala etc. In concluzie teama e cel mai bun dresor :violent: Si eu sunt victima unui astfel de sistem , qulesc sunt rockar etc deci fantastic .. :blink: cred ca esti primu' "pustan" "tanar" call it as u may .. care intrun fel este nostalgic dupa vremurile de, dinainte '89 :blink:
Lancelot Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Hmmm...certurile cu parintii sunt inca din antichitate..nu prea exista studiul ca sa le explice...ceea ce conteaza este personalitatea omului..si mediul in care creste. Certurile astea sunt inerente..conteaza cum le gestioneaza parintii
TwentyTwo Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Depinde de cum ii crescut copilul si depinde de respectul fata de parinti eu nu pot sa nu zic ca nu ma cert asa o data pe sapt cu tatal meu dar nu ma cert nush cum de rau ci mai mult asa pe baza ca stau mult la calculator ca dc nu invat mai bine si dinastea .. dar in rest nu pot sa incep sa urlu la tatal meu ...
Razvan Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 Sunt de acord cu aceasta ipoteza , dar inainte nu prea existau conflicte intre parintii si copii deaorece primiau bataie si nu se uita la TV cu orele , nu ascultau muzica pe telefon la scoala etc. In concluzie teama e cel mai bun dresor :violent: Si eu sunt victima unui astfel de sistem , qulesc sunt rockar etc vezi ca nu prea ai dreptate.. ia uita-te cati copii "dresati de teama" isi bat parintii cand ajung la maturitate.. depinde foarte mult mediul in care traiesti.. eu de ex ma cert cu taikmeu pentru ca el e oftiter de marina si se crede mai tare in informatica decat mine (eu nestiind sa fac altceva in afara de tenis si calculator..) .. apoi mai conteaza mult si anturajul copilului.. dar daca parintii stiu sa se comporte cu el si sa se faca respectati ii trec figurile (from my own xp..) ps: si eu is rockar.. dar nu inseamna ca trebuie sa chiulesc.. ei bine.. si eu sunt om.. ma mai bat cu unii, mai injur.. dar mai nu beau, nu mai fumez.. m-am drogat o singura data (acum vreo 7luni).. erm.. nu stiu dar conditia sa fii rockar nu e conditia de a fi rau/parazit in niciun caz lol