Jump to content
Lancelot

Peste cati ani intram si noi in lumea buna?

Recommended Posts

Posted

Iata desi s-a scurs o perioada de timp de cand ne aflam in UE si in NATO..la noi lucrurile par ca merg mai rau..deja o serie de organisme internationale semnaleaza ca locul nostru si al Bulgariei era sa ne integram in Africa..de furat se fura mai mult ca inainte..deh mai multe fonduri europene la dispozitie..

So de fapt cand se va simti si in tara noastra ca am intrat in lumea civilizata? cand romanul si aici ma refer la toate clasele sociale se va purta ca un cetatean din secolul 21?

Posted

Asta e intrebarea pe care mi-o pun si eu de multe ori.

Daca cei de la conducere nu fac nimic in folosul NOSTRU si contiunua sa se certe fara sa se ia vreo masura nici NOI nu vom trai mai bine. In al doilea rand nu ai cum sa faci figura buna peste granita cand la stiri vezi zi de zi ca tiganii nostri isi fac de cap in Spania, Italia si mai stiu eu unde ...

Poate ca asteptarile noastre sunt prea mari de la UE intr-un timp atat de scurt; dar daca in 2-3ani romanul nu isi va putea permite o vacanta cu familia lipsita de griji, nu cred ca am apucat calea cea buna ...

Posted

eu unul sunt cam pesimist in privinta intrarii in "lumea buna" intr-un viitor apropiat, de ce? din cauza mentalitatilor romanilor, nu mai aruncati vina pe parlamentari ca tot voi ii votati, nu mai aruncati vina pe mita ca tot voi o dati. tot timpul scuze de genul: "aia de la putere sunt de vina"; eu cred ca vina e numai si numai a poporului care cauta numai sa se fure, majoritate sunt perfizi, lacomi si abia asteapta o sansa sa te "traga in piept". bineinteles ca e si vina celor de sus, intr-o oarecare masura, dar pana la urma urmei si ei sunt romani; multi se dau viteji, dar tot aia multi daca ar prinde puterea credeti ca ar schimba ceva in tara? nu vad nimic bun in tara in viitorul apropiat si sper sa am ocazia sa plec de aici, ca as face-o fara sa ezit nici macar o clipa.

Posted

Noi nu vom fi niciodata la nivelul lor..

De ex: daca noi peste 15-20 de ani vom fi ca ei (cum sunt ei in momentu de fata) vor evolua si ei..si iar vom ramane in urma.. daca intelegeti ce vreau sa zic :tiphat:

Oricum.. prea putin ma afecteaza pe mine presonal asta.. cu sau fara UE e la fel :) (pt Romania)

Posted

Romania? niciodata!

romanii? cand trec granita!

Posted

Iata desi s-a scurs o perioada de timp de cand ne aflam in UE si in NATO..la noi lucrurile par ca merg mai rau..deja o serie de organisme internationale semnaleaza ca locul nostru si al Bulgariei era sa ne integram in Africa..de furat se fura mai mult ca inainte..deh mai multe fonduri europene la dispozitie..

So de fapt cand se va simti si in tara noastra ca am intrat in lumea civilizata? cand romanul si aici ma refer la toate clasele sociale se va purta ca un cetatean din secolul 21?

Inainte de toate ... care "lume buna" ?

Lumea care o vedem acum este doar un cosmar.

Posted

Inainte de toate ... care "lume buna" ?

Lumea care o vedem acum este doar un cosmar.

+1

Iata desi s-a scurs o perioada de timp de cand ne aflam in UE si in NATO..la noi lucrurile par ca merg mai rau..deja o serie de organisme internationale semnaleaza ca locul nostru si al Bulgariei era sa ne integram in Africa

Sa semnaleze pana nu mai pot. Eventual sa ia lectii de balet pentru semnalizare ca militistii din Timis.

Imo, nu noi am aderat, ci ne-au aderat ei pe noi cam cu forta.

Iar in alta ordine de idei, de obicei Romania ajunge la spartul targului cand vine vorba de "aderarea la lumea civilizata"... doua exemple imi vin in minte:

- in 1774, "lumea civilizata" (pe atunci imperiul Austro-Ungar) au mai luat in afara de Transilvania si Oltenia si Bucovina in vederea integrarii in "lumea buna". Dupa 144 de ani, Imperiul isi dadea obstescul sfarsit.

- prin 106, "lumea civilizata" (aka Imperiul Roman) ne-au aderat... dupa 160 si-au bagat ceva in ea de aderare, iar dupa vreo 300 de ani, mare Imperiu a disparut definitiv din istorie.

So de fapt cand se va simti si in tara noastra ca am intrat in lumea civilizata?

Niciodata. Intre Balcani si Occident sunt diferente de mentalitate si de cultura enorme. Nu cred ca Balcanii vor putea fi vreodata integrati. Invers da. De altfel, civilizatia balcanica are cateva mii de ani in fata civilizatiei Occidentale.

cand romanul si aici ma refer la toate clasele sociale se va purta ca un cetatean din secolul 21?

Mai bine niciodata.

Daca "cetateanul secolului 21" inseamna un rahat cu creierul spalat de atata "globalizare", "unitate in multiculturalitate" si mai ales "civilizatie corporatista" mai bine raman ei cu "civilizatia" lor si noi cu nenorocirile noastre.

Ce inseamna cetateanul civilizat de tip nou, corporatist? O viata de c**at, adica:

Colgate-Zeva-NessCaffe-PhilipMorris-Nokia-Microsoft-McDonalds-Nokia-Microsoft-Nokia-Nokia-McDonalds-NessCaffe-PhilipMorris-Microsoft-Nokia-Nokia-McDonalds-Colgate-Zeva.

Sa fie la ei, acolo. Prefer micii neconformi normelor unionale, facuti pe gratar de lemne neigienizat, intr-o padure necatalogata UE, palinca facuta fara plata accizelor in batatura unui osean, cerbul inotand pe un brat din Delta in timp ce mananc un bors pescaresc facut cu apa nepurificata la standarde, luata din Dunare.

Si nu o sa dau Hategu' nici pe 10 Parisuri.

Posted

nu curand asta e sigur ...da pun si eu o intrebare .... ce faceti ca sa intram intr-o lume mai buna? si-a pus vreo cineva intrebarea asta? de ex cand mergeti la padure undeva la un gratar ... va distrati nus ce... si la urma ce ramane in urma? sticle goale si pungi (nu ma refer la toti acu ...mai sunt si care aduna)

k sa intram in lumea buna trebue sa contribuie si locuitorii acestei tzari nu numai conducatorii (care nu fac asa multe ...dar fie)

Posted

Ne vom integra si noi in "lumea buna" atuncea cand romanul de rand v-a avea mai mult respect de sine fatza de ceilalti semeni ai lor.Pe langa acest fapt asta e viata traiesteo tu cat mai bine.

Poate poate in 20-30 de ani isi v-a reveni si Romania :dooh:

Posted

cica suntem in urma cu 100 ani fata de America si 50 fata de tarile membre UE

Asta e un semn bun. Eu ma gandeam la timpurile preistorice cand oamenii se manifestau ca niste animale. Traiau si furau pe teritorii straine iar locul lor natal il distrugeau... ca deh... mai frumos e la vecinu', mai buna e mancarea de la altu'...

Sincer sa fiu, nu am nici cea mai mica idee cand o sa ne integram cu adevarat in UE.

Posted

mita, coruptie, mizerie, saracie, indiferenta, gropi, hotie, durere-n p..a, respect fata de ceilcalti 0, minciuni la nivel inalt si multe multe altele...deci Niciodata.. :(

Posted

cand o sa lasatzi gandirea aia " peste 100 de ani " si alte prostii de genu , si o sa incepeti sa va tratati tzara cu respect , tzara e una din cele ma frumoase parerea mea ... da gandirea poporului e retardata

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...