Jump to content
IceMan

Tăriceanu: Alocaţie pentru toţi elevii, până la finalizarea cursurilor liceale

Recommended Posts

Posted

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, că alocaţiile pentru copii vor fi acordate tuturor elevilor până la finalizarea cursurilor liceale, chiar dacă au împlinit vârsta de 18 ani.

"Am ţinut cont că mulţi elevi împlinesc această vârstă în clasa a XI-a sau a XII-a. Pâna la încheierea cursurilor liceale, alocaţiile vor fi acordate. Acest lucru este un stimulent important, mai ales în mediul rural", a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa BPC al PNL.

Elevii din mai multe judeţe ale ţării au anunţat că declanşează greva japoneză, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului potrivit căreia elevii care au împlinit 18 ani nu vor mai beneficia de alocaţia de stat.

Ministerul Muncii, Egalităţii de Şanse şi Familiei a iniţiat o ordonanţă de urgenţă care a fost aprobată de Guvern la sfârşitul anului trecut (OUG 97/2007) şi care prevede că, începând cu 1 ianuarie 2008, elevii vor primi alocaţia de stat doar până la împlinirea vârstei de 18 ani.

La ora actuală, ordonanţa de urgenţă îşi produce efectele, însă poate suferi modificări după dezbaterea în Parlament. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului modifică astfel prevederea care se aplica din 1998, conform căreia elevii primeau alocaţia de stat până la terminarea liceului, chiar dacă depăşeau vârsta de 18 ani.

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" a anunţat că este solidară cu acţiunea de protest a elevilor din mai multe judeţe, care au declanşa greva japoneză nemulţumiţi de Ordonanţa de Urgenţă potrivit căreia elevii care au împlinit 18 ani nu vor mai beneficia de alocaţia de stat.

mediafax

Posted

Bine Taricene !!! ... ne-ai salvat.

Eu zic ca alocatia de foarte putine ori intra in posesia elevilor. Sunt foarte multe cazurile in care parintii sunt nevoiti sa o foloseasca din alte cauze ...

Asta a fost 1 ... 2. la mine in oras abonamentul de tramvai/autobuz e 32lei la fel ca si alocatia - asa ca ...

Taricene, Taricene cum le rezolvi u pe toate ...

Posted

Bine Taricene !!! ... ne-ai salvat.

Eu zic ca alocatia de foarte putine ori intra in posesia elevilor. Sunt foarte multe cazurile in care parintii sunt nevoiti sa o foloseasca din alte cauze ...

Asta a fost 1 ... 2. la mine in oras abonamentul de tramvai/autobuz e 32lei la fel ca si alocatia - asa ca ...

Taricene, Taricene cum le rezolvi u pe toate ...

la mine in oras nu avem tramvaie deci iau eu alocatia :D anyway, great job, aveam nevoie de bani :D

Posted

finaly...chiar ma gandeam ca acus fac si eu 18 ani si nu mai primesc pensia .....alocatia intra la mine in buzunar ... :> (cine "munceste" doar pentru ea? :crazy: ) ...iaca 30 de lei in plus nu strica ... :>

Posted

Inca ceva ... eu muncesc mai mult ca Tariceanu asta, si sunt platit foarte prost :)) . Pe langa faptul ca dau si eu din gura, eu mai tre sa si alerg la orele de sport :( :wub:

Posted

macar atata in tara asta vai de capu ei,totusi is curios daca primim si alocatia pe ianuarie astea cu 18 ani inca din 2007.Oricum 300 de mii de lei vechi nui cine stie ce,iti ei un suc mai mergi la un film unde biletu e 100 de mii si sa dus jumate......

Posted

ma bucur ca a facut asta...totusi mi se pare prea mica alocatia...inteleg ca daca mareste alocatia chiar si cu 10 lei e o pierdere mare in bugetul statului datorita faptului ca sunt foarte multi adolescenti care beneficiaza de ea...10 lei la 1.000.000 persoane inseamna 10000000 lei ceea ce nu e asa putin :P

Posted

ma bucur ca a facut asta...totusi mi se pare prea mica alocatia...inteleg ca daca mareste alocatia chiar si cu 10 lei e o pierdere mare in bugetul statului datorita faptului ca sunt foarte multi adolescenti care beneficiaza de ea...10 lei la 1.000.000 persoane inseamna 10000000 lei ceea ce nu e asa putin :P

Yeah, sure, the state loses some new houses for the guys in the parliament. Let's be serious. Sunt de parere ca - desi poate parea o parere nebuneasca - orice lucru care ei il fac pentru a ne fi noua "bine" e doar pentru a-si acoperi gaurile lor, something like:

1. Tocmai au bagat mana in buzunarele statului pentru un milion RON, cum sa acoperim asta? Simplu, pasul 2.

2. Bagam mana in buzunarele statului pentru a instala camere video in scoli, normal, aceasta achizitie costa doar 3 milioane RON, dar ca sa acoperim si gaura, sa zicem ca aceasta operatiune necesita 4 milioane RON.

(preturile precizate sunt date la intamplare, dar tot isi ating intelegerea). Si exemplele ar putea continua. Ganditi-va putin.

Multi ar putea sa spuna ca sunt nebun, multi ar putea avea dreptate.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...