iLoveCalifornia Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Dupa cum stiti Steve Chen si Chad Hurley , fondatorii YouTube, au vandut siteul celor de la Google. Google a fost in plina dezvoltare in materie audi-video. In februarie 2005 Steve Chen a spus ca in cca 18 luni YouTube v-a avea toate melodiile din lume .Un alt site il ajunge din urma si anume Wikipedia . Accesibil in toate limbile este sursa noastra de cunostiinte (Jimmy Wales)Intrebare: Va fi cumparata Wikipedia de catre Google sau alta firma ?! De ce?ps. youtube a fost un serviciu free , disponibil tuturor utilizatorilor , cei 2 ( steve & chad au pus doar bazele si partea de hardware , restu a fost dezvoltat de utilizatori ) Fiecare user avea dreput sa posteze tot ce dorea . Ca si in cazul YouTube , Wikipedia ofera acelasi serviciu prin care useri pot posta diferite documente /stiri etc.Ediţia în limba engleză, cea mai dezvoltată dintre versiuni, a depăşit în anul 2007 pragul de 2 milioane de articole, iar numărul de articole în toate limbile a depăşit 9 milioane. Ediţia în limba română are în prezent aproximativ 104000 de articole.Credits go to spik2013 :PAlte mentiuni....
Stalk3r Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 nu va fii :P nu au nici o treaba :P . .parerea mea , plus .. wikipedia pare a fii un site booring de navigat din punctul de vedere al aspectului :D.. ma displace de fiecare data cand intru acolo
iLoveCalifornia Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Site plictisitor , nu ai idee cat de folositor este siteu. Exemplu majoritatea profesorilor de Module ( materie de specialitate ) nu au materialele necesare si vezi... acceseaza siteul . Eu de exemplu daca vreau sa aflu despre un cantert ceva , dau click pt wikipedia . Si se da update tot timpu.
Zym3r Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 orice este posibil in domeniul afacerilor, oricum, amandoua sunt doua site-uri extrem de folositoare (cel putin pt mine).
LeX LuTHoR Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 wikipedia pare a fii un site booring de navigat din punctul de vedere al aspectului :D.. ma displace de fiecare data cand intru acoloPai pe tine te intereseaza aspectul sau continutul ? Damn, wiki e unul dintre cele mai des vizitate site-uri din lume + gasesti aproape orice informatie.Eu le folosesc pe amandoua cam la fel de mult.
menace Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Pai pe tine te intereseaza aspectul sau continutul ? Damn, wiki e unul dintre cele mai des vizitate site-uri din lume + gasesti aproape orice informatie.Eu le folosesc pe amandoua cam la fel de mult.Si eu.
Agr3siv Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Cand cineva vrea sa caute ceva, foloseste in primul rand GoogLe apoi wikipedia.Fiind cel mai mare si mai bun motor de cautare, cunoscut in toata lumea, nu m-as mira daca Google ar cumpara wikipedia. Chiar ar face o imensa afacere.
4 Real Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 nu va FII :P nu au nici o treaba :P . .parerea mea , plus .. wikipedia pare a FII un site bOOring de navigat din punctul de vedere al aspectului :D.. MA DISPLACE de fiecare data cand intru acoloTotusi, surprinde pe cineva ca lui Stalk3r nu-i place Wikipedia?
Guest Blaidy Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Totusi, surprinde pe cineva ca lui Stalk3r nu-i place Wikipedia?... nu. Incurc eu companiile sau Google a incercat sa isi faca un fel de "wiki" ? Daca nu le-am incurcat, Google s-ar putea face de ras cumparand Wikipedia :D
the_first Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 asta depinde de strategia de piata a celor de la google...eu nu prea folosescacest motor de cautare...
IceMan Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Nu știu dacă am găsit până acum un site mai folositor dpdv informativ decât Wikipedia. Ar fii o realizare pentru cei de la Google dacă ar cumpăra-o și s-ar putea să se întâmple.Blaidy, nu văd cu ce s-ar face de râs.
Mysterio Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 absolut orice informatie de care am avut nevoie in privinta unui joc, nume , tara sau altceva am gasit pe wiki de cate ori am cautat .. este un site pe care il frecventez ( mai mult cand am de facut niste proiecte pentru anumite materii la scoala :D ) deseori pentru o informatie.
DenY Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 am gasit orice am avut nevoie pe uichipedia . . . :D poate intr-un viitor va fi cumparat de GuGaL .
BomB777 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 De pe Wikipedia imi fac eu referatele, argumenatarile, eseurile, fise de lectura etc. Daca e sa il cumepe gogule.ro sa il lase asa cum este :DPe Wikipedia nu e ca imi fac eu temele dar sunt de toate pt toti sa zic asa... gasesti aproape orice...(mai putin o bere)
Thora! Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 ... nu. Incurc eu companiile sau Google a incercat sa isi faca un fel de "wiki" ? Nu incurci, doar ca e la timpul prezent. Google a lansat oficial in decembrie 2007 proiectul "Knol" (de la knowledge). Numai ca este ceva putin diferit de wiki (din cate am inteles). Problema va fi ca articolele, spre deosebire de wiki, vor fi sub imperiul drepturilor de autor. Asta implica doua aspecte:- pe de o parte va fi rau pentru ca nu vei putea cita din knol in spatiul public (internetul este inclus) fara acordul autorului.- pe de alta parte, proiectul este incurajat pentru ca fiind sub drepturi de autor, contributorii vor beneficia de sume de bani functie de cat de vizualizate vor fi paginile care le apartin. Asta ar putea fi un imbold pentru contributori sa migreze de la wiki spre knol.Daca nu le-am incurcat, Google s-ar putea face de ras cumparand Wikipedia Nu neaparat. Totul se rezuma la bani. Daca Google vor ajunge la concluzia ca este mult mai profitabil sa cumpere Wiki decat sa lanseze un start-up o vor face.Ca in orice alt domeniu, atunci cand exista un mastodont in piata, sansele sa ajungi macar la jumatate din potentialul acestuia sunt minime.De ce Micro nu pompeaza bani in MSN pentru rebranding si incearca sa preia Y!M pentru niste sume fabuloase? Pentru ca au ajuns la concluzia ca oricat ar investi in MSN sau intr-un brand nou, nu vor ajunge niciodata la popularitatea Y!M, care este o certitudine.Partea proasta la monopoluri de acest gen este faptul ca ceea ce ofera nu se poate numi informatie, pentru ca de multe ori nu poate fi verificata din alte surse.
iLoveCalifornia Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Majoritatea s-au axat pe raspunsul lui Stalk3r . Wikipedia este la inceput , momentan Wikipedia are articole doar cu persoane foarte cunoscute . Urmatoru pas cred ca va fi introducerea de noi documente ( persoane ,obiecte ,tehnologii etc ) din provincie , mai putin cunoscute ,exact cum au cei de la YouTube . Exemplu : acele linkuri de la funmania cu diverse articole :P
4 Real Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Wikipedia este la inceput , momentan Wikipedia are articole doar cu persoane foarte cunoscute.N-as spune. Pana acum am gasit articole si despre jocurile pentru Atari sau Sega... sau despre brigazile de huligani ale echipelor de fotbal din Polonia. Deci, "doar cu persoane cunoscute" cade.
iLoveCalifornia Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Nu am zis ca nu sunt articole de provincie , am zis ca majoritatea sunt personaje / jocuri / filme /muzica cunoscute !
gexy Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Din tot ce am citit s-ar putea sa o cumpere ,ar fi o investite cat de cat buna.In plus rllz youtube nota 10+! :D
Spiky2013 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Dupa cum stiti Steve Chen si Chad Hurley , fondatorii YouTube, au vandut siteul celor de la Google. Google a fost in plina dezvoltare in materie audi-video. In februarie 2005 Steve Chen a spus ca in cca 18 luni YouTube v-a avea toate melodiile din lume .Un alt site il ajunge din urma si anume Wikipedia . Accesibil in toate limbile este sursa noastra de cunostiinte (Jimmy Wales)Intrebare: Va fi cumparata Wikipedia de catre Google sau alta firma ?! De ce?ps. youtube a fost un serviciu free , disponibil tuturor utilizatorilor , cei 2 ( steve & chad au pus doar bazele si partea de hardware , restu a fost dezvoltat de utilizatori ) Fiecare user avea dreput sa posteze tot ce dorea . Ca si in cazul YouTube , Wikipedia ofera acelasi serviciu prin care useri pot posta diferite documente /stiri etc.Credits go to spik2013 :PAlte mentiuni....:"> n-o s-o cumpere. e bine asa cum e.nu va fii :P nu au nici o treaba :P . .parerea mea , plus .. wikipedia pare a fii un site booring de navigat din punctul de vedere al aspectului :D.. ma displace de fiecare data cand intru acolofrate, gasesti acolo orice. daca tu in general nu ai nevoie de informatii e problema ta ;)
never Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ar fi de preferat sa fie cumparata Wikipedia de Google pt ca aceasta biblioteca sa se dezvolte si perfectioneze. Google tot timpul face lucruri si investitii bune...nu va fii :P nu au nici o treaba :P . .parerea mea , plus .. wikipedia pare a fii un site booring de navigat din punctul de vedere al aspectului :D.. ma displace de fiecare data cand intru acoloTu nu stii ce e bun sau util, nici cand iti cade din cer...
TwentyTwo Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 eu cred ca ar face bine daca lar cumpara orcum pt mine ca sistem de informare ii wikipedia cel mai bun [ pt mine ]
Stef Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 wikipedia e cel mai bun site de informare gasesti orice
Valek Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Wikipedia nu doar ca ajunge youtube, ci il depaseste in numar de vizitatori. De asemenea contine si fisiere audio-video, carti intregi, quotes audio, si tot ce tine de informatie. Dar sa nu uitam ca este o organizatie non-profit, deci sansele ca Wikipedia sa fie cumparata de Google sunt foarte mici, ba chiar nule. Pe youtube au aparut si ad-uri, de unde se scot bani seriosi. Pe wikipedia nu gasesti absolut nici o reclama - traiesc din donatii.