Nagasaky Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Sunt multe lucruri care poate unii se intreaba cum si de ce . Ma gandeam aici sa punem intrebari in legatura cu corpul uman , iar cei care se pricep sa raspunda la intrebari . Incep eu printr-o intrebare simpla . P.S: NU este un joc . Este un topic de "dezbatere" ca oricare altul . Intrebarea mea: Cum de corpul fiind injectat cu o particica mica a unui virus nedetectabil de catre corpul uman nu il infecteaza pe respectiv ci doar il ajuta sa isi intareasca sistemul imunitar (vaccinurile cu alte cuvinte)
RAPTURE- Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 pff ... pai acel virus care se gaseste in vaccin este "mort" sau inofensiv (este modificat special doar pt a putea fi recunoscut de sistemul imunitar); astfel, cand corpul nostru va intra in contact cu acest virus va sti cum sa reactioneze :D. (nu pot sa explic mai clar de atat :D ) In urma cu ceva ani se murea de tuberculoza si altele, care astazi se pot trata. In curand sper sa se gaseasca si un antidot impotriva sidei, cancerului si celorlalte boli care dau batai de cap :(.
back Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 nice topicandnice reply. chiar am aflat ceva ce nu stiam :)
the_first Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 si eu is la fel de confuz...precum naga...
Ahilosu Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Nagasaky' date='Feb 22 2008, 22:46' post='2589987']Sunt multe lucruri care poate unii se intreaba cum si de ce . Ma gandeam aici sa punem intrebari in legatura cu corpul uman , iar cei care se pricep sa raspunda la intrebari . Incep eu printr-o intrebare simpla . P.S: NU este un joc . Este un topic de "dezbatere" ca oricare altul . Intrebarea mea: Cum de corpul fiind injectat cu o particica mica a unui virus nedetectabil de catre corpul uman nu il infecteaza pe respectiv ci doar il ajuta sa isi intareasca sistemul imunitar (vaccinurile cu alte cuvinte)conceptia ta despre un antivirus este gresita. antivirusii sunt facuti din virusi morti sau intrati in stare vegetativa, in care nu mai au niciun efect asupra organismelor infectate. prin vaccinuri se asimileaza diferitele substante in organism de aici rezultand o crestere a imunitatii in contact cu un virus activ.
ANdy5 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 In urma cu ceva ani se murea de tuberculoza si altele, care astazi se pot trata. In curand sper sa se gaseasca si un antidot impotriva sidei, cancerului si celorlalte boli care dau batai de cap :(.poti sa stai calm ca acest antidot e posibil sa existe fara ca noi sa stim , daca aceste boli (care sunt principalele boli mortale din prezent ) pot fi vindecabile gandeste-te , ca populatia pamantului ar exploda , "echilibrul " din prezent dintre mortalitate si natalitate nu ar mai exista, am suprapopula planeta (lucru de care nu suntem departe nici in prezent )
Flake Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 pai cred ca ahilosu a zis tot ? sa vb despre virusul hiv -> http://www.eleventh-avenue-south.com/HIV1.jpgfoarte cunoscut.. nu are leac. singurul motiv pt care nu are leac este urmatorul :O celula alba poate elimina un virus integrandu-l in sine , adica il ia si il baga in ea :D.Chestia este ca atunci cand o celula alba se apropie de virus,acesta isi schimba forma si ordinea in care sunt "cilii" aia de la suprafata. In acest fel el ramane indetectabil. Ar mai fi multe de vorbit dar,e ok atat :D.Voi ce credeti ? vom putea in timp sa gasim un leac pt acest lucru. Eu pur si simplu nu cred,e ca si cum un om ar fi cautat de politie si tot si-ar schimba infatisarea. But who knows ? ^_^
Flake Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Cred ca Ahilosu a spus tot ce era de spus :).As vrea sa vb despre virusul HIV.Sperie lumea din ce in ce mai mult deoarece nu are leac si are o perioada de incubatie de 6-12 ani,timp in care traiesti cu virusul in tine,prezentand simptomele acestuia.As vrea sa mentionez si de ce nu s-a gasit un leac pana acum .Forma virusului este aceasta -> http://www.eleventh-avenue-south.com/HIV1.jpgO celula alba distruge un virus printr-o procedura nu prea avansata : Pur si simplu il introduce in sine,in corp si il distruge.Aici in chestia la virusu hiv :D : In momentul cand celula alba vrea sa il elimine acesta isi schimba forma si ordinea "cililor" de la suprafata.. ramanand indetectabil :).Credeti ca in anii viitori vom gasi un leac pt acest virus ? Eu personal nu cred, este un fel de virus perfect acesta, ganditi-va ce s-ar putea intampla daca ar fi putea fi luat prin stranut/aer.. Nu cred ca are un antidot pt ca e ca si cum politia ar cauta un om care tot isi schimba infatisarea..[sORRY FORUM BUG] - aveam aia cu No suitable nodes available... etc etc :)
Nagasaky Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Cred ca se poate . Multe lucruri par imposibile pana in momentul in care sunt descoperite . Defapt totul e imposibil pana in momentul in care devine posibil. Another Question: Toata lumea a fost "ranit" macar o data din dragoste . De ce ne simtim asa in clipele alea? De ce simtim acea "durere" ? De ce avem acea stare ? Daca practic nu ni se intampla nimic . Ce se intampla in mintea noastra? Este o durere pe care noi o percem altfel? Sau este altceva pe care noi o percepem ca pe o durere? Nici o data nu mi-am dat seama
Flake Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 in general simtim durere in piept in acele momente pt ca acolo sunt cei mai puternici nervi senzitivi :D
Burne Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 pff ... pai acel virus care se gaseste in vaccin este "mort" sau inofensiv (este modificat special doar pt a putea fi recunoscut de sistemul imunitar); astfel, cand corpul nostru va intra in contact cu acest virus va sti cum sa reactioneze :D. (nu pot sa explic mai clar de atat :D ) In urma cu ceva ani se murea de tuberculoza si altele, care astazi se pot trata. In curand sper sa se gaseasca si un antidot impotriva sidei, cancerului si celorlalte boli care dau batai de cap :(.TBC (tuberculoza) se poate trata doar o singura varianta ... restul variantelor nu sunt vindecabile, sunt rezistente la aproape toate felurile de antibiotice cunoscute de omCancerul nu are treaba cu ceva virus, cancerul este e o eroare genetica a carei activitate este recunoscuta de organism drept una fireasca si de aia nu lupta impotriva lui ....
Flake Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 word burne.cancerul nu este boala datorata de un virus. ganditi-va asa:Un mar = organismul umanUn vierme in acel mar = O boala simpla/grea.. orice fel de boala ce implica virusi transmisibili.O uscare/stricare a marului = cancer :D
RAPTURE- Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Nagasaky' date='Feb 23 2008, 20:20' post='2592140']Cred ca se poate . Multe lucruri par imposibile pana in momentul in care sunt descoperite . Defapt totul e imposibil pana in momentul in care devine posibil. Another Question: Toata lumea a fost "ranit" macar o data din dragoste . De ce ne simtim asa in clipele alea? De ce simtim acea "durere" ? De ce avem acea stare ? Daca practic nu ni se intampla nimic . Ce se intampla in mintea noastra? Este o durere pe care noi o percem altfel? Sau este altceva pe care noi o percepem ca pe o durere? Nici o data nu mi-am dat seama Asta cu siguranta nare antidot Eu o sa explic lucrurila din partea opusa: ce se intampla atunci cand esti indragostit?! ... Stiu cand am fost prima data indragostit foc, deabea mancam 1 masa pe zi; stiu cum maicamea deja isi facea griji, in acelasi timp si eu, mi se parea ceva nefiresc sa stau nemancat. Se intampla ceva .... te gandesti atat de mult la acea persoana, incat uiti de nevoile tale ... Inca nu stiu o definitie complexa a sentimentului; poate ca fiecare sentiment "afecteaza" o parte din noi.
ShadyMonto Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Nagasaky' date='Feb 23 2008, 20:20' post='2592140']Cred ca se poate . Multe lucruri par imposibile pana in momentul in care sunt descoperite . Defapt totul e imposibil pana in momentul in care devine posibil. Another Question: Toata lumea a fost "ranit" macar o data din dragoste . De ce ne simtim asa in clipele alea? De ce simtim acea "durere" ? De ce avem acea stare ? Daca practic nu ni se intampla nimic . Ce se intampla in mintea noastra? Este o durere pe care noi o percem altfel? Sau este altceva pe care noi o percepem ca pe o durere? Nici o data nu mi-am dat seamaDurerea fizica din cate stiu eu nu are loc ci doar cea psihica -> starea de fericire este determinata de secretia unui hormon (<---need some help cu denumirea lui) .... asa ca atunci cand , fie suferim in dragoste sau se intampla vreo tragedie secretia acestuia scade dramatic (de aici si cazurile de sinucidere).Nu mergeti 100% pe raspunsul meu , dar cam asa stau treburile.Cu toate acestea de ce acea senzatie de "fluturasi in stomac" ? dc stomacul ? oare dragostea chiar trece prin stomac?PS: foarte bun topic. :cool2:LE:Stiu cand am fost prima data indragostit foc, deabea mancam 1 masa pe zi; stiu cum maicamea deja isi facea griji, in acelasi timp si eu, mi se parea ceva nefiresc sa stau nemancat. Se intampla ceva .... te gandesti atat de mult la acea persoana, incat uiti de nevoile tale ... Inca nu stiu o definitie complexa a sentimentului; poate ca fiecare sentiment "afecteaza" o parte din noi.Cred ca treaba cu mancatul are legatura cu cresterea nivelului de andrenalina.
Nagasaky Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Dar how about this one: Bun sa zicem ca dragostea este influentata de acel hormon pe care tu l-ai precizat . Dar totusi . De ce suntem in stare sa ne sacrificam vietile sau le riscam pt persoana pe care o iubim . In special cand este vorba de o persoana de sex opus .