RAPTURE- Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Astazi am aflat si eu despre aceste subiect :D. As vrea si eu mai multe detalii referitor la modalitatea de recuperare a banilor. (termene(data), acte, ....)Am aruncat un ochi si pe google dar nu prea m-am lamuritMS anticipat :tiphat:
Lancelot Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 toate despagubirile legate de FNI sunt o gluma proasta. Singura gasita vinovata este Maria Vlas..doar un pion in mana lui Vantu. deci nu va puneti sperante ca se va face dreptate
Glonts Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Poi se zvonea , ca o mare parte din cei care au pierdut bani au fost deja despagubiti ..... acestia fiind cei care nu au umblat la dobanda in perioada in care bani au stat la banca.
crancenul Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ioana Maria Vlas nu scapa de puscarie. Ieri, judecatorii Tribunalului Bucuresti au condamnat-o pe "mama FNI" la 13 ani de inchisoare pentru inselaciune, in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii. Fugarul Nicolae Popa, "mana dreapta" a controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si director al grupului de firme Gelsor, a fost condamnat in lipsa la15 ani de puscarie pentru inselaciune si fals in inscrisuri. Totodata, Marian Petrescu, fost presedinte al SOV Invest, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi. Ceilalti inculpati au primit pedepse cuprinse intre cinci si trei ani de inchisoare, cele mai multe cu suspendarea executarii pedepsei. Prin aceeasi sentinta, Tribunalul Bucuresti a declarat valabil contractul de garantie incheiat la data de 6 decembrie 1999, incheiat intre CEC, SOV Invest si FNI. Pe latura civila, instanta a decis despagubirea a peste 130.000 de pagubiti FNI constituiti in parti civile in cauza. Sumele cu care vor fi despagubiti pagubitii vor fi platite de Ioana Maria Vlas si restul inculpatilor, in solidar cu SC Gelsor SA, SOV Invest, CEC Valori Mobiliare si AVAS. Tribunalul Bucuresti a mai hotarat ca cei 12 condamnati si firmele Gelsor, SOV Invest, CEC Valori Mobiliare, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si AVAS sa plateasca un total de 1.450.000 de lei cheltuieli de judecata catre stat si a mentinut sechestrul asigurator instituit de procurori pe bunurile si conturile acestora. In ceea ce-l priveste pe fostul presedinte CEC, Camenco Petrovici, decedat pe parcursul procesului, judecatorii Tribunalului Bucuresti au constatat incetarea procesului. Sentinta poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti. Dosarul FNI nu se afla la prima judecare. In octombrie 2005, Tribunalul Bucuresti hotara condamnarea la 20 de ani de inchisoare a Ioanei Maria Vlas. Totodata, Vlas a mai primit pedepse de doi ani de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si de zece ani pentru abuz in serviciu. Nicolae Popa primea o condamnare de 20 de ani de detentie pentru inselaciune si doi ani pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Nicolae Popa este dat in urmarire internationala de la sfarsitul anului 2000, pe numele sa fiind emis un mandat de arestare preventiva. Curtea de Apel a sters insa cu buretele pedepsele aplicate si a decis rejudecarea cauzei.Sursa : Gandul
{Strik3} Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ar fi grozav daca am fi intradevar despagubiti. Ai mei au pierdut o groaza de bani .. sute de milioane.. care probabil fac cateva miliarde acum datorita inflatiei Daca mai stiti articole sau noutati legate de FNI postati-le pentru ca devine interesant :D