Jump to content
gimy100

PROCLAMAREA INDEPENDENŢEI KOSOVO

Recommended Posts

Posted

PUTIN. PROCLAMAREA INDEPENDENŢEI KOSOVO AR PUTEA AFECTA ROM?NIA ÎN PRIVINŢA TRANSILVANIEI.

Evenimentele din Kosovo crează un precedent care ar putea afecta şi România în privinţa Transilvaniei. Declaraţia a fost făcută de preşedintele rus Vladimir Putin şi transmisă în cadrul unui reportaj Euronews. În plus, o agenţie de presă bulgară scrie că autorităţile române resping independenţa kosovarilor, din cauza cererilor de autonomie pretinse de etnicii maghiari din Transilvania.

?Rusia se opune categoric independenţei unilaterale a provinciei Kosovo, spune Putin. Asta va încălca legislaţia internaţională şi va avea consecinţe imediate pentru Balcani şi restul lumii. Există îngrijorări potrivit cărora Kosovo stabileşte un precedent pentru eventuale mişcări de independenţă în regiunea Abhazia din Georgia, în regiunea Transnistria din Moldova şi în zona Transilvania din România.”

Acest comentariu a apărut la postul de televiziune Euronews, în cadrul unui material de analiză privind posibilele scenarii, după declararea independenţei Kosovo. Pe de altă parte, numele ţării noastre apare şi în stirile agenţiei bulgare Focus News. Potrivit acesteia, ?România este îngrijorată de emanciparea teritorială a etnicilor albanezi din Kosovo, din cauza potenţialelor cereri ale comunităţii maghiare din Transilvania, în număr de 1,5 milioane.”

Ziarul american San Antonio Express News susţine însă contrariul. România este dată ca exemplu pentru faptul că a reuşit să aplaneze conflictul cu Ungaria, în privinţa Transilvaniei: ?De exemplu, Ungaria şi România, state membre NATO, au redus mult un potenţial conflict în privinţa Transilvaniei, o regiune românească, locuită în majoritate de etnici maghiari”.

Sursa,Antena3.

Posted

nu o sa obtina niciodata ungurii autonomie in cadrul tarii noastre, cat despre Kosovo, am vazut la stiri ca sunt pasnici si oricum e cu totul alta chestie acolo decat cum e cu ungurii de la noi.

Posted

Never say never zymer.Sincer nu vad nimic rau in autonomie.Daca respectivul stat nou format se poate auto-sustine mi se pare ceva ok.

Posted

e vorba ca vor tara noastra.

:|

ai tara ta ` stai in ea.

:|

Eh, vor tara asta... Tu ai auzit vreun ungur care sa pretinda autonomia? Tampeniile aste sunt numai in capul politicienilor (romani si unguri) care de plictiseala probabil, agita spiritele. Stati voi linistiti, pana cand vreun parlamentar (fie el roman, fie ungur) sau vreun grup de interese nu trage foloase mari de pe urma unei autonomii a 2 judete din Transilvania (pentru ca in Transilvania majoritari sunt romanii, cu exceptia Covasnei si Harghitei) nici nu va fi vorba de autonomie, chiar daca oamenii de acolo si-ar dori, pentru ca nimeni nu se gandeste la oameni. Cand va apare oarece posibilitate de a trage foloase de pe urma unei autonomii, vor fi si oamenii manipulati astfel incat sa-si doreasca autonomia. Si RaifalM3n, si oamenii de nationalitate maghiara din Transilvania au o tara a lor... Romania.

Posted

Un astfel de eveniment nu trece niciodata fara consecinte.Intr-o Europa destul de nesigura in care apele abia se calmasera, asa ceva este echivalent cu o piatra aruncata in apa..face valuri.Cu un Putin hotarat sa aduca Rusia la nivelul la care a fost si cu diverse interese regionale pe criterii etnice sau religioase, cu o proaspata tara marioneta la indemana SUA exista un potential destul de ridicat pentru un conflict la nivel global.Nu stiu daca exagerez, insa la 10 minute dupa proclamarea independentei Kosovo, alte regiuni au cerut recunoasterea lor ca state independente (Osetia de Nord si Tara Bascilor).destul de nasol.. nu? :|

Desi Jirinovski nu e neaparat un exemplu de dat, citez ce spune legat de evenimentul Kosovo:

Vladimir Jirinovski, liderul ultranationalist rus declara pentru Interfax ca recunoasterea independentei Kosovo nu este decat inceputul unei noi divizari a lumii. ''In Kosovo se vor testa cu adevarat noile metode de a crea noi state, in interesul Occidentului. Sau, pentru a fi mai exact, vedem aici interesul pur al Statelor Uite'', declara Jirinovski.

Statele ocidentale, sustine liderul rus, sunt obligate sa se intoarca la Statele Unite, pentru ca depind de Washington. Jirivovski crede ca este in avantajul Occidentului sa sustina Statele Unite in problema Kosovo, pentru ca este se perfecteaza in acest fel ''infragerea lumii ortodoxe, si distrugerea Serbiei care nu ii este supusa.''

''Grecia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina vor fi linsate in aceeasi maniera mai tarziu. O noua divizare a Europei se apropie'', declara Jirivovski pentru Interfax.

''Germania va zdrobi Cehia: va exista o tentativa de a uni Bavaria cu Cehia, in cadrul unui singur stat, si de a distruge de facto Cehia. Acelasi lucru va continua cu Slovacia. Iar Germania va absorbi treptat si Slovenia'', sustine Jirivoski.

Statele Unite vor avea nevoie de un coridor catre Orientul Mijlociu, declara liderul ultranationalist. ''Partea americana este interesata sa castige controlul asupra rutelor de transport ale petrolului si gazului in Europa, intai prin South Stream. Kosovo este pentru Statele Unite o baza militara perfecta, indreptata direct catre Rusia'', mai spune Vladimir Jiriovski.

Totusi, liderul rus nu crede ca independenta Kosovo va facilita aceleasi procese in Abhazia, Osetia de Suds au Transnistria. ''Daca vom recunoaste provinciile separatiste, vor exista tentative de a recunoaste Daghestan, Ingusetia si Adigeia, ca independente. Iar asta inseamna un razboi etern impotriva Rusiei'', declara Jirinovski pentru Interfax. SURSA

Marko Bela a cerut ca statul roman sa recunoasca independenta Kosovo.Un prim pas catre o Romanie mai saraca cu cel putin 2 judete.

Eh, vor tara asta... Tu ai auzit vreun ungur care sa pretinda autonomia? Tampeniile aste sunt numai in capul politicienilor (romani si unguri) care de plictiseala probabil, agita spiritele.

Da .. am auzit.Cunosc oameni fugariti cu toporul in propria tara ..(culmea..pe vremea lui Ceausescu) pe motiv ca la un meci de fotbal vazut in nu stiu ce comuna au strigat "Hai Romania!" fiind intampinati cu "traditionala" strigare ungureasca"aici nu e Romania , aici e Ungaria".Si nu e singurul caz.

L.E. Ma mira ca in alt topic de la Diverse (pe aceeasi tema), unii trateaza situatia ca pe ceva banal care nu ar putea sa aiba nici o consecinta asupra Romaniei.

Posted

Un astfel de eveniment nu trece niciodata fara consecinte.Intr-o Europa destul de nesigura in care apele abia se calmasera, asa ceva este echivalent cu o piatra aruncata in apa..face valuri.Cu un Putin hotarat sa aduca Rusia la nivelul la care a fost si cu diverse interese regionale pe criterii etnice sau religioase, cu o proaspata tara marioneta la indemana SUA exista un potential destul de ridicat pentru un conflict la nivel global.Nu stiu daca exagerez, insa la 10 minute dupa proclamarea independentei Kosovo, alte regiuni au cerut recunoasterea lor ca state independente (Osetia de Nord si Tara Bascilor).destul de nasol.. nu? :|

Desi Jirinovski nu e neaparat un exemplu de dat, citez ce spune legat de evenimentul Kosovo:

Vladimir Jirinovski, liderul ultranationalist rus declara pentru Interfax ca recunoasterea independentei Kosovo nu este decat inceputul unei noi divizari a lumii. ''In Kosovo se vor testa cu adevarat noile metode de a crea noi state, in interesul Occidentului. Sau, pentru a fi mai exact, vedem aici interesul pur al Statelor Uite'', declara Jirinovski.

Statele ocidentale, sustine liderul rus, sunt obligate sa se intoarca la Statele Unite, pentru ca depind de Washington. Jirivovski crede ca este in avantajul Occidentului sa sustina Statele Unite in problema Kosovo, pentru ca este se perfecteaza in acest fel ''infragerea lumii ortodoxe, si distrugerea Serbiei care nu ii este supusa.''

''Grecia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina vor fi linsate in aceeasi maniera mai tarziu. O noua divizare a Europei se apropie'', declara Jirivovski pentru Interfax.

''Germania va zdrobi Cehia: va exista o tentativa de a uni Bavaria cu Cehia, in cadrul unui singur stat, si de a distruge de facto Cehia. Acelasi lucru va continua cu Slovacia. Iar Germania va absorbi treptat si Slovenia'', sustine Jirivoski.

Statele Unite vor avea nevoie de un coridor catre Orientul Mijlociu, declara liderul ultranationalist. ''Partea americana este interesata sa castige controlul asupra rutelor de transport ale petrolului si gazului in Europa, intai prin South Stream. Kosovo este pentru Statele Unite o baza militara perfecta, indreptata direct catre Rusia'', mai spune Vladimir Jiriovski.

Totusi, liderul rus nu crede ca independenta Kosovo va facilita aceleasi procese in Abhazia, Osetia de Suds au Transnistria. ''Daca vom recunoaste provinciile separatiste, vor exista tentative de a recunoaste Daghestan, Ingusetia si Adigeia, ca independente. Iar asta inseamna un razboi etern impotriva Rusiei'', declara Jirinovski pentru Interfax. SURSA

Marko Bela a cerut ca statul roman sa recunoasca independenta Kosovo.Un prim pas catre o Romanie mai saraca cu cel putin 2 judete.

Da .. am auzit.Cunosc oameni fugariti cu toporul in propria tara ..(culmea..pe vremea lui Ceausescu) pe motiv ca la un meci de fotbal vazut in nu stiu ce comuna au strigat "Hai Romania!" fiind intampinati cu "traditionala" strigare ungureasca"aici nu e Romania , aici e Ungaria".Si nu e singurul caz.

L.E. Ma mira ca in alt topic de la Diverse (pe aceeasi tema), unii trateaza situatia ca pe ceva banal care nu ar putea sa aiba nici o consecinta asupra Romaniei.

Eh, au am avut un coleg de facultate din Covasna, ungur, care saracul nici nu stia prea bine romaneste, pentru ca p-acolo se vorbeste mai putin romana, ce-i drept. Si prin el, am cunoscut inca cativa studenti din aceeasi regiune. Culmea, nici unul dintre ei nu se gandea la autonomie sau alte prostii. Mai mult, se considerau romani (de nationalitate maghiara) nu unguri. Dar e suficient sa existe cativa agitatori, putina manipulare - cu ajutorul unor stiri care deformeaza putin adevarul - si toata treaba se poate schimba. Romanii vor crede ca toata Transilvania vrea independenta (ceea ce nu stiu daca e neaparat ceva rau - poate s-au saturat romanii din Transilvania sa le fie banii furati de guvernul de la Bucuresti), vor incepe sa aibe conflicte cu ungurii (pe motivul ca ungurii ar vrea sa ne "fure" Transilvania) ungurii la randul lor vor riposta si am putea avea un nou Kosovo in inima Romaniei. Dar desigur, acesta este un scenariu mult exagerat.

Posted

Eh, au am avut un coleg de facultate din Covasna, ungur, care saracul nici nu stia prea bine romaneste, pentru ca p-acolo se vorbeste mai putin romana, ce-i drept. Si prin el, am cunoscut inca cativa studenti din aceeasi regiune. Culmea, nici unul dintre ei nu se gandea la autonomie sau alte prostii. Mai mult, se considerau romani (de nationalitate maghiara) nu unguri. Dar e suficient sa existe cativa agitatori, putina manipulare - cu ajutorul unor stiri care deformeaza putin adevarul - si toata treaba se poate schimba. Romanii vor crede ca toata Transilvania vrea independenta (ceea ce nu stiu daca e neaparat ceva rau - poate s-au saturat romanii din Transilvania sa le fie banii furati de guvernul de la Bucuresti), vor incepe sa aibe conflicte cu ungurii (pe motivul ca ungurii ar vrea sa ne "fure" Transilvania) ungurii la randul lor vor riposta si am putea avea un nou Kosovo in inima Romaniei. Dar desigur, acesta este un scenariu mult exagerat.

Posibil sa ai dreptate.Ca sa fiu corect si eu am cunoscut oameni din zona respectiva care nu sunt neaparat interesati de independenta, iar din cate am inteles nici ungurii din Ungaria nu sunt neaparat incantati de idee.

Din pacate uneori e de ajuns o singura persoana care sa fie la locul potrivit, la momentul potrivit si sa spuna lucrurile potrivite, pentru a inflama lucrurile si a schimba intreaga istorie.

Posted

Pacat ca nu imi pot exprima parerea mea despre unguri pe linkmania :angry1: oricum chestia cu kosovo m`i se pare aiurea ... acum sa vezi ce or sa sara in sus ``ai nostrii unguri`` ... damn

Posted

TRAIAN BASESCU: "ROMANIA NU VA RECUNOAŞTE INDEPENDENŢA PROVINCIEI KOSOVO"

Preşedintele Traian Băsescu a făcut luni o declaraţie oficială de la Palatul Cotroceni privind poziţia României faţă de Kosovo. Cu această ocazie şeful statului a întărit decizia României de a nu recunoaşte independenţa provinciei. "România işi menţine poziţia şi nu va recunoaşte independenţa provinciei Kosovo. Unul dintre elementele care a contribuit la declaraţia unilaterală de independenţă de duminică a fost faptul că părţile nu au ajuns la o soluţie comună prin negocieri directe", a declarat Băsescu. În opinia acestuia, "ambele părţi pierd în momentul de faţă".

Conform preşedintelui României, alte motive pentru nerecunoaşterea independenţei Kosovo se referă şi la nerespectarea principiului inviolabilităţii frontierelor şi a suveranităţii Serbiei, precum şi faptul că nu a existat o rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU, care să reglementeze declaraţia de independenţă făcută la Priştina.

De asemenea, Traian Băsescu a subliniat faptul că "în declaraţia adoptată de miniştrii de externe de la Bruxelles, Romania şi-a impus poziţia exprimată încă de la începerea negocierilor. Obiectivele noastre au fost următoarele:

1.Dreptul ca fiecare stat al Uniunii Europene să acţioneze în conformitate cu practica naţională şi cu dreptul internaţional.

2.Legalitatea prezenţei misiunii UE. Declaraţia de luni face trimitere la faptul ca prezenţa UE se face în baza rezoluţiei 1244 a Consiliului de Securitate.

3.Precizarea că evenimentele din Kosovo nu reprezintă un precedent în tratarea minorităţilor, lucru precizat în declaraţia CAGRE (Consiliul Afaceri Generale şi Relaţii Externe al UE)". -

Traian Băsescu s-a declarat "plăcut impresionat" de partidele pe care le-a chemat luni la discuţii. "Azi am fost plăcut impresionat de consultarea pe care am avut-o cu partidele. Toate au fost de acord că ce s-a întamplat la Kosovo nu este un precedent nici în România nici în Europa, lucru precizat şi în declaraţia CAGRE de luni. Am fost de acord că situaţia minorităţii albaneze din Kosovo nu se poate compara cu cea a maghiarilor din România. În Kosovo s-a intervenit cu tancuri, în România s-au creat condiţii de exprimare politică, moinorităţile sunt prezente în Guvern, Parlament, în Parlamentul European. Limba maghiară poate fi învăţată în şcoli, poate fi folosită în justiţie, copiii maghiari pot să evolueze oriunde având drepturi egale cu ale majorităţii române," a declarat Traian Băsescu.

El a continuat cu precizarea că România nu se află în pericol din cauza evenimentelor din Kosovo deoarece "structurile în care este integrată România (n.r.- NATO, UE) ne garantează securitatea, cetăţenii români sunt în siguranţă deplină indiferent dacă sunt majoritari sau minoritari."

În intervenţia pe care a avut-o în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, premierul Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că acest caz ?nu este şi nu va fi un precedent”, nefiind recunoscut ca atare în dreptul şi practica internaţională.

?Orice tentaţii de a face paralele sunt fără valoare şi rupte de realitatea şi identitatea Europei”. Premierul a asigurat cu această ocazie Serbia de sprijinul pe care România i-l acordă în demersul său de a se apropia de Uniunea Europeană. -

?Apreciem că nu sunt întrunite condiţiile pentru recunoaşterea independenţei proclamate de autorităţile de la Priştina”, a conchis Şeful Executivului.

Declaraţia privind nerecunoaşterea independenţei provinciei Kosovo a fost adoptată în plenul Parlamentului României cu 357 de voturi ?pentru” şi 27 ?împotrivă”.

sursa, antena3.ro

Posted

Pacat ca nu imi pot exprima parerea mea despre unguri pe linkmania :angry1: oricum chestia cu kosovo m`i se pare aiurea ... acum sa vezi ce or sa sara in sus ``ai nostrii unguri`` ... damn

Parerea mea despre tine ( o scriu pe linkmania :o ) , ar trebui sa iti legi un bolovan de gat si sa iei calea celui mai apropiat rau.Oameni de genul tau ma fac sa fiu alergic la tara asta.E ft simplu sa generalizezi astfel de lucruri , dar lucruri bune nu pot iesii din asta.

p.s Treaba din Kosovo va agita ft mult situatia din Balcani , care si asa nu e prea linistita.

Posted

Majoritatea se agita pt exact ce nu trebe,chestia cu ungurii cu autonomie la noi in tzara nu o sa se intample niciodata,ce se poate intampla si sunt mult mai mari sanse decat asta,e ca rusi sa isi gaseasca un motiv bun sa "isi largeasca granitzele"...

Posted

PREŞEDINTELE COMITETULUI SUA LA NATO: SPERĂM CĂ ROMANIA SE VA RĂZG?NDI ÎN PRIVINŢA KOSOVO

Preşedintele comitetului american la NATO, Bruce Jackson, a fost miercuri în vizită la Bucureşti. Într-un interviu acordat Antena 3, oficialul american a declarat că Statele Unite respectă poziţia României privind independenţa Kosovo, dar speră că, odată cu ameliorarea situaţiei în regiune, ţara noastră îşi va revizui politica faţă de noul stat. Bruce Jackson a recunoscut, însă, că situaţia nu este încă rezolvată şi că zona Balcanilor rămâne o regiune tensionată. ?Nimeni nu susţine că perioada de tranziţie în Kosovo se va face fără riscuri. Zona Balcanilor este una sensibilă. Nu vrem să spunem că aceasta este cea mai bună soluţie. Noi spunem doar că este cel mai mic rău. Kosovo nu putea să rămână cum era”, a declarat preşedintele comitetului SUA la NATO.

Cât despre refuzul României de a recunoaşte un Kosovo independent, iată ce susţine Bruce Jackson: Poziţia României este respectată şi suntem siguri că România va fi atentă la situaţia din Balcanii de Vest şi din ţările vecine şi îşi va ajusta politicile în funcţie de ceea ce se întâmplă în teren. Dacă în Kosovo totul va merge foarte bine şi relaţiile vor fi bune, presupun că România se va răzgândi. Dacă autorităţile din Kosovo nu-şi îndeplinesc responsabilităţile şi nu reuşesc să protejeze minoritatea sârbă ortodoxă, atunci se va dovedi că România a avut dreptate”.

Antena 3

Posted

Ei bine sa va zic ca a zis bine Basescu pentru ca Putin ala a declarat ca toate statele care au votat ca Kosovo sa fie independenta si face parte cu drepturi depline se vor indrepta rachete nucleare catre ele.

Si ia ghiciti Romania unde e? Nu e cumva cu drepturi depline in Nato?

SURSA:Profa de Geografie:))

Posted

Sincer nu ma intereseaza daca Transilvania trece la unguri...cunosc multi unguri de treaba din transilvania...si`s cam numai unguri pe acolo=))

PS:Nu o sa le reuseasca la unguri

Guest 卐 Ares88
Posted (edited)

:) astept aceasi chestie din partea ********** in Romania .. au , as murii cu ei toti in gura ...

zicea careva mai sus ca nu isi poate exprima pararea pe linkmania.

pai?! cine te opreste ? :)

In Romania ... acum , toti ungurii stau si spera aceasi independenta , iar eu stau cocotat acolo sus pe statuie si le dau la unguri xxxx .

Nu vom ceda nici un mentru de pamant! Chiar daca asta ne va baga in mormant ! Tinutul Secuiesc , A FOST si VA FI MEREU PAMANT ROMANESC ! **** LA ******* !.

cont suspendat pentru limbaj

Edited by IceMan
Posted (edited)

:) astept aceasi chestie din partea ********** in Romania .. au , as murii cu ei toti in gura ...

zicea careva mai sus ca nu isi poate exprima pararea pe linkmania.

pai?! cine te opreste ? :)

In Romania ... acum , toti ungurii stau si spera aceasi independenta , iar eu stau cocotat acolo sus pe statuie si le dau la unguri xxxx .

Nu vom ceda nici un mentru de pamant! Chiar daca asta ne va baga in mormant ! Tinutul Secuiesc , A FOST si VA FI MEREU PAMANT ROMANESC ! **** LA ******* !.

Ares, micule Hitler, ti se pare tie ca ungurii vor independenta, ala e numai visul umed al unor cretini care intamplator sunt politicieni. Cunosc o gramada de unguri, niciunul nu-si bate capul cu asa ceva.. Au fost campanii de strangere de semnaturi pentru autonomie, dar n-au reusit sa stranga, ghici de ce? Dar, daca apar multe fenomene ca tine, cu asemenea comportament, nu m-ar mira sa se razgandeasca.... Si nu as avea de ce sa-i condamn... Cum e sa fi o minoritate, iar majoritatea sa te urasca? Doar pentru ca esti in minoritate? Nu uita, ca sunt romani ca si noi, dar au alta nationalitate. Majoritatea se considera romani (dar de alta nationalitate), nu unguri...

LE: BTW, nu ar strica sa urmezi niste reguli de bun simt cand postezi.....

Edited by IceMan
Posted

86 de infanterişti marini români pleacă, pentru prima dată, în teatrele de operaţiuni din Kosovo. Subunitatea va intra în componenţa KFOR. Timp de şase luni, militarii români vor îndeplini activităţi de escortă, control trafic şi patrulare, alături de un detaşament de militari italieni. Ceremonia plecării în misiune a avut loc luni dimineaţă, în poligonul din Babadag.

Este vorba despre o subunitate aparţinând Batalionului 307 Infanterie Marină, iar aceasta este prima misiune în teatrele de operaţii la care participă o structură din compunerea batalionului.

Cei 86 de militari sunt comandaţi de maiorul Marius Gheorghescu. Ei vor face parte din Detaşamentul Naţional de Forţe - RoFND - din compunerea Grupului de Luptă Multinaţional de Vest al misiunii conduse de NATO în Kosovo, KFOR.

Antena 3

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...