Mayhem_ Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Grupul Şcolar “Traian Vuia” din Craiova are toate şansele să umple o filă a Dosarelor X, şi asta pentru că a fost construit peste un cimitir care a aparţinut Bisericii “Maica Domnului” ? Oota. Pe locul pe care se află astăzi liceul craiovean au fost înmormântaţi eroi de război şi ctitorii lăcaşului de cult. În mod ciudat, de la înfiinţarea unităţii de învăţământ, aproape în fiecare an câte un elev al liceului moare, motiv pentru care nu puţini sunt cei ce spun că liceul este blestemat.de Mădălina Bălan şi Larisa MititeluDacă s-ar afla că Grupul Şcolar “Traian Vuia” din Craiova este construit peste un cimitir şi că în fiecare an moare câte un elev, scenariştii serialului Tween Peaks ar avea un subiect pentru un nou episod. Elevii unităţii de învăţământ povestesc cu teamă că încă din prima zi de şcoală au fost iniţiaţi de către unii profesori, dar şi de către colegii din clasele mai mari în tainele acestui secret morbid. Prima reacţie a lor a fost să fugă din incinta liceului pentru a nu deranja somnul de veci al celor înmormântaţi în acel petic de pământ. Cu timpul însă, s-au obişnuit cu faptul că sala lor de clasă se află peste mormântul unui om de vază. “Ne-a povestit un profesor chiar în prima zi de şcoală şi unii colegi voiau să plece din clasă, iar alţii au ridicat picioarele, că se gândeau că stau pe morminte. Dar acum ne-am obişnuit şi nu ne mai este teamă”, povesteşte Mădălina Muscu, elevă în clasa a IX-a din cadrul Grupului Şcolar “Traian Vuia” din Craiova. Elevii au scos oseminte din pământ La Grupul Şcolar craiovean învaţă 1.300 de elevi. Ani la rândul, pe culoarele liceului au circulat tot felul de scenarii macabre, iar în imaginaţia liceenilor rulau scenele învăţate la orele de istorie cu condamnaţii la moarte, exterminaţi şi îngropaţi la grămadă în gropile comune. “Nu ştim cine a fost înmormântat în acel cimitir, dar când auzeam la istorie despre cei omorâţi şi aruncaţi la grămadă, ne gândeam la cei care au fost îngropaţi aici. Mai facem glume câteodată şi le zicem fetelor să aibă grijă când se duc la toaletă, că poate iese vreo mână de mort”, spune unul dintre elevi. Lăsând gluma la o parte, liceenii povestesc că în primăvara anului trecut, când au fost puşi de un profesor să sape în grădina liceului, au dat peste câteva oseminte. “Eram patru colegi şi când am dat peste un craniu şi câteva oase, ne-am speriat. Ne-au căzut sapele din mână”, povesteşte Andrei Pătraşcu. În fiecare an, un elev moare în împrejurări ciudateDincolo de întâmplările petrecute în grădina liceului, în incinta unităţii de învăţământ circulă diferite zvonuri care umplu nopţile elevilor cu poveşti înfricoşătoare şi care par cu atât mai reale, cu cât sunt întărite de unii profesori. Decesele unor elevi ai GŞ “Traian Vuia” care s-au sinucis sau au fost implicaţi în accidente rutiere au fost puse pe seama unui blestem. “Un profesor de matematică, Marian Drulă, ne-a spus că ar plana un blestem asupra liceului din cauză că acesta a fost construit pe locul unui cimitir şi că în fiecare an moare câte un elev de la noi. Şi au cam murit, ce-i drept. Doi s-au sinucis acum doi ani, altul a murit înecat anul trecut. Nu ştiu ce să cred”, mai spune Mădălina Muscu. Legat de ceea ce se vorbeşte în incinta unităţii, directorul liceului, Gheorghe Popa, susţine că sunt doar superstiţii, iar decesele ar avea la bază destinul celor care au murit şi că nu ar fi vorba despre vreun blestem. Acesta pune pe seama destinului şi moartea unui angajat al Regiei de Apă, care a fost îngropat de viu sub un val de pământ în timp ce efectua o lucrare în curtea liceului. Rămăşiţe militareDespre cei care au fost înmormântaţi în cimitirul Bisericii “Maica Domnului” ? Oota, preotul Aurel Greere nu poate spune cu exactitate: “De regulă, în cimitirul bisericilor se permitea să fie înmormântaţi ctitorii lăcaşelor de cult şi eroii de război. Cred că aici au fost înhumaţi militari, după ce un muncitor care a lucrat la construirea liceului mi-a povestit că, în timp ce se făceau săpături, au ieşit la iveală oseminte umane şi o haină militară pe ai cărei nasturi era stema ţării”. Posibil mormântVeridicitatea poveştilor auzite de elevi este cu atât mai prezentă, cu cât trecutul zbuciumat al locului este confirmat şi de specialişti. Istoricul Toma Rădulescu spune că fiecare biserică din Craiova avea în jurul ei un cimitir în care erau înhumaţi cei ce locuiau în zona lăcaşului de cult. Acesta mai spune că pe strada pe care este situată unitatea de învăţământ îşi aveau locuinţele ofiţeri şi generali români şi funcţiona un spital militar: “Până în 1862, când s-a dat Legea Sanitară, fiecare mahala îşi îngropa morţii în cimitirul bisericii din zonă. Nu pot să spun cine a fost înmormântat pe locul pe care se află acum Liceul «Traian Vuia», însă e posibil ca unul dintre ofiţerii sau generalii care locuiau pe acea stradă să fie înmormântat acolo, sau pacienţii spitalului”. Liceul unde invat :) Am auzit povestea aceasta chiar de la profu de matematica. Am ramas de a dreptu uimit.
Stef Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 paranoia totala nu mai credeti povesti din astea poate ca a fost un cimitir acolo dar asta e viata nu mor oameni din cauza blestemelor ci din coincidenta sa luam totul la modul foarte serios credeti ca profesori ar mai lucra acolo daca ar crede in blestem
TyBy Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Aberatii totale.Invat acolo si nu cred ca le e frica la elevi sa vina la scoala ca se afla pe un fost cimitir.Si pentru un profesor de mate,care sta majoritatea timpului prin cabinetu lui, are o imaginatie foarte bogata.
Mayhem_ Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Am uitat sa mentionez sursa : www.gardianul.ro
DarkBringer Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Maine, poimanine o sa va duceti la scoala cu tarnacopul sa cautati skeleti )))
Diabolik_01 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Nu prea cred ca e bine sa se faca diferite insituti pe morminte. Dar in zilele de astazi , bani sunt cei mai importanti.
Fane Spoitoru Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 hahahahha trec in fiecare zi pe acolo cand ma duc la scoala si intradevar biserica aia e cam aproape de scoala da nu mi`a trecut niciodata prin cap k poate fi un cimitir acolo :D
spriTewus Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Maine, poimanine o sa va duceti la scoala cu tarnacopul sa cautati skeleti ))) :rofl1:... idem Diabolik