Jump to content
Lancelot

Disparitia cartilor

Recommended Posts

Posted

Pusa mai mult pe baza dezvoltarii tehnologiei si a raspandirii Interentului..Disparitia cartilor, mai ales in tarile mai dezvoltate nu face decat sa sublinieze cred eu gradul general de incultura. Majoritatea cartilor se lanseaza si on line acum sau pe dvd/cd...Rareori cred ca mai merge lumea in librarie sa-si cumpere ceva.

Ce credeti..in curand ne vom confrunta cu asa ceva? Absorbiti de monitor vom uita sa mai dam o pagina dintr-o carte veche si buna?:|

Posted

Ce credeti..in curand nu vom confrunta cu asa ceva? Absorbiti de monitor vom uita sa mai dam o pagina dintr-o carte veche si buna?:|

Nu cred, deoarece atata vreme cat vor mai exista oameni carora sa le placa sa citeasca o carte, acestea vor continua sa apara.Problema la noi is salariile destul de mici, motiv pentru care omul nu-si permite sa dea o parte din bani castigati pe carti.

ps. in ciuda conditiilor precare, romanul mai cumpara din cand in cand o carte.

Posted

din pacate nimeni nu mai citeste carti

am prieteni care nu au citit o carte in viata lor :| (iti dai seama si dupa vocabularu scurt si foarte repetat pe care il au)

Posted

eu unul prefer sa citesc pe internet sau sa vad documentare, decat sa lecturez carti si asta inca nu m-a defavorizat (poate la cateva ore de literatura :D). nu am citit in viata mea o carte serioasa (de fapt singurele care le-am citit pot fi numarate pe degete) si nici nu am de gand sa o fac. eu unul NU cred ca necititul da dovada de incultura, prostie, sau mai stiu eu ce. oricum, e doar parerea mea :)

Posted

zymer, lance nu se referea la romane doar, ci la carti in general; cand lumea are nevoie de o informatie .. nu merge nimeni la biblioteca sa caute cartea, dupa care sa o rasfoiasca cateva ore pana gaseste informatia dorita, majoritatea deschid un bwroser de net, www.google.com si gata :lol:; in cazul romanelor, lumea prefera filmul, si nu cred ca vom vedea pe nimeni din noile generatii sa zica, bah sambata seara am sa stau in casa ca am ceva de citit; gradul de incultura il facem singuri nu o fac cartile in format electronic, daca am face un sondaj despre cum s-a sarbatorit nasterea Domnului printre randurile tinerilor, vom avea 3 mari posibile raspunsuri: bautura, femei, ambele :] dar asta e deja alt subiect :D

Posted

Dupa ce generatia parintilor nostrii va disparea ma indoiesc sincer ca cineva va mai citii cartile asa cum le stim , probabil ca hartia va fi inlocuita complet de formatul electronic.Personal ma uit ft mult la documentare si prefer sa ma informez direct de pe internet ( chiar si cursurile pt facultate le citesc pe internet , la fel si cartile ce tin de drept ) , nu mai zic de faptul ca presa o lecturez la o cafea in fata monitorului.Asta e , timpurile se schimba , generatia noua se adapteaza.

p.s Daca nu ma insel , pe plan European se pun bazele unei biblioteci virtuale care sa contina toate cartile reprezentative ale statelor din Uniune , deci asta e viitorul.

Posted

Putini sunt cei care citesc carti, cel putin din generatia mea ... se pune accent prea mult pe internet ... cand am nevoie de o informatie, binenteles ca folosesc internetul caci e mai rapid, dar in cazul in care vreau sa citesc un roman, o poveste, un documentar, prefer cartea ... e mai relaxant si mai putin daunator la ochi.

Cat despre disparitia lor, nu cred ca vor disparea atata timp cat exista cititori inraiti ... parerea mea.

Posted

Sa nu ne miram ca o sa mergem la chiosc sa ne luam un ziar si o sa primim un plic cu CD :rofl1:

E o prostie sa cedezi o carte pe o partida de mess/CS alea alea ... eu iubesc cititul ... e :cool2: [si umpic de cultura nu dauneaza]

Guest Blaidy
Posted

Neah.. nus tocilar sa citesc carti , da nici robot sa stau prea mult la pc

Nu sunt nici pro nici contra

"gawd"

On-T :

Oricat de mult as vrea sa citesc o carte, poate sunt prea obosit, poate n-am chef, poate am altceva mai important de facut. Sunt total impotriva inculturii, dar nu pot sa promovez nici cartile.

In legatura cu google ... este si normal ca un om sa acceseze un motor de cautare decat sa se duca la biblioteca. Viata trebuie sa fie din ce in ce mai usoara, nu mai grea.

Posted

ultimul si singurul roman citit de bunavoie si nesilit de nimeni a fost -"invitatie la vals"- citit de dragul unei fete ...

in rest ... daca doresc sa aflu ceva rapid , netul e solutia + sunt multe posturi de televiziune : discovery s.a.

de unde mai poti prinde ceva :D

in timpul scolii nu cred ca pot gasi timp sa citesc ... dar in vacante mai rasfoiesc cate o carte

cred ca ar trebui deschisa o rubrica pe tema asta unde sa postam carti care merita citite (sau ceva de genu ...) ...

ps: gambit ai 12 ani ? ...

Posted

Neah.. nus tocilar sa citesc carti :|, da nici robot sa stau prea mult la pc

Nu sunt nici pro nici contra :)

Deci pt tine un om care citeste o carte e tocilar ... omg ce mentalitate :clap: ( o sa ajungi departe cu ea )

Posted

nu am citit in viata mea o carte serioasa (de fapt singurele care le-am citit pot fi numarate pe degete) si nici nu am de gand sa o fac.

Neah.. nus tocilar sa citesc carti

Viitorul e sumbru.

OT: cred ca mi s-au deschis ochii in privinta cartilor acum vreo 2 ani, cand s-a intamplat sa spun ca-mi petrecusem ziua citind si lumea a inceput sa rada.

E mult spus "dureros", dar e bine spus "trist" ( :beer: uLs). Faptul ca multi n-au mai deschis o carte de ani buni, faptul ca exista destui care fac misto de tine daca-ti place sa citesti (fireste, daca-i lasi), faptul ca exista destui care pretind ca nu-i afecteaza faptul ca nu citesc, iar frazele lor respecta structura "aaa, am fost aseara in club si... aaa... am vazut-o pe aia care ti-am zis de ea si... aaa... asta... m-am dus la ea si i-am zis ca daca vrea sa vorbim si ea a zis ca <<te-am mai vazut aici>> si...".

A nu se intelege ca am ceva impotriva celor care merg in cluburi. Nu spune nimeni ca e necesar sa citesti toata ziua sau sa transformi placerea de a citi in titlu de glorie. Dar, in momentul in care te uiti la o carte si strambi din nas sau te lauzi cu faptul ca ai citit toate cartile cu Harry Potter si "Codul lui Davinci" (si atat), devii penibil. Si, da, reclama aceea la Zaraza nu exagera cu nimic: sunt destui care habar n-au cine a fost Kafka sau cine este autorul "Iliadei"... si exemplele pot continua.

Posted

in ro sunt din ce in ce mai putine biblioteci,ma uit in orasul meu la biblioteca judeteana ca au inceput sa dea cd-uri si dvd-uri in loc de carti si prezentarile de carte de fac in mod electronic.Nu cred ca numai in romania este aceasta problema.

Posted

da sigur.. de asta s-a vandut harry potter in milioane de exempare , ma refer la carte.

este una din putinele best-seller-uri care au aparut in ultimii ani

eeeh ... daca citesti ai impresia ca esti tocilar? nu trebuie sa va fie frica sa cititi, cultura nu poate aduce nimic rau

OT: cartile nu vor disparea

cel putin nu in viitorul apropiat.... generatia copiilor mei inca va citi .... nu la fel cum citeau parintii nostri .... nici macar cum citim noi, dar cel putin cred ca vor mai citi

Posted

Ele nu dispar, dispare puterea de cumparare a romanilor. Atunci cand ai un salariu romanesc si un pret occidental la carti ... fugi repede si dai bani pe o bere si pe abonamentu la net de unde ti-o procuri.

Unii, au tendinta sa generalizeze, daca la noi nu prea se cupara datorita preturilor ridicate si a culturi gutziene care tinde sa capteze toata Romania, nu inseamna ca nu mai apar carti, sau ca nu se cumpara. Daca ar fi asa peste tot mamicutza lu Heri Poster nu a jungea a mai bogata mamicutza din Anglia si asta e doar un exemplu, taticutzu lu Undying e alt exemplu la fel ca si cel al seriei Rainbox 6, cu ale caror joace probabil va indeletniciti .

Ar mai fi si o notabila sustinere din partea foramtiei Parazitii.(in bine)

Si un ziar, nu dau nume, ca probabil nu e frumos, dar care ofera cartii destul de bune si variate, miercurea la un pret deloc ridicat.

Deci ele nu dispar ... dispare poate pofta romanului de a le citi.

P.S. Daca atunci cand ar cadea netu te-ai uita in blblioteca (daca ai asa ceva) ai alege o carte si ai citio poate ca ai prefera sa o citesti si dupa ce ar veni netu.

P.S. 2 Daca pretu e problema dute la biblioteca ;) se gasec carti si acolo.

P.S. 3 Unele din ele sunt foarte proaste, ar trebui sa scoate pe net versiuni demo ca la jocuri, sa stie omu cu ce o sa isi bata capu.

Posted

este una din putinele best-seller-uri care au aparut in ultimii ani

Si nu este ultimul... viitorul este nemarginit.

Eu cred ca in prezent cel putin 60% din populatie au ca sursa de informatii internetul si nu cartile, sau cel putin tot tineretul cu varsta maxima de 30-35 de ani. In viitor, informatica si tot ce apartine domeniul robotilor, a msinariilor va rezolva intr-un fel sau altul problema dezvoltarii umanitatii. Asta, peste 300 - 500 de ani ( 4-6 generatii ). Pana atunci se vor mai citi carti.

parerea mea.. :dontknow:

Posted

Ar fi o idee minunata sa se inlocuiasca , sincer nu gasesc rolul cartilor, parerea mea ca e ca nare rost sa citesti carti de povesti si deastea, daca ar fi ceva interesant ... cum a fost Codul lui Da Vinvi, The Secret ... numa si la alea a aparut film , si normal decat sa citesc atata mai bine vizionez film nu?..

Posted

sincer eu nu am mai citit o carte de 3-4 ani ( cam din a 5 :P ) si nici nu am de gand , orice informatie doresc o gasesc pe internet , dar asta nu inseamna ca sunt o persoana inculta , o informatie o poti gasi intr-o carte , internet etc. normal ca lumea alege internetul deoarece este mult mai rapid si mult mai ieftin decat sa cumperi o carte in maxim 10 ani garantez ca la noi ziarele , cartile for fi toate stocate pe cd/dvd si vor fi vandute aja la chiosc/biblioteca in unele locuri in america deja asta sa intamplat, lumea va deveni dependenta de internet .

Posted

eu unul prefer sa citesc pe internet sau sa vad documentare, decat sa lecturez carti si asta inca nu m-a defavorizat (poate la cateva ore de literatura :D). nu am citit in viata mea o carte serioasa (de fapt singurele care le-am citit pot fi numarate pe degete) si nici nu am de gand sa o fac. eu unul NU cred ca necititul da dovada de incultura, prostie, sau mai stiu eu ce. oricum, e doar parerea mea :)

+1

Nu sunt nici pro nici contra :)

#-o , pfoa, chiar asa mentalitate nu am ! :D

Ce sa zic, cand gasesc tot ce doresc pe net, pt. ce ? :) Decat sa iau o carte de 1000 de pagini sa`mi mananc cateva saptamani, poate chiar luni bune (de aici va puteti da seama cat de mult imi place sa citesc), mai bine caut un rezumat pe internet si am aflat ceea ce ma interesa.

In Romania, pana si sistemul de invatamant e praf. Ma uitam zilele trecute la stiri, arata o scoala din Finlanda parca, unde e libertate totala. Elevii, indiferent de varsta se tutuiesc cu profesorii. Acolo nu exista domnule profesor sau bai tampitule (limbaj folosit de profesori tot mai des). Ceea ce mi`a placut cel mai mult la ei, a fost faptul ca intr`un interviu luat unui profesor, acesta a fost intrebat : cam cat timp ii ia unui elev sa isi faca temele ? Raspunsul oferit : cam 10-15 minute. La noi, saracii elevi, care chiar isi fac temele, isi "irosesc" cel putin 2-3 ore zilnic pe teme. Si nu putem zice ca Finlanda sta mai bine ca noi. Pe langa ei, Romania e PRAF !

Ei fac aprox 25 de ore/saptamana la scoala, cand noi avem minim 30 si 345436543 de materii.

Faptul ca n`am citit prea multe carti la viata mea (de fapt foarte putine), nu inseamna ca nu am un vocabular cu care sa ma descurc in societate sau ca n`am cultura generala. Cei care ma cunosc, stiu ce imi poate capu, desi daca m`ash pune "cu burta pe carte" vorba aia, is sigur ca ash avea rezultate mult mai bune (la invatatura ma refer).

Pana una alta, sunt impotriva cartilor, pro pt. documentare & internet.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...