Jump to content
cyborg

Situri cu continut ilegal

Recommended Posts

Posted

Buna ziua !

Am si eu o intrbare, daca gasesti (cum a fost in cazul meu) un site cu un continut ilegal in Romania si in alte state, la cine trebuie apelat pt ca sa fie inchis .

Nu va ganditi la mine ca sunt un puritan sau mai stiu eu ce, dar sincer cand vezi atat prostie pe net, iti mai bine sa le dai cate una peste ceafa.

Nu ma intrebati adresa sitului si ce subiect trata ca nu am sa dezvolt asta aici.

PS dorec sa stiu la ce autoritate pot apela in cazul in care nu ma insel eu si continutul este ilegal/

Va doresc o zi/noapte buna in continuare .

Multumesc anticipat.

Dan

Posted

Unul din incoveniente este faptul ca nu vei putea actiona sub imperiul anonimatului.

Exista trei variante, doua simple, una foarte complicata.

Prima ar fi o sesizare la E-frauda

A doua ar fi de asemenea o sesizare scrisa (mail, fax, scrisoare recomandata) catre firma care asigura hostingul site-ului respectiv, prin care atentionezi asupra continutului ilegal si ceri inchiderea activitatilor site-ului.

Daca primele doua variante nu duc la rezultatul pe care il astepti, mai exista o a treia cale, actionarea in judecata sub forma actiunii in constatare, prin care instanta competenta sa constate continutul ilegal si sa pronunte o hotarare de incetare a activitatilor site-ului.

Exista urmatoarele aspecte in ceea ce priveste actiunea judecatoreasca:

- tu va trebui sa dovedesti cu probe cele sustinute de tine

- actiunea este pe banii si timpul tau, cu slabe posibilitati de recuperare

- posibilitatea de a fi nevoit sa recurgi la un executor judecatoresc pentru punerea in aplicare, alti bani, alt timp, etc.

Posted

exista o vorba: cine are putere poate muta si muntii din loc. cine are minte ii lasa acolo ca nu-l deranjeaza.

intrebarea mea acum e: de ce sa sesizezi un asemenea lucru? nu cred ca s-ar intampla nimic rau daca ai lasa lucrurile sa decurga normal.

dar daca vrei sa faci asta cu gand razbunator, poti incerca dupa cum te-a sfatuit Thora. si daca tot e sa faci asta, eu te intreb, ce continut ilegal are site-ul? vezi sa nu fie plin de link-uri catre diferite site-uri de hosting, caz in care site-ul cu pricina nu are nicio vina.

Posted

Aide ma ce te deranjeaza pe tine ca au continut ilegal,nu intra pe ele si gata. . .,stiu ca plictiseala ii mare si ai face orice sa mai scapi de ea,dar asta nu e o solutie ;)

Guest Xanthis
Posted

Pff ce treaba ai tu cu siteurile ilegale ... Daca toata informatia pe net ar fi pe bani ce drq am face.

Posted

Buna ziua !

Am si eu o intrbare, daca gasesti (cum a fost in cazul meu) un site cu un continut ilegal in Romania si in alte state, la cine trebuie apelat pt ca sa fie inchis .

Nu va ganditi la mine ca sunt un puritan sau mai stiu eu ce, dar sincer cand vezi atat prostie pe net, iti mai bine sa le dai cate una peste ceafa.

Nu ma intrebati adresa sitului si ce subiect trata ca nu am sa dezvolt asta aici.

PS dorec sa stiu la ce autoritate pot apela in cazul in care nu ma insel eu si continutul este ilegal/

Multumesc anticipat.

Dan

In Romania nu ai la cine :comp2: :comp1:

Guest Invisible
Posted

Pentru domeniile .ro e, puteti face o sesizare catre registrului de domenii .RO.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE IN INFORMATICA

Adresa:

Bd. Maresal Al. Averescu nr. 8-10, sector 1, Cod 011455, Bucuresti, Romania

Telefon: +40-21-316.07.62

http://www.rotld.ro/

Guest StarGoose
Posted

Buna ziua !

Multumesc anticipat.

Dan

Ca sa te lamuresc eu cum sta treaba ... ceea ce vrei tu sa faci e bataie cu morile de vant ... care nu exista

Adica ... in momentul cand se inchide siteul ala ... apar alte 100201210 cu alt hosting.. alt ip alt nume ...

teoretic vrei sa inchizi unul practic deschizi altele ... cine stie cate la nr.

Sfatul meu ,,, ignorale ... daca nu iti plac... singura solutie viabila si cu folos

Posted

Nu stiu cum ai dezgropat tu topicul asta din ianuarie dar ... bravo!

OT: Nu mai e de zis nimic, Invisible a spus ce era de spus, dar merita felicitat StarGoose. :D

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...