Jump to content
laura

Scumpiri la început de an

Recommended Posts

Posted

Scumpiri la început de an

De la anul, vom plăti mai mult pentru electricitate şi gaze naturale. Şi viciile se scumpesc - fumătorii vor da mai mulţi bani pe ţigări. Tranzacţiile cu terenuri şi clădiri ne vor arde la buzunar, ca urmare a includerii taxei pe valoare adăugată. Iar Romsilva anunţă că lemnul se va scumpi şi el, cu până la 20 %.

Noile modificări aduse Codului Fiscal prevăd ca taxele pentru electricitate şi gaze naturale, folosite drept combustibil pentru încălzire, să crească cu aproximativ 30 de procente. Preţurile vor creşte ca urmare a aplicării noului nivel al accizelor. Şi asta pentru că, în următorii ani, România trebuie să se alinieze valorii accizelor practicate în celelalte state ale Uniunii Europene. Taxa pentru motorină va fi majorată cu peste 5 procente, până la 325 de euro pe tonă. Ţigările vor fi şi ele mai scumpe, însă de la mijlocul anului viitor.

Tranzacţiile cu terenuri şi clădiri vor cuprinde şi taxa pe valoare adăugată.

Estimările arată că noile prevederi vor aduce la veniturile bugetare un plus de 2,49 miliarde de lei, în 2008. Modificările aprobate de Guvern în luna octombrie se aplică atât la tranzacţiile cu terenuri şi clădiri, cât şi la lucrările de construcţii-montaj.

Se scumpeşte şi lemnul, anunţă Romsilva, cu până la 20%. Cele mai mari creşteri se vor înregistra la speciile valoroase, cum ar fi cireşul sau paltinul. Vestea bună este că lemnul pentru foc nu se va scumpi, deocamdată. Potrivit Ministerului Agriculturii, preţurile de referinţă pentru comercializarea lemnului în 2008 variază de la 62 de lei pentru un metru cub, în cazul răşinoaselor, la aproape 7.500 lei pentru un metru cub de nuc negru.

Sursa: Realitatea.net

Posted

si cu salariile ce se intampla? :)) scad =))

oricum laura se contrazice cu fiecare stire :)) lookie here

hehe, are timp pana diseara la 12 sa decida cum va fi pana la urma :D

Posted

si cu salariile ce se intampla? :)) scad =))

oricum laura se contrazice cu fiecare stire :)) lookie here

copilu, nu eu ma contrazic! nu inventez eu stirile astea! dar dc ma obosesc sa explic? ...

ps: la multi ani! si in 2008 poate mai treci si pe la scoala!

Posted

Scumpiri ... oare ne mai mira ceva in tara asta ? din ianuarie o sa se scumpeasca multe ... si vezi doamne au ajuns salariile la 500 RON ... oricum incet incet poate ajungem si noi la structura economica europeana.

Posted

Scumpiri ... oare ne mai mira ceva in tara asta ? din ianuarie o sa se scumpeasca multe ... si vezi doamne au ajuns salariile la 500 RON ... oricum incet incet poate ajungem si noi la structura economica europeana.

Foarte,foarte incet :(

Posted

copilu, nu eu ma contrazic! nu inventez eu stirile astea! dar dc ma obosesc sa explic? ...

ps: la multi ani! si in 2008 poate mai treci si pe la scoala!

0 absente! e de ajuns?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...