Jump to content
laura

Un avion a ratat decolarea pentru că a lovit o maşină pe pista aeroportului "Henri Coandă"

Recommended Posts

Posted

BREAKING NEWS: Un avion a ratat decolarea pentru că a lovit o maşină pe pista aeroportului "Henri Coandă"

O aeronava charter, aparţinând companiei TAROM, la bordul căreia se aflau 120 de persoane, a lovit o maşină utilitară aflată pe pistă. Avionul se pregătea să decoleze cu destinaţia Sharm-el-Sheik. Pasagerii au părăsit aeronava prin uşile de evacuare. Nimeni nu a fost rănit.

"Avionul a primit aprobarea de decolare, dar a lovit o maşină uitată pe pistă", a declarat Gheorghe Bârlă, director general TAROM. "Avionul este avariat, iar pasagerii au fost evacuaţi în mod profesionist...Pentru cei care vor să-şi continue călătoria, avem pregătită o aeronavă şi un echipaj disponibil", a mai spus Bârlă.

Incidentul a avut loc la ora 11:34, în momentul decolării avionului cu cei 120 de pasageri spre Sharm-el-Sheikh. Nimeni nu a fost rănit. Mai multe maşini de la Pompieri şi Ambulanţă s-au deplasat la locul incidentului.

Pasagerii îşi vor continua astăzi călătoria, cu un alt avion charter.

Sursa: Realitatea.net

Posted

O gramada de bullshit in comentariile reporterilor, mai ales pe Realitatea unde am urmarit subiectul.Habar nu au pe ce lume traiesc si nu au nici o treaba cu aviatia. Nu cunosc proceduri de securitate, proceduri in caz de evacuare, da ei comenteaza cu foc, debitand niste enormitati.

Masina de care se presupune ca s-a lovit aeronava, pt ca nu avem o confirmare clara nu avea cum sa fie "uitata" pe pista de dec/at, EXCLUS, masina care apartinea departamentului de intretinere al aeroportului, eu suspectez ca era de la balizaj, se afla acolo cu treaba. Problema e clar o deficienta de comunicare intre turn, dispecerat sol si masina de interventie, si pt cine a lucrat pe un aeroport, la ce chatter e pe frecventele de uz general asa ceva nu e chiar iesit din comun.

Cea mai tare faza a fost cand o reporterita era foarte nedumerita ca Taromu nu are o aeronava de rezerva care sa stea permanent in standby pt a prelua pasagerii unor eventuale incidente. Alta enormitate, o aeronava care nu zboara si sta la sol e o gaura grava in bugetul oricarei companii. O aeronava e profitabila cu cat sta mai mult in aer. Sa tii o aeronava la sol permanent ar insemna undeva intre 3 si 4 milioane de euro pe an costuri (intretinere, taxe de aeroport etc, ca sa va faceti o idee acum un an pe BAneasa costul de statinare a unei aeronave pe aeroportul Baneasa, era de 8.20 USD/tona MTOW/ora, e faceti socoteala la o aeronava Boeing 737 cu MTOW intre 50 si 70 tone cam cat costa pt 365 zile, mai exact 3.591.600 USD) Ca greu pt Tarom o companie cu oarece probleme sa piarda 3-4 mil dolari pe an tinand o aeronava la sol.

Posted

"Avionul a primit aprobarea de decolare, dar a lovit o maşină uitată pe pistă", a declarat Gheorghe Bârlă,

hai ca asta e prea de tot ... o masina nu se uita pe pista unui aeroport deci cine a facut articolul asta nu are nici o treaba :|

p.s multumesc lui vdb de mai sus pt informatiile detaliate :D

Posted

Am trait si eu un eveniment de genu asta pe Baneasa unde am lucrat.

Un avion mic VIP, de max 12 locuri, am uitat ce era, un Learjet cred, a iesit de pe pista la aterizare si s-a oprit intr-un copac, dupa ce a arat vreo 300 metrii in camp si a trecut si printr-un gard.

Accidentul s-a petrecut din vina comuna a pilotului si a aeroportului/turn de control.

Pe baneasa datorita unor lucrari de reparatie ale pistei de dec/at, incepute demult si conservate destul de dubios in opinia mea, la unul din capetele pistei existau 3 santuri paralele perpendicular pe pista, late cam de 1m si adanci de vreo 30cm, betonul excavat din santuri, faramitat a fost lasat morman de-a lungul santurilor si era inalt de vreo 50cm. in mod normal un asemena obstacol pe pista e mentionat printr-un fel de "add-onuri" in aviatie se numesc notam, iar daca pilotutl are documentatia updatat la zi cunoaste situatia. E in cazul despre care vorbesc, pilot la prima aterizare pe BAneasa, nu cunostea notamul legat de conditia pistei, turnul a presupus ca pilotul cunoaste, in concluzie avionul a venit la aterizare normal, a pus rotile prea in scurt pt conditia existenta a pistei, a lovit cu jamba dreapta coama unui sant care i-a smuls pur si simplu roata cu tot cu jamba din fuselaj, in momentul in care a pierdut din viteza si din portanta, s-a inclinat pe aripa dreapta, a pus-o in pamant, s-a rasucit si s-a dus in camp 300 de metri, a trecut printr-un gard si s-a proptit cu botu intr-un copac din spatele gardului.

Ceva raniti usor la bord, echimoze escoriatii, in rest aeronava avariata etc.

Posted

Revin, nu e vb de o masina uitata pe pista, astea sunt vrajeli, e vb de o problema de comunicare intre departamentul de intretinere/firma privata de intretinere si ground/dispecerat sol + turn. Dupa terminarea oricarei interventii pe pista de aterizare/decolare, echipa care a facut acest lucru anunta eliberarea zonei, eventual groundul verifica pista si comunica turnului ca pista e libera/curata/uscata iar turnul confirma comunicarea groundului. E aici in triunghiul asta de comunicare a intervenit o problema, pt ca NICIODATA turnul nu v-a da liber la decolare unei aeronave pe o pista care nu e libera/curata/apta de zbor

Posted

Astia sunt cretini, si ce este mai grav ca cei care nu stiu cum sta treaba chiar cred ca din cauza masinii uitate s-a intamplat lol. Ala este aeroportul nu mall sau real :doh: .... daca ziceau ca a lovit o dacie atunci era tacamul complet =)))))

Posted

Pasagerii din avionul avariat au ajuns la Sharm el-Sheikh

Nouă dintre cei 117 pasageri ai Boeingului implicat în incidentul de astăzi au renunţat la reluarea călătoriei. Ei au refuzat să se mai îmbarce în aeronava care a plecat după-amiază către Sharm el Sheik.

Chiar la decolare, s-a produs un nou incident. În momentul când noul avion în care au fost îmbarcaţi decola de pe pistă, o femeie a făcut un atac de panică. În cele din urmă, la ora 16:01, aeronava a decolat spre Sharm el-Sheikh, cu 108 pasageri şi a aterizat cu bine la ora 20.00, ora României.

O aeronavă charter aparţinând companiei TAROM a lovit, la ora 11:47, o maşină utilitară aflată pe pista Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" din Bucureşti. Avionul Boeing 737 se pregătea să decoleze cu destinaţia Sharm el-Sheikh.

Posted
:)) LoL,asa ceva nu am mai vazut pana acuma,o masina :)),am mai vazut zboruri anulate din cauza stolurilor de pasari dar...masina :blink: prea de tot :))
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...