Jump to content
Diabolik_01

Un mouse revolutionar, controlat cu..capul!

Recommended Posts

Posted

Cu bila, cu infrarosu, cu laser, cu mecanism giroscopic..Mouse-ul a cunoscut de-a lungul timpului tot felul de transformari, unele dintre ele de-a dreptul spectaculoase.

Periferic deosebit de folositor la casa omului, mouse-ul s-a indepartat in nu putine cazuri de design-ul traditional. Smartnav a construit un mouse handsfree, asemanator unui robotel care sta cuminte pe monitor si asteapta comenzi de la utilizator.

Smartnav nu foloseste mana pentru miscarea cursorului, ci atentie, capul utilizatorului, prin asa-numitul proces “head-tracking”. Pe frunte se aseaza o piesa metalica de mici dimensiuni care serveste drept reper pentru dispozitiv, iar simpla miscare a capului va misca implicit cursorul!

Daca va intrebati cum este actionat click-ul, ei bine, Smartnav doar misca pe ecran cursorul, iar click-ul ramane in sarcina unei pedale speciale. Parere personala: de ce nu s-au gandit producatorii sa foloseasca ochii utilizatorului drept reper, iar click-ul sa coincida cu un clipit? Ar fi fost mult mai interesant..

Aplicatiile noului dispozitiv Smartnav pot fi numeroase. Putem sa ne gandim doar la persoane cu un anumit handicap, care nu au sau nu isi pot folosi mainile, dar doresc sa utilizeze un calculator personal. Smartnav ar rezolva foarte usor aceste probleme. Pretul este insa destul de piperat, de 299$. Il puteti cumpara de aici.

9am

Posted

numai headuri dau cu el :)

interesant si bun pt cei care nu au maini. mie cu mana pe mouse imi place.

Cred ca mai degraba o sa ai dureri de head daca joci cs cu ala,ametesti ;))

Si tot despre cs..imagine aia care sparg maousuri de nervi..cucuie la greu :))

Posted

mi se pare a fi o inventie inutila!

Agree si unde mai pui ca mana are rapiditate si mai mare + reflexe.

Posted

Si cum dai click si dublu Click? :)))))..... Dai din pleope :))

Posted

Si cum dai click si dublu Click? :)))))..... Dai din pleope :))

:rofl1:

nu-mi place, trebuie sa misti din cap mereu....si daca te mai vede si unu zice ca esti nebun si dai din cap ....

Guest <Raziel>
Posted

eu l-as incerca,cine stie :D

Posted

dupa 6-7 ore de gamming in fiecare zi, sigur dupa 1 sapt minim esti mort,la propriu... la cimitir cu tine. iti distruge neuronii

ieri mingea mecanizata, azi mouse asta,maine asta

Posted

mi se pare a fi o inventie inutila!

Eu sunt de parere ca e foarte utila ... cum a spus si Wizard, e buna pt. cei fara maini.

Cat sa copiezi cateva poze, sa pui muzica in Winamp, sau sa te uiti la un film nu o sa ai ameteli.

Posted

e naspa. chiar ca ametesti dupa o ora de stat la calculator.

=))

As lua ban pe toate serverele ca mas uita direct la teasta lor Head shotttt multi killl godlike :))))))))

Posted

e praf da .. pt ce`i care suntem normali , dar pt ce`i cu handicap .. e foarte folositor .. ,desii le da o impresie celorlaltzi ca mai au un handicap .. de a da din cap in continuu :))

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...