Thora! Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 2007 a fost un an sarac in evenimente... SUA nu a atacat Iranul, Milan a castigat CL asa cum era de asteptat intr-un meci plictisitor, Olimpiade nu au fost... nici macar campionat European sau Mondial de fotbal, Tupac nu a inviat inca. In aceste conditii care credeti ca a fost evenimentul mondial major al anului 2007?Cele 8 variante propuse sunt in ordine cronologica si evident subiective.Dat fiind ca este vorba despre un topic de "Discutii", un comment aferent alegerii este binevenit.Ideea era a unui poll, dar nu mai merge...Optiunile ar fi:1. Aderarea Romaniei & Bulgariei la U.E.2. Criza britanicilor luati prizonieri in Iran3. Denuntarea de catre Rusia a Tratatului Privind Armele Conventionale4. Lansarea ultimului volum din seria "Harry Potter"5. Prabusirea pietei imobiliare din SUA6. Alegerea primei femei-presedinte in Argentina7. Castigarea Premiului Nobel de catre Al Gore8. Castigarea alegerilor Parlamentare din Rusia de catre Partidul "Rusia Unita"Din punctul meu de vedere, castigarea alegerilor din Rusia de catre partidul lui Putin este evenimentul major al anului, insemnand continuarea politicii rusesti de a reveni in polul de putere la nivel mondial, cu sanse mari de reusita.Detalierea optiunilor:1. 1 Ianuarie 2007 : Romania si Bulgaria semneaza tratatele de aderare la UE, marind numarul statelor componente la 27 si populatia UE la aproape 500 de milioane de locuitori.2. Martie-aprilie 2007 : Iranul anunta ca a capturat o nava, 7 soldati si 8 marinari britanici care au patruns neautorizat in apele sale teritoriale. Marea Britanie isi suspenda relatiile bilaterale la nivel de ambasada cu Iranul. Criza se incheie o luna mai tarziu.3. 26 Aprilie 2007 : Vladimir Putin anunta ca Rusia suspenda unilateral alicarea Tratatului Privind Armele Conventionale in Europa, ca urmarea a planului SUA de amplasare a scutrilor anti-racheta in Europa de Est, considerandu-le mult prea aproape de Rusia. Decizia ar putea fi un prembul la reluarea rzboiului rece.4. 21 Iulie 2007 : J.K. Rolling lanseaza al saptelea si ultimul volum din seria "Harry Potter" care vinde numai in prima zi a lansarii peste 8 milioane de exemplare.5. Augut 2007 : Piata imobiliara din SUA se prabuseste. Rezerva Federala pompeaza peste 70 de miliarde USD pentru stabilizarea pietei monetare. Dolarul se depreciaza pe toate pietele.6. 28 Octombrie 2007 : Cu 45% din voturi, Cristina Fernandez Kirchner devine prima femeie aleasa presedinte in Argentina. Principalul contracandidat a fost tot o femeie, Elissa Carrio, care a adunat 23% din voturi.7. Octombrie 2007 : Fostul vice-presedinte american Al Gore primeste premiul Nobel pentru pace, avand in vedere muca depusa pentru reducerea incalzirii globale si a efectelor sale.8. 2 Decembrie 2007 : Partidul prezidential al lui Vladimir Putin, Rusia Unita castiga detasat alegerile parlamentare din Rusia, ceea ce ii asigura lui Putin postul de prim-ministru al Rusiei, dupa ce isi va termina cel de al doilea mandat (si ultimul) de presedinte. La cateva zile, Putin il nominalizeaza pe Medvedev ca fiind preferatul sau viitoarele alegeri prezidentiale.
lexboy Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Eu cred ca disparitia Elodiei a fost evenimentul nr. 1 .
[k1ll] Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Eu cred ca disparitia Elodiei a fost evenimentul nr. 1 . Eu as merge pe optiunea nr.1 ^_^
KBK Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 As pune pe acelasi loc (aproape) atat castigarea alegerilor de catre partidul lui Putin cat si denuntarea unilaterala a Rusiei a tratatului privind armele conventionale. Mi se par a avea cele mai importante consecinte dintre evenimentele propuse.Nu stiu daca totusi sunt evenimentele cu cea mai mare importanta din 2007.Daca imi vine alta idee, o sa revin.In rest...Harry Potter ma lasa rece, piata imobiliara din SUA fluctueaza.. o sa isi revina, o sa mai pice..femei in politica am mai vazut, :-? ce altceva? Pentru anul care vine... mai multa minte pentru Putin.. sa nu i se puna intr-o buna zi pata.
Zym3r Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 pt noi cel mai important eveniment a fost cu siguranta Aderarea Romaniei la U.E. de ce? din motive economice in primul rand.
FujiPa Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Augut 2007 : Piata imobiliara din SUA se prabuseste. Rezerva Federala pompeaza peste 70 de miliarde USD pentru stabilizarea pietei monetare. Dolarul se depreciaza pe toate pietele.de asta nu stiam :)mie mi se par ambele evenimente din Rusia ca fiind importante, caci in jurul ei si a Statelor se invart lucrurile in acest moment :). Ce face una provoaca o reactie din partea celeilalte :D si noi suferim mai mult sau mai putin :)
iNm Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 3. 26 Aprilie 2007 : Vladimir Putin anunta ca Rusia suspenda unilateral alicarea Tratatului Privind Armele Conventionale in Europa, ca urmarea a planului SUA de amplasare a scutrilor anti-racheta in Europa de Est, considerandu-le mult prea aproape de Rusia. Decizia ar putea fi un prembul la reluarea rzboiului rece.Asta e indubitabil cel mai important dar pe aproape pt noi e si aderarea la UE.
never Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Cel mai important eveniment e scumpirea petrolului... (eventual asta -> http://edition.cnn.com/2007/WORLD/europe/1...r.ap/index.html sau disparitia elodiei)
spriTewus Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 nr.1 Aderarea Romaniei si a Bulgariei in UE.
Lancelot Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Pentru noi normal prima optiune care imi vine in minte este 1. Pentru viitorul nostru optiunea cu alegerile din Rusia mi se pare cea mai concludenta. Oricum Putin va ramane la puteremulta vreme de acum inainte.Nu are nimeni curajul sa ii fie oponent pe fata..Iar cei care au sfaresc ca in flmele proaste cu spioni..executati precum ziarista aceea ( imi scapa numele acum)PS de acum in fiecare saptamana unul din topicurle voastre va fi pinned. Doar cel mai bine facut si argumentat va ajunge acolo sus. Deci primul castigator este Thora! :P cu topicul de fata.
laura Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 6. 28 Octombrie 2007 : Cu 45% din voturi, Cristina Fernandez Kirchner devine prima femeie aleasa presedinte in Argentina. Principalul contracandidat a fost tot o femeie, Elissa Carrio, care a adunat 23% din voturi.se vede ca Argentina produce oameni valorosi! (aviz Ernesto Guevara)
BlackDevil Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 aderarea romaniei si bulgarieisi un close second denuntarea de catre rusia a tratatului privind armele conventionaleprima in mod sigur ne afecteaza pe noi si a 2-a ne-ar putea afecta pe termen lung.
Wonderer Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 totuti ar fi atacarea iracului de catre turcia :)no.6
eleodor Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 11. 1 Ianuarie 2007 : Romania si Bulgaria semneaza tratatele de aderare la UE, marind numarul statelor componente la 27 si populatia UE la aproape 500 de milioane de locuitori.
iLoveCalifornia Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 1. 1 Ianuarie 2007 : Romania si Bulgaria semneaza tratatele de aderare la UE, marind numarul statelor componente la 27 si populatia UE la aproape 500 de milioane de locuitori.
Agr3siv Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Avand in vedere ca suntem romani, cel mai important eveniment in 2007 pentru noi este aderarea la UE. Pe plan international as vota nr. 3 . Poate incepe al 3-lea razboi mondial, ca nu ar fi exclus avand in vedere "starea de razboi" in care se afla intreaga planeta.
MiTzA- Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 7. Octombrie 2007 : Fostul vice-presedinte american Al Gore primeste premiul Nobel pentru pace, avand in vedere muca depusa pentru reducerea incalzirii globale si a efectelor sale. Eu cred ca asta :)