Jump to content
laura

A fost inventată mingea de fotbal inteligentă

Recommended Posts

Posted

A fost inventată mingea de fotbal inteligentă

http://imageshack.us

Adidas şi Cairos Technologies au prezentat în Japonia balonul de fotbal "inteligent" care va fi folosit la Campionatul Mondial al cluburilor, informează La Stampa.

În interiorul lui Teamgeist II, cum a fost denumit acest prototip, este introdus un microcip care comunica prin sensori wireless amplasaţi sub suprafaţa de joc care creează un câmp magnetic. Graţie conexiunii la un computer, acest lucru permite un feedback în timp real al poziţiei balonului atunci cand acesta este în apropierea liniei de poartă.

Folosind acest câmp magnetic şi materiale rezistente în interiorul sferei, noul sistem este mai precis şi mai rezistent în cazul intersectării cu alte sisteme tehnologice.

Din 2003, Adidas şi Cairos Technologies împreună cu Fifa au testat noua tehnologie. Ultima dată acest lucru s-a întâmplat în 2005, la Campionatul Mondial pentu sportivi sub 17 ani din Peru.

realitatea.net

Posted

Cred k nu ai inteles bine.Mingea aceasta a fost creata penrtu a nu mai fi atatea plangeri cum ca a fost gol sau nu,cand e o faza controversata.Fotbalu' se joaca normal.Numai ca o sa fie o eficientza mai mare si se vor lua decizii mai bune cu ajutorul acestei mingi.

Posted

Decizii in ce sens?...Daca a fost gol sau nu, sau daca mingea a depasit tusa terenului?...WAW...Thats an achievement!...Presupun ca la offsideuri sau la faulturi neregulamentare e un un butonel rosu care palpaie in minge nu? Comme on lets get real...Dupa cum zicea si Collina "Farmecul fotbalului sta si in deciziile arbitrilor, gresite sau nu."

Posted

Cred k nu ai inteles bine.Mingea aceasta a fost creata penrtu a nu mai fi atatea plangeri cum ca a fost gol sau nu,cand e o faza controversata.Fotbalu' se joaca normal.Numai ca o sa fie o eficientza mai mare si se vor lua decizii mai bune cu ajutorul acestei mingi.

si cum o sa fie?

o sa opreasca meciu ca sa se consulte pt nush ce decizii ...

PS: nu prea inteleg ce face mingea asta ... dar mai mult ca sigur nu este necesara !

Posted

PS: nu prea inteleg ce face mingea asta ... dar mai mult ca sigur nu este necesara !

Daca nu intelegi, TACI !

Posted

mai ramane sa inlocuiasca jucatorii cu roboti.

si poate peste ceva timp o sa se joace la pc meciurile de fotbal ca afara e frig, te accidentezi etc.

la cum evolueaza lucrurile, incet, incet nu o sa mai fie nevoie de arbitru...

nu inteleg de unde dorinta asta de a face din fotbal ceva "exact"

Posted

nu inteleg de unde dorinta asta de a face din fotbal ceva "exact"

nu stiu daca tu sau altii de pe aici, care sustineti ca nu e nevoie de asa ceva, ati jucat la viata voastra un meci arbitrat. iti vine sa`i rupi gatu arbitrului cand te nedreptateste la o faza. nu de multe ori am fost scos pt injuraturi si nervozitate ;)

nu cred ca ii place cuiva ca efortul sau depus pe teren sa fie in zadar (in cazul unei faze decise gresit)

p.s.: am impresia ca unii de aici cred ca mingea va arata ca in poza. aia e doar o sectiune in minge. cipul se amplaseaza intr`o minge normala, d`aia avem nanotehnologie

Posted

deci ... nici pe net nam gasit mai multe informatii despre mingea asta minune ...

totusi ... inteleg ca mingea asta e utila doar pt a vedea ca mingea intra sau nu in poarta ... pai cate faze intr-o suta de meciuri sunt controversate din cauza ca mingea nu depesaseste in totatlitate linia portii ?! - nu foarte multe. Nu-i vad rostu

PS: cum ar fi cand la o faza ^^ sa se opreasca meciu ... si albitru sa spuna ca tre sa se consulte cu mingea :))

Posted

wtf, nu-mi place mingea , mingea clasica e cea mai buna ! poti fi sigur ca atesta adevarata valoare a unui fotbalist

ma dc nu priecepetzi voi odata ca mingea nu influenteaza deloc jocul? are decat un cip si porcarie mica care o tine arbitrul si cipul ala transmite la porcaria aia dk mingea a trecut de linia portzii sau nu... pt ca s`au anulat goluri perfect valabile la campionate mondiale si alte chestii....si sa nu mai fie speculatzii de genu asta...v`am mai zis a fost testata cu succes...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...