Jump to content
Lancelot

La stat sau la privati?

Recommended Posts

Posted

So..care dintre oferte va atrage?>

La stat

Salariu relativ mediu ( uneori chair mic) , loc de munca sigur, beneficiezi de anumite avantaje ale sistemului de siguranta sociala..mediu de lucru invechit,mita e la putere, o crestere constanta a salariului -chiar daca nu spectaculoasa

Firme. Salariu atractiv de la inceput, posibilitati de avansare subiective :P , mediu de lucru civilizat, nesiguranta in ceea ce priveste viitorul datorita mediului economic viciat in care se desfasoara activitatea. participarea la unele cursuri de specilizare platite de firma,

@ mai adaugati voi avantaje /dezavantaje astea sunt primele care mi-au rasarit in munca

Posted

So..care dintre oferte va atrage?>

La stat

Salariu relativ mediu ( uneori chair mic) , loc de munca sigur, beneficiezi de anumite avantaje ale sistemului de siguranta sociala..mediu de lucru invechit,mita e la putere, o crestere constanta a salariului -chiar daca nu spectaculoasa

Firme. Salariu atractiv de la inceput, posibilitati de avansare subiective :P , mediu de lucru civilizat, nesiguranta in ceea ce priveste viitorul datorita mediului economic viciat in care se desfasoara activitatea. participarea la unele cursuri de specilizare platite de firma,

@ mai adaugati voi avantaje /dezavantaje astea sunt primele care mi-au rasarit in munca

hmmm..... nu pot sa spun ca am lucrat in ambele parti, dar parca iarba e mai verde pe partea statului, lucrez la o companie ( privata ) castig foarte bine, am masina de servici ( nu sunt agent de vanzari la suc , gume sau tzigari :)) ), merg destul de des la traininguri si team buildinguri platite de firma dar sincer ma gandesc cu groaza cateodata "daca nu mai merge, daca da faliment" ( ceea ce e foarte greu in domeniul asta, respectiv canalizare si tot ce tine de domeniul asta ) ma gandesc serios sa acumulez o oarecare experienta si sa ma tirez la stat. IMO cu munca la stat apuci pensie, ai o groooooooooooaaaaaza de avantaje si relatii peste tot + ca e 100 % sigur si peste 30 de ani ai un loc de munca, pe de alta parte cu experienta si cu profesionalism nu ramai niciodata fara munca te cauta patronii sa mergi la ei si daca esti cu adevarat bun castigi mai bine decat un ministru.

@ Lance te bate gandu sa te angajezi in politie sau armata ? intreb pt ca retin ca ai terminat dreptul

Posted

La stat e foarte avantajos in domenii ca politie , politie de frontiera , jandarmerie sau pompieri.Ai salar ft atractiv si munca ft putina.La patron e bine daca esti stapan pe o meserie sa lucrezi ca si calificat astfel atingi salarii mari.

Posted

la stat este mai avantajos pentru securitatea postului .... statul sigur nu da faliment si poti sa ramai acolo atat timp cat nu se desfiinteaza postul si nu vine altu mai bun

la privat mai avantajos din restu punctelor de vedere

Posted

sa zicem la o firm ade constructii bine cunoscuta in oras :) da deaia particulara nu de stat ;) unde ai program panal a 4 sambata si dum libera si salariu e destul de bunicel, ba chiar mai mult cand nu ai ce face poti sa te duci si acasa sau sa iti faci cumparaturile da cand vin licitatiile si devizele si mai stiu io ce poti sa stai si 22 de ore la lucru pe zi :D ca in restu zilelor ai facut ce am zis eu mai sus :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...