Jump to content
laura

Sorin Oprescu: "Nu suntem hoţi, şpăgari, corupţi"

Recommended Posts

Sorin Oprescu: "Nu suntem hoţi, şpăgari, corupţi"

Medicii bucureşteni se plâng că sunt puşi la zid şi că, în ultimele luni, plângerile venite din partea pacienţilor s-au înmulţit. Medicii susţin că nu ei sunt vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate, ci ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Nu putem să fim Dumnezei, aşa cum vrea ministrul Sănătăţii, să se ridice la cer să ne lase în pace. Habar nu are de management, nu cunoaşte decât creionul cu gumă, când nu ştie cifrele le şterge, cifrele înseamnă morţi", a spus Sorin Oprescu, preşedinte Colegiul Medicilor Bucureşti.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Bucureşti susţin că problema este a întregului sistem de sănătate şi este nedrept ca întreaga breaslă a medicilor să fie culpabilizată pentru unele greşeli individuale.

"Nu suntem hoţi, şpăgari, corupţi. E un fals fenomen, sunt oameni între noi care greşesc, care-şi condiţioneaza meseria de bani, tot atât de mulţi cât sunt şi între dumneavoastră", a mai spus acesta.

Ministrul Sănătăţii nu a comentat până acum acuzaţiile lui Sorin Oprescu.

Din anul 1997 şi până în prezent, la Colegiul Medicilor Bucureşti au fost înregistrate peste 1.000 de sesizări ale pacienţilor nemulţumiţi de actul medical. Anul acesta au 120 de astfel de reclamaţii. În trei dintre aceste cazuri, medicilor li s-a interzis să-şi exercite profesia.

Sursa: Realitatea.net

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...