Jump to content
Fury

BNR: 40% din banii trimişi din străinătate vin din Italia - ZF

Recommended Posts

Posted

Muncitorii români din Italia, care se confruntă în aceste zile cu o gravă criză de imagine generată de cazul Giovanna Reggiani, au trimis în ţară în ultimii 3 ani circa 3,5 mld. euro, contribuind semnificativ la creşterea puterii de consum.

Ziarul Financiar a făcut, în ediţia de miercuri, o estimare pe baza transferurilor curente private publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Numai în primele opt luni ale acestui an, muncitorii români din Italia au trimis în ţară peste 1,7 miliarde de euro, adică 40% din totalul sumei transferate din străinătate în România în această perioadă, conform datelor BNR.

"Transferurile făcute din Italia au o pondere de circa 40% în creditul contului de tranferuri curente private, care este de 4,2 miliarde de euro pe primele opt luni, în timp ce cele din Spania au o pondere de 30%. Celelalte ţări precum Marea Brianie, Germania sau SUA urmează la o distanţă considerabilă, contribuind fiecare cu 4-5% la transferurile totale", a spus Constantin Chirca, director adjunct al direcţiei de Statistică din cadrul BNR.

Potrivit lui Chirca această valoare nu va cunoaşte nicidecum o scădere în următorul an.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 6.11.2007 la ora 20:03

Posted

@diabolik asa este....

De exemplu vecini de ai mei care sunt in Italia si lucreaza cu contract sunt cu platile la zi (tot ce tine de taxe si ce le mai impune guvernul sa plateaca) :)...Este si acesta un lucru bun, parerea mea ;)

Posted

nu este cine sa le produca? =)) ai ramas cu sechele de la comunisti?

e foarte bine pt economie intrucat creste puterea de cumparare. si relax ca rafturile sunt pline cu produse.

Posted

Ma refeream cine "sa le produca" adica nu este forta de munca.Nu am ramas cu sechele de la comunisti.Nu inventa afimatii.

Plus majoritatea produselor sunt import.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...