Jump to content
laura

În ultimii şase ani, abandonul şcolar a crescut de trei ori

Recommended Posts

În ultimii şase ani, abandonul şcolar a crescut de trei ori

Tot mai multe şcoli sunt goale, nu numai din cauza lucrărilor de repariţii ci şi din cauza elevilor care renunţă la studii. În ultimii şase ani, abandonul şcolar a crescut de trei ori în rândul elevilor din clasele I-VIII, se arată în raportul privind starea învăţământului dat astăzi publicităţii de Ministerul Educaţiei.

Pentru a preveni fenomenul de abandon, Ministerul Educaţiei promovează programe ca "Avocatul Elevilor" şi încearcă să angajeze un psiholog pentru unităţile şcolare.

În România însă, numai şcolile care au peste 800 de elevi beneficiază de serviciile unui astfel de specialist. În capitală, în această situaţie se află 70% din unităţile de învăţământ.

"Avocatul Elevilor" trebuie să fie gata oricând să le apere drepturile şi să le dea o mână de ajutor când au probleme. Nu este vorba chiar de un avocat adevărat. De fapt, este un comitet din care fac parte elevi, profesori şi părinţi. Programul, pus deja în practică, în opt licee, urmează să fie extins la nivelul întregii ţări.

"Este un program foarte bun pentru ei pentru că le oferă ocazia să-şi exerseze o serie de deprinderi de relaţionare socială şi să-şi asume o serie de roluri pe care în cadrul clasei, în cadrul lecţiilor poate nu au avut posibilitatea să şi le asume", consideră psihologul şcolar, Dana Drăghici, despre programul "Avocatul Elevilor"

Avocatul elevilor este un program care face parte din strategia naţională pentru reducerea violenţei şcolare, adoptată în acest an de ministerul Educaţiei.

realitatea.net

Link to comment

sunt familii care nu au bani .

la scoala li se cere uniforma care costa nu stiu cate milioane,mai stiu eu ce carti ajutatoare si altele...in unele scoli se cere si 1 mil fondul scolii.

Statul le da 25 lei pe luna.

Cum sa iti permiti cu salariul minim pe economie sa iti dai coilul la scoala?

Link to comment

ideea e ca unii se lasa ca nu vor sa se duca...altzii din cauza ca nu au bani sa stea in scoala...rechizite alte chestii...altii sunt prinsi de anturaj..ii invatza la prostii...chiulesc 1 ora azi..3 maine...1 saptamana...ajung sa fie exmatriculatzi..apoi se lasa..

Link to comment

Trebuie sa mergem la scoala.Suntem europeni.Pentru un trai peste decent iti trebuie studii superioare.

Gresit, pentru un trai perfect iti trebuie studii superioare nu pentru unul decent ...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...