Jump to content
Fallout

Începe campania de vaccinare antigripală a populaţiei

Recommended Posts

Începe campania de vaccinare antigripală a populaţiei

Programul de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei demarează săptămâna viitoare. Pentru campania din acest sezon, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat cea mai mare cantitate de vaccin antigripal din ultimii cinci ani, aproape 4 milioane de doze.

Vor fi vaccinaţi gratuit adulţii şi copiii cu afecţiuni cronice, angajaţii din instituţii de ocrotire socială, persoane infectate cu HIV, vârstnicii şi cadrele medicale. Cei care nu se pot imuniza în cele trei etape, deşi fac parte din grupele de risc, pot merge la medicul de familie, pentru a se vaccina gratuit până în februarie anul viitor.

Medicii recomandă ca vaccinul să fie făcut până la sfârşitul lunii noiembrie, deoarece organismul are nevoie de timp pentru a-şi forma anticorpii. Programul de vaccinare antigripală se va derula până în luna ianuarie a anului viitor.

În cazul în care virusul gripei ne va da bătăi de cap şi atunci, Ministerul Sănătăţii va prelungi vaccinările până în martie.

sursa: realitatea.net

Link to comment

Nu o sa il fac pe cel gratuit.Presimt ca statul a cumparat cateva milioane de vaccinuri care au ramas de anul trecut si acest an nu vor mai face fata virusului.prefer sa dau banii pe unul bun si sa nu am probleme decat sa il fac gratuit si sa bag pastile sau injectii .

Link to comment

De astăzi a început vaccinarea antigripală

De astăzi a început vaccinarea antigripală. Ministerul Sănătăţii a achizionat în acest an 3,7 miloane de doze de vaccin. În prima etapă, cei care pot merge la medicul de familie pentru imunizare sunt bolnavii cronici, copiii şi persoanele în vârstă de peste 65 de ani. Vaccinul nu este recomandat celor care au alergie la ouă şi carne de pasăre.

Prioritate la vaccinare au adulţii şi copii cu boli cronice pulmonare sau cardiovasculare, cei care au fost internaţi din cauza unor boli metabolice sau cei care au fost supuşi terapiei îndelungate cu aspirină, precum şi persoanele infectate cu HIV. Medicii de familie au început deja să îşi contacteze pacienţii.

În cazul persoanelor suspecte de gripă, analizele vor fi trimise la Institutele Matei Balş sau Cantacuzino din Capitală, pentru a se stabili exact virusul pe care l-au contactat. Următoarele etape de vaccinare antigripală încep pe 5 şi 26 noiembrie.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, dozele de vaccin achiziţionate asigură imunitatea a 20% din populaţie, aşa cum cere Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Sursa: Realitatea.net

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...