Jump to content
Guest Invisible

Yahoo isi modernizeaza motorul de cautare

Recommended Posts

Guest Invisible

Yahoo isi modernizeaza motorul de cautare

Yahoo isi modernizeaza motorul de cautare pe Internet prin introducerea unor elemente suplimentare de identificare a intereselor utilizatorilor, precum si prin atasarea de rezultate foto, audio si video la raspunsurile text. Noile elemente au rolul unei intelegeri mai bune a nevoilor utilizatorilor, pentru a oferi informatiile necesare prin intermediul unei singure cautari.

Yahoo incearca, astfel, sa combata ceea ce numeste "oboseala cautarii pe Internet". Potrivit unui studiu realizat pentru Yahoo de firma de analiza Harris Interactive, circa 15% din adultii care navigheaza pe Internet obtin informatiile necesare din prima cautare, in timp ce restul la a treia sau a patra incercare. Yahoo incearca sa se apropie de liderul pietei, Google, care, in ultimii doi ani, a reusit sa-si majoreze aproape constant cota de piata.

In august, Google si-a marit prezenta pe piata americana de profil cu 1,3%, la 56,5%, fata de luna anterioara. O noua optiune introdusa de companie, Yahoo Search Assist, este utila mai ales in situatiile in care utilizatorul cauta informatii intr-un domeniu care nu ii este familiar si apare sub casuta unde sunt afisate rezultatele cautarii. Spre exemplu, daca un utilizator cauta informatii despre premierul britanic Gordon Brown, acestea poate obtine sugestii precum Gordon Brown si Scotia, Gordon Brown si bugetul sau Gordon Brown si Irak. În plus, in motorul de cautare Yahoo Search au fost combinate raspunsurile foto, audio si video cu cele traditionale, sub forma de text.

Google, Ask.com si Microsoft au introdus, in acest an, servicii similare. Microsoft, cel mai mare producator de aplicatii informatice la nivel mondial, a lansat, la sfarsitul lunii septembrie, o versiune actualizata a motorului de cautare Windows Live, care permite obtinerea mai multor rezultate si combina informatiile text si video pe o singura pagina. Astfel, potrivit Microsoft, Windows Live poate concura in conditii de egalitate cu produsele producatorilor rivali de motoare de cautare.

Sursa: Reuters

Link to comment

si cei de la steam au facut nush ce modernizari si update-uri si le-a luat ceva timp sa le perfecioneze sa nu iti mai frameze cs cu friends deschis, oricum cred k cei de la yahoo vor sa faca ceva de genul skype si nu o sa se opreasca aici :)

p.s ma enerveaza rau chestia aia cu statusu :|

si pe mina ma enerveaza treaba aia cu statusu dar e buna cand esti undeva si n-ai mess :P

dar chestia aia cu steamu e supre buna :cool2:

Link to comment

eu sincer rar mai folosesc yahoo messengerul insa de curiozitate l-am pornit azi si n-am nici o problema cu statusul (de mentionat ca n-am instalat nici un alt programel sau chestii de genul asta care sa imi modificie nush ce in cache ... etc.) insa sincer la ce naiba va trebuie status de nush cate zeci de caractere ... . Personal sunt contra statusurilor in care sunt versuri sau chestii de genul asta pentru ca nu le inteleg rostul si mai bine zici "Sunt trist , fuck off!" decat 30 de versuri -_- ...

Link to comment
Guest Dj Ice

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

atatia am putut pune :P deci mere mai mult de 32

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...