Jump to content
Guest Invisible

"Elixirul tinereţii" ar putea fi administrat în curând printr-o simplă injecţie

Recommended Posts

Guest Invisible
Posted

"Elixirul tinereţii" ar putea fi administrat în curând printr-o simplă injecţie

Cercetătorii au descoperit mecanismul de producere a "elixirului tinereţii", o substanţă care acţionează asupra centrelor de energie ale celulelor, eliminând problemele de sănătate care pot apărea odată cu îmbătrânirea, potrivit unui studiu apărut în revista New Scientist, informează Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea Marie Curie din Paris, Franţa, au făcut descoperirea în timp ce studiau nişte gene responsabile de apariţia a două boli genetice rare şi spun că abordarea folosită de ei ar putea fi folosită la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Cercetătorii s-au concentrat asupra mitocondriilor, "centrale energetice" care se găsesc în orice tip de celulă, cu excepţia celulelor roşii din sânge. Mitocondriile transformă alimentele în energie necesară funcţionării eficiente a inimii, muşchilor, creierului şi a altor părţi din organism. Deteriorarea acestora este una din cauzele principale ale îmbătrânirii.

O trăsătură unică a mitocondriilor este aceea că au propriul ADN, numit mitocondrial, care este moştenit exclusiv pe cale maternă. Modificările în cadrul acestui ADN sunt responsabile pentru o gamă de boli genetice precum unele forme de diabet, orbire şi maladii cardiace. O persoană din 5.000 riscă să dezvolte o astfel de maladie.

Cercetătorii cred de mai multă vreme că rezolvarea problemelor apărute în ADN-ul mitocondrial poate încetini procesul de îmbătrânire, totuşi, orice încercare de a introduce ADN sănătos în mitocondrii - terapie genetică - a eşuat până în prezent, genele sănătoase refuzând să intre în mitocondrii.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 16.08.2007 la ora 14:55

Posted

Il vreaaaaaaaaaaaaau :D

Stai la rand B)

p.s e destul de interesant , dar ma intreb daca nu va avea anumite efecte adverse :-S

Posted

pai ideea e ca ajungi la acea varsta mai greu si viata poate fi traita mai bine :)

daca traim in romania nu prea e o idee buna elixirul asta,oricum sunt decat zvonuri si nu cred ca l-ai cumpara din magazin

Posted

Mai tarziu se va mai coase cate un cap de gatul oamenilor pentru a spori inteligenta :| Eu spun ca este o abominatie.

Ce ai zis tu ar fi o abominatie pt ca ar arata urat:)

Tu daca ai avea sansa sa traiesti mai mult ,la 70 sa poti sa joci fotbal sau ce iti place tie,sa alergi sa poti sa faci tot ce faceai acuma,ai refuza?

Eu nu.Si cum a zis cineva mai sus nu prindem asta,si daca prindem,pt multi dintre noi,probabil no sa ne tina buzunaru.Daca reusesc sa faca sa mearga,nici nu vreau sa ma gandesc ce pretz or sa puna pe asa ceva,nu cred ca or sa fie destui de generosi sa o elibereze din prima maselor.

Guest OhRilLy?x_X
Posted

cik elixiru tineretzi =)) c mai inventeaza astia ?

Posted

interesant...hmm sa-ti administrezi elixirul la 80 de ani si sa arati ca unu de 20 ani ha ha...peste putin se descopera elixirul imortalitatii!

Posted

Aha, cum au gasit niste gene dubioase, cum am ajuns sa traim cu 50 de ani in plus. SENZATIONAL!

Ce nu fac ziarele pentru rating in zilele astea...

Posted

Ce nu fac ziarele pentru rating in zilele astea...

mare dreptate ai 8-|

ar fi frumos , dar nu pare sa fie adevarat :(

Posted

Se stie ca elixirul este cercetat de oameni din cele mai vechi timpuri - acum ar fi posibil de realizat??

Asa o fi - in afara de aspectul mai puternic al corpului si rezistenta, cred ca nu as vrea sa traiesc mai mult de 70 (max).

Bravo lor. :readthis:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...