lifedesignerboy Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 imi spune si mie cineva cum aflu codul HTML al unei culori...am o poza(e 1 sg culoare poza) si vreau sa ii aflu codu HTML la culoarea aia..cum se poate..cel mai simplu mod ???
lifedesignerboy Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Vrei sa zici codul hexadecimal... codul hexazecimal al culorilor(sau cod HTML al culorilor)...adik iau dintr-o poza 1 culoare si sa ii aflu codu...nu ma apuc sa pun img langa culoare sa vad cu care seamana mai mult..
Ayana Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 pai daca poti vedea codul sursa (nu stiu daca asa i se zice) al paginii ar trebui sa deosebesti acolo... m-am jucat f putin cu html dar acolo tre sa fie...codul sursa linkmania:<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xml:lang="en" lang="en" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" /><LINK rel="STYLESHEET" href="/interface/styles.css"><head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /><title>LinkMania Forums -> Discutii generale</title> <style type="text/css"> html{ overflow-x: auto;}body{ background: #000; color: #222; font-family: Verdana, Tahoma, Arial, Trebuchet MS, Sans-Serif, Georgia, Courier, Times New Roman, Serif; font-size: 11px; line-height: 135%; margin: 0px; padding: 0px; text-align: center; background-color: #000000;vezi ce zice de background color....
lifedesignerboy Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 chiar nu stie nimeni cum se afla codu HTML al culorilor...adik iau dintr-o poza 1 culoare si sa ii aflu codu(ex #FFFFFF)...nu ma apuc sa pun img langa culoare sa vad cu care seamana mai mult..
blk Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Bagi poza in photoshop, selectezi culoarea si apoi dai sa selectezi alta culoare. Din cate tin minte poti sa selectezi dintre toate codurile de culori (RGB, CMYK etc) si din cate tin minte in hexadecimal. Again, daca tin minte bine va ramane ultima culoare in acel grid si vei putea vedea "coordonatele" in fiecare cod.Daca as avea photoshop as putea sa testez, dar nu am :)
lifedesignerboy Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 Bagi poza in photoshop, selectezi culoarea si apoi dai sa selectezi alta culoare. Din cate tin minte poti sa selectezi dintre toate codurile de culori (RGB, CMYK etc) si din cate tin minte in hexadecimal. Again, daca tin minte bine va ramane ultima culoare in acel grid si vei putea vedea "coordonatele" in fiecare cod.Daca as avea photoshop as putea sa testez, dar nu am :) selectez culoarea din poza cu Eyedropper Tool(k sa iau mostra din culoare) si imi apare codu RGB,cum il transform in cod HTML .. ex de cod RGB R-0 G-155 B-191 , iar un cod html #33FF69..nu cred k merge sa pun #0155191 pt k in codu RGB nu se gasesc litere,iar in ala HTML se gasesc deci cum transform din RGB in HTML?
Guest cmocanu1 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 selectez culoarea din poza cu Eyedropper Tool(k sa iau mostra din culoare) si imi apare codu RGB,cum il transform in cod HTML .. ex de cod RGB R-0 G-155 B-191 , iar un cod html #33FF69..nu cred k merge sa pun #0155191 pt k in codu RGB nu se gasesc litere,iar in ala HTML se gasesc deci cum transform din RGB in HTML?transformi fiecare grup in hexa: R: 0=00, G: 155=9B, B: 191=BF => #009BBF