Jump to content
LeNaRiO*PO

Un copil roman primeşte de la stat 7 euro, iar "colegul" său britanic, 1.400 de euro

Recommended Posts

Posted

• Am aruncat cu ochiul la alocaţiile lunare ale copiilor din celelalte ţări membre UE şi am rămas uimiţi • Pe cand la noi, un copil trebuie să supravieţuiască cu cei şapte euro daţi mai de milă mai de silă de guvern, copiii britranicilor au din puşculiţa statului aproximativ 1.400 de euro fiecare • Ca de obicei, Romania şi Bulgaria se află la coada unui top al alocaţiilor copiilor din UE • Ţările dezvoltate îşi încurajează cetăţenii să aibă mai mulţi copii, mărind valoarea unei astfel de indemnizaţii lunare odată cu creşterea numărului de copii • La noi, natalitatea a scăzut deoarece mulţi romani nu-şi permit să crească nici măcar unul • Alocaţia lunară nu e suficientă nici măcar pentru hrana zilnică a şcolarului • În medie, alocaţia copiilor din Romania este de 35 de ori mai mică faţă de cea din ţările membre.

În Romania, alocaţia este universală şi este condiţionată doar de frecventarea cursurilor de către copiii şcolari. Valoarea acesteia este cam de şapte euro, sumă cu care un copil ar trebui să-şi permită manuale, ceva mancare, chiar şi haine. Realitatea e că nu-ţi poţi permite mai nimic cu aceşti bani.

Dintre toate ţările Uniunii Europene, se pare că Marea Britanie e în topul celor mai mari alocaţii, iar Franţa este cea mai grijulie cu tanăra generaţie. Aceasta din urmă oferă un sistem dublu de alocaţii, unele cu caracter universal, iar altele, selective, disponibile numai pentru anumite familii care au copii mai mulţi sau venituri foarte mici. De altfel, există francezi care au un număr mare de copii tocmai pentru că banii primiţi din alocaţii vor asigura un trai decent întregii familii. Unul din motivele pentru care natalitatea a scăzut este sărăcia, neputinţa unei familii de a creşte mai mulţi copii. Iar lucrul acesta este foarte bine ştiut de ţările dezvoltate, care încurajează natalitea tocmai prin creşterea alocaţiei odată cu creşterea numărului de copii. De altfel, factorii pozitivi ai sistemelor de alocaţii care favorizează familia sunt consideraţi a fi aspectul progresiv al sumei alocate în funcţie de numărul de copii practicat în Grecia, Italia, Portugalia, creşterea sumei odată cu vârsta, care se aplică în Portugalia, dar numai în cazul copiilor cu handicap, stabilirea cuantumului alocaţiei în funcţie de venitul familiei, existentă în Grecia, Italia, Portugalia şi limita de varstă de 18 ani, de asemenea existentă în Grecia, Spania şi Italia. Mai mult, Belgia, Franţa şi Luxemburg îndeplinesc toate cele patru criterii. Acesta este şi motivul pentru care alocaţia copiilor din Romania este de 22 de ori mai mică decăt cea a unui copil din Marea Britanie, avand o alocaţie de aproximativ 1400 de euro.

Alocaţia copiilor noştri este în medie de 35 de ori mai mică decat cea a altor ţări membre

Un copil roman primeşte o alocaţie de 7 euro, adică de 35 de ori mai mică decat alocaţia unui copil din Statele Uniunii Europene, care beneficiază în medie de 210 euro, conform datelor furnizate de către Ministerul Muncii. În timp ce, în Romania, cuantumul indemnizaţiei lunare este acelaşi pentru toţi copiii, în ţările dezvoltate, alocaţia reprezintă între 8 şi 15 la sută din salariul mediu lunar al unui părinte. Dacă şi în ţara noastră alocaţia ar fi de 10 la sută din salariul mediu lunar, aşa cum se întamplă în ţările dezvoltate, un copil ar primi 120 RON, mult mai mult decat cei 24 de RON actuali. În Franţa, Belgia, Danemarca şi Suedia, alocaţia creşte cu pană la 200 la sută în cazul mamelor singure, orfanilor, copiilor cu handicap şi a celor daţi în plasamentul familial. De altfel, o franţuzoaică care-şi creşte singură copilul primeşte cam 700 de euro. Dar dacă vrem să vorbim de "capra vecinului", nici Bulgaria nu stă mai bine la acest capitol, copii acestora avand în medie cam aceeaşi sumă alocată pentru traiul de zi cu zi ca şi ai noştri. Guvernele din Ungaria, Slovenia, Cehia acordă în medie pentru copii 50 de euro.

Ce mai dau ei, ce nu dăm noi

Pentru familiile sărace, în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană există alocaţii pentru chirie, energie, medicamente, tichete de masă. În Ungaria, Bulgaria, Franţa, copiii beneficiază de mese şcolare gratuite. În Franţa, la începutul anului şcolar se acordă alocaţie specială şi pentru procurarea de rechizite şcolare, metodă preluată ce-i drept, şi de autorităţile romane, dar subvenţiile sunt nesemnificative în comparaţie cu nevoile unui şcolar. În unele ţări, precum Olanda, Franţa, Marea Britanie, Austria, Germania, familiile cu mulţi copii beneficiază de reduceri la impozitul pe venit, iar cele care au puţini copii sau nici unul suportă impozite ceva mai mari. În ţările dezvoltate, dar şi în Romania, în afara alocaţiilor pentru copii mai există beneficii pentru maternitate: indemnizaţia la naştere, concedii de maternitate şi concedii medicale pentru îngrijirea copilului. Deosebirea constă în faptul că în timp ce, în ţara noastră, toate mamele, indiferent de pregătire, primesc aceeaşi indemnizaţie de maternitate, în ţările dezvoltate, acestea se calculează în funcţie de venit.

Cum se poate sa aibe 1400 euro alocatie?Ganditi`va ca sunt o gramada de bani , nu stiu daca pentru un singur copil ar trebui sa fie atata , unii au salariul atata in Romania . :(

Sursa : CURENTUL

Posted (edited)

1400 euro rar au 2 parinti impreuna salar...vai de -edited- noastra..

warn up + suspend pentru limbaj

Edited by IceMan
Posted

lasa ca poate peste vreo 10 ani , cand celelalte state membre vor avea 10.000 euro alocatie pentru copii , atunci va avea si romania 1.400 euro :rofl1:

Posted

lol si se mai mira lumea de ce in romania se pirateaza orice...pai de unde dracu sa mai aiba bani un copil sasi cumpere jocuri originale daca are alocatia de 7 euro???ala din anglia isi permite ca din 1400 euro 50 sau 100 sai dea lunar pt niste jocuri...CA LA NOI LA NIMENI!

Posted

asa mentalitate e in romania asta a noastra...fain de engleji,bravo lor...stiu sa traiasca pe picior mare,sa`si faca viata frumoasa...noi romani care se descurca ii istet si se descurca care nu se plafoneaza in propria....offf da 10$pe un steam si 1luna sta pe tusa saracu copil :D...of romanie cum te hului!

Posted

pai alocatia cat este acuma, este o batjocura. o alocatie o poti termina intr-o seara in oras cu prietenii si inca sa mai ai nevoie de bani. dar sa te tina o luna :blink: . deja m-am obisnuit, nu mai are rost sa ne asteptam la ceva mai mult cand alocatia se mareste cu 2 lei pe an ....

Posted

pai alocatia cat este acuma, este o batjocura. o alocatie o poti termina intr-o seara in oras cu prietenii si inca sa mai ai nevoie de bani. dar sa te tina o luna :blink: . deja m-am obisnuit, nu mai are rost sa ne asteptam la ceva mai mult cand alocatia se mareste cu 2 lei pe an ....

care o seara ma ? :surprised: ca in 10 minute se duce "alocatia" in romania..te duci mananci o kebap..bei un cola .. 1 pachet de tigari , 1 ora la net si s'a dus alocatia 8-|

Posted

in romania femeile dupa ce nasc ia in jur de 6 mil =200 euro

in alte tari ia 7-8000 lunar timp de 3-4 ani

da nu stiu ce sens mai au aceste comparatii...

salariul mediu pe economie romania 5 mil afara e 3000 euro...

Posted

Toata lumea face comparatii: uite cat se castiga acolo, uite ca dincolo, uite cati bani primesc aia..... Bai, traim in Romania, intr-o tara in care se merge la lucru sa se taie frunza la caini, o tara in care daca poti fura ceva, furi, o tara in care sunt mai multi pensionari decat muncitori, o tara in care, in general toti se feresc de munca ca de dracu', dar totusi, vrem salarii ca in Germania, alocatii ca in Anglia si zile libere ca in Franta. Si de muncit, cine? Nah, banuiesc ca e mai simplu sa se planga toata lumea ca n-avem bani, ca uite ce bine o duc aia, mama lor de guvernanti ca nu ne dau bani.....

Posted

la noi bei 6 beck`s si s-a dus alocatia :D

p.s cum sa aiba 1400 de euro alocatie? omfg ce diferenta :|

Posted

eh..exagerezi cu 3000 euro..sunt tari si mai sarace ca Romania..deocamdata e bine ca primesc si aia 7 euro decat deloc 8-|

Posted

Acuma nu stiu ce sa mai cred...cum sa aiba alocatie de 1400 euro si in Spania salariu minim pe economie este de 600 euro...

Ei lasa-ne cu povestile astea...Cand vei locui in strainatate vei vedea realitatea asta sunt povesti...

Posted

Acuma nu stiu ce sa mai cred...cum sa aiba alocatie de 1400 euro si in Spania salariu minim pe economie este de 600 euro...

era vorba de GB nu de Gerspania...

de banii astia nu stiu daca beneficiaza toate familiile .. cred ca doar cele care primesc ajutor social primesc in plus si bani de copii. Cunosc o familie din franta exact asa primesc .. ajutor social 600 euro si bani de copii 900 euro.

Posted

@Sabotor

Tu sti cate locuri de munca sunt disponibile in Romania ?!

Alea disponibile, sti in ce domenii sunt si cat de putin se castiga ?!

Tu ai "trage la sapa" la 40 de grade pe un salariu de 300-400 ron ?! (sa nu ma zic in ce conditii se lucreaza)

Sti cati studenti nu au loc de munca ?!

Sti ca firmele cer la studenti ani de experienta in munca in loc sa se ofere sa-i pregateasca ?! ( de parca ar avea de unde sa ia acesti ani de indata ce abia termina facultatea)

Cum poti condamna populatia pentru starea in care este Romania ?!

Posted

@Sabotor

Tu sti cate locuri de munca sunt disponibile in Romania ?!

Alea disponibile, sti in ce domenii sunt si cat de putin se castiga ?!

Tu ai "trage la sapa" la 40 de grade pe un salariu de 300-400 ron ?! (sa nu ma zic in ce conditii se lucreaza)

Sti cati studenti nu au loc de munca ?!

Sti ca firmele cer la studenti ani de experienta in munca in loc sa se ofere sa-i pregateasca ?! ( de parca ar avea de unde sa ia acesti ani de indata ce abia termina facultatea)

Cum poti condamna populatia pentru starea in care este Romania ?!

Tu stii ca sunt zone in Romania unde somajul e zero?

Stii ca gasesti in orice domeniu de lucru?

Ala care trage la sapa, nu ia numai 300-400 de ron. In constructii se castiga mult mai bine

Stii ca studentii dupa ce termina facultatea viseaza la salarii de manager? Stii ca refuza locuri entry-level pentru ca nu li se ofera 1000-1500 de euro ca si absolventi si implicit, incepatori? Si sa inteleg ca tu te-ai astepta ca firmele sa se ofere sa-i pregateasca? Pai ce rol are invatamantul? Tu daca ai avea o firma, ai fi interesat sa angajezi pe unu' care nu stie nimic, sa-i platesti cursuri + salariu? Nu mai bine angajezi unul competent, care a lucrat pe un post mic (entry-level), care are idee de ceva? Si mai stii ca in orice firma care se respecta, dupa cativa ani de experienta, primesti si salarii mari si posturi in conducere? Uite, am 1 fost coleg de liceu, care dupa ce a terminat facultatea s-a angajat la o companie mare, cu peste 2000 de angajati. Dar la munca de jos, in 3 ture. Dupa 5 ani, este manager - e al 3-lea in firma ca putere de decizie. Altul s-a angajat la o firma dinasta de televiziune prin cablu - intindea cablu toata ziua, indiferent ca erau 40 de grade sau -10. Firma a fost cumparata de RDS si in 4 ani a ajuns manager la RDS. Exemplele ar putea continua. Ideea e ca daca nu esti lenes, poti sa duci un trai multumitor. Dar cum majoritatea romanilor vor sa frece menta toata ziua, in Romania nu va creste nivelul de trai. Degeaba sunt cativa harnici si restul asteapta sa le pice vreo para malaiata. Evident, si guvernantii au partea lor de vina, dar la o tara de lenesi si plangaciosi, ce guvernanti ai spera sa fie?

Posted

1.Da, sunt zone in Romania unde rata somajului este scazuta dar nu datorita faptului ca oamenii sunt dornici de munca iar in alte zone nu.

2.Gasesti in orice domeniu de munca dar ce rost are ca tu cu 5 ani de studiu sa iei cu 200 de ron mai mult decat un muncitor fara studii.

3.Pentru munca prestata afara castigi triplu poate chiar mai mult si taxele nu sunt cu mult mai mari. Asta e motivul pentru care afara, la ora actuala, traiesc tot atatia romani ca si aici.

4.E normal sa refuze. Entry-level , ha ?! cat castigi timp de 3 ani pe acest level ?! 800-1000 ron pe luna ?! e normal ?!

Salariile din afara pe acest "entry-level" sunt mult, mult mai mari si mai dese.

Cum pot doi tineri sa-si ia o casa ?! facand un credit pe 40 de ani unde se duce mai multe de jumate din salariu ?! si asta daca au salarii medii ?!

Out, cu salariul minim iti poti lua o locuinta prin credit fara sa mori de foame.

Romanii sunt cam lenesi dar mai mult de 90 % din vina o poarta cei care au guvernat si guverneaza tara, nu populatia. Ei i se poate atribui un 5-6 % din vina so ... please.

Cum sa dai vina pe oamenii de ran ? mai ales cand e vorba de alocatii ... wtf ?!

Deia Romania conduce la piraterie, furturi din portofel, trafic de carne vie.

Zicea cineva aici ceva legat de piraterie. Pai si cu un salariu mediu pe economie e greu sa cumperi in fiecare luna muzica, licente pentru softuri etc.

Sa nu mai zic de alocatie cu care nici macar un amarat de cont de steam nu-ti poti lua.

Da' ce sa mai zic ... "noi suntem de vina ca tara este intr-o situatie de ****", nu cei care au furat zeci de miliarde de dolari.

Posted

E strigatoare la cer pe dracu'. Dat fiind nivelul economic al Romaniei, comparatiile acestea sunt niste tampenii menite sa umple paginile ziarelor si sa arate ce tara de c***t avem.

Iar chestia asta cu "hai sa plecam" nu denota altceva decat lasitate si ignoranta. Da, e rau in Romania, dar nu vrem sa dam o mana de ajutor si sa schimbam ceva. Suntem vrajiti de Occident, unde umbla cainii cu covrigi in coada si aurul se gaseste pe strazi.

Cat despre guvernanti... fiecare popor are guvernantii pe care-i merita.

Cine l-a ales pe Iliescu in 2000, dupa ce se vazuse clar de ce e in stare PDSR? Poporul.

Cine a fost aproape de a-l alege pe Nastase in 2004? Poporul.

Cine a dat fuga la Caritas, Gelsor sau FNI, cu gandul de a depunde suma X, pentru ca, peste 6 luni, sa primeasca suma 8X? Oamenii de rand.

Cine acorda mai multa atentie vietii personale a politicienilor decat realizarilor? Oamenii de rand.

Cine discuta despre politica in situatia in care nu stie bine nici unde calca? Omul de rand.

Cu alte cuvinte, populatia nu este atat de nevinovata. 5-6%? Hai sa fim seriosi.

Si, inainte sa-mi sariti in cap, stiu ca nu este valabil pentru toata lumea ce am scris mai sus. Deci, daca nu te simti vizat, nu incepe sa ma contrazici.

Ar mai fi multe de spus, dar ma opesc aici.

Posted

Asa la naiba cu romania ... haideti sa ne adunam toti pe strazi sa protestam ...sa aruncam bombe in cladirea guvernului.Sa fie anarhie muhahhaha

Acum serios alocatiile sunt de rahat sa fim seriosi un copil se duce de 2 ori la pizza sau o data si ,gata si-a cheltuit alocatia :P

Cel mai bine pentru romania ar fi sa vina un guvern competent ...shtiti care-i problema ...problema e urmatoare :oamenii se multumesc cu ce au ...si sincer democratia asta in romania e un mare RAHAT

alocatia e de la 6-18 ani daca nu ma insel

Marea britanie

deci 1400 euro x12 x13 = 218400 OMG

Romania

7eurox12x13=1092 ha ha ce faci cu banii astia iti cumperi hartie igienica

Iar chestia asta cu "hai sa plecam" nu denota altceva decat lasitate si ignoranta. Da, e rau in Romania, dar nu vrem sa dam o mana de ajutor si sa schimbam ceva. Suntem vrajiti de Occident, unde umbla cainii cu covrigi in coada si aurul se gaseste pe strazi.

Cat despre guvernanti... fiecare popor are guvernantii pe care-i merita.

Cine l-a ales pe Iliescu in 2000, dupa ce se vazuse clar de ce e in stare PDSR? Poporul.

Cine a fost aproape de a-l alege pe Nastase in 2004? Poporul.

Si, inainte sa-mi sariti in cap, stiu ca nu este valabil pentru toata lumea ce am scris mai sus. Deci, daca nu te simti vizat, nu incepe sa ma contrazici.

Ar mai fi multe de spus, dar ma opesc aici.

80% din populatia cu drept de vot au varste cuprinse intre 20-90 ani ==>au vazut comunismul in trecut si au creierul spalat...sunt inconstienti de ce voteaza

Cat despre alegeri de unde stim ca nu sunt falsificate ...ce dovada avem?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...