vudu Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 iara vin cu o intrebaream vazut seara asta un filmuletz interesant la care eu nu i`am gasit raspunsul inca...Filmuletzul aiciam obs ca la inceput lichidul e mai concentrat apoi e tot mai "subtire" . e ceva chimist prin zona care ne poate da o explicatie ? :dontknow:
ShoX Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Ia sa va explice Magicianul ShoX:-fiecare pahar are acelasi volum.-pe masura ce ochiu ne este mintit prin inaltimea paharului...paharele defapt au acelasi volum...-mai pe inteles:-noi vedem paharele din fata,toate au aceleasi latime dar in inaltime cresc de la mic pana la cel mai mare. -noi nu vedem insa grosimea paharelor,deci e simplu fiecare pahar pe masura ce se inalta se subtiaza in grosime. -inchipuitiva gura paharului cel mai mic de forma unui cerc si al celui mai mare de forma unui oval alungit intors.-o alta posibilitate este grosimea sticlei paharului,primu pahar sa fie cu sticla cea mai subtire si ultimu paharu cel mai mare cu sticla cea mai groasa astfel incat sa poata gazdui acelasi volum de substanta. :tiphat:
Sh0b0[Bk] Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 io cred ca avea vreun praf ceva..pus in pahare..altfel nu imi explic cum :dontknow:le : sau si cum zice shox e posibil ..
vudu Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 daca tu crezi ca e posibil ce zice shox atunci zimi tu mie cum naiba umple toate paharele la sfarsit ?!??!?!
ShoX Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 daca tu crezi ca e posibil ce zice shox atunci zimi tu mie cum naiba umple toate paharele la sfarsit ?!??!?! ...sincer m-am uitat numai la primele pahare...pt aia asta era explicatia plauzibila...cum le umple pe toate habar nu am...nu prea cred k e posibil.
zetulescu Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Cred ca e imposibil asa ceva...m-am uitat cu atentie la filmulet de cateva ori cre ca este un fake....paharele alea nu-mi par ok.....nu cred ca se poate asa ceva...
1/2 Man 1/2 Amazing Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 exista apa pe fund la fiecare pahar. daca va uitati, nu toarna de sus(sa sara apa deja existenta in pahar), ci toarna pe marginea paharului. asta e toata explicatia.p.s.: sper ca va dati seama ca apa din pahare e incolora ;)
uzzylicious_ Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 aiaiaia jur cai prostie ... omg ce vrajeli .... Poi daca te gandesti logic nai cum sa explici asta ma, ... uitativa cat da si pe jos ... si tot se umple toate, @ vrajeli!
Z3r0 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 exista apa pe fund la fiecare pahar. daca va uitati, nu toarna de sus(sa sara apa deja existenta in pahar), ci toarna pe marginea paharului. asta e toata explicatia.p.s.: sper ca va dati seama ca apa din pahare e incolora ;)Corect, in fiecare pahar este apa, puteti vedea culoarea substantei din primul pahar, si apoi la ultimul pahar, este mult mai transparent....iluzie optica, thats all...
SiLv3R Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 dak va uitatzi atent la ultimele 2-3 pahare se vede apa in ele :rofl1:
ReNuX Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 fake...+1, right?Da.. se observa apa din pahare pe la sfarsit.. si se observa cum se schimba culoarea apei din primul pahar la inceput.
Azra'il Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Nu sunt eu vreun as la chimie... dar cred ca e posibil. Probabil in primul pahar sunt 2 substante, iar cand le muta in alt pahar, se amesteca si isi maresc volumul.LE: E trucaj... e apa in ele :D
udvaritibor92 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 exista apa pe fund la fiecare pahar. daca va uitati, nu toarna de sus(sa sara apa deja existenta in pahar), ci toarna pe marginea paharului. asta e toata explicatia.p.s.: sper ca va dati seama ca apa din pahare e incolora ;)da am mai vaz asta si asta e explicatia
Ghiba Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 eu zic ca e ceva vascos si pe masura ce este turnat se dilata ... eu sincer n-am vazut deloc apa in pahare
Fallout Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 daca era apa in pahare nu trebuia sa se vada cum se dizolva apa aia alba in cea incolora? ca eu nu vad...
ReNuX Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 se vede chiar foarte bine cum se schimba culoarea..
ShadyMonto Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 se vede chiar foarte bine cum se schimba culoarea..:blink:...culoarea se chimba f putin , iar daca te uiti atent pana la al 3-lea pahar lichidul are aceeasi vascozitate .Am cam aceeasi parere cu GHiba...cu exceptia ca , din spusele lu' fratemiu (lucreaza la Petromidia)...nu este nici un lichid care sa-si mareasca volumu ....asa de nebun , decat facand spuma.
ShoX Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Chestia cum umple la sfarsit toate paharele din ultimu nu mi-o pot explica sincer...e ceva trucaj mai mult k sigur. :tiphat:
blk Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Eu vad apa in pahare dar oi fi io mai kior din fire..
rat Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 poi si daca ar fi apa in pahare, v1+v2+v3+v4 >> v5 deci volum 5 vizibil mult mai mic decat volumul primelor 4 pahare adunat, deci nu are cum sa le umple la sfarsit, si apa in ele sigur nu mai este ca doar nu lea umplut in timp ce filma........ asta ar fi o dovada ca volumul se mareste cand este agitat - a inteles careva ce am vrut sa exprim? :right:
1/2 Man 1/2 Amazing Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 nu te lua dupa inaltimea paharului: volumul ultimului cu siguranta e suma celorlalte 4. si apa se vede in momentul in care pune mana pe fiecare pahar:in partea de jos se observa o usoara distorsiune a formei mainii
blk Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 poi si daca ar fi apa in pahare, v1+v2+v3+v4 >> v5 deci volum 5 vizibil mult mai mic decat volumul primelor 4 pahare adunat, deci nu are cum sa le umple la sfarsit, si apa in ele sigur nu mai este ca doar nu lea umplut in timp ce filma........ asta ar fi o dovada ca volumul se mareste cand este agitat - a inteles careva ce am vrut sa exprim? :right: nu sunt toate paharele mici pline. E o substanta care nu se amesteca imediat la contactul cu apa, atata tot.